Haberler

Prof Steınbach: ?Hem Ab'Nin Hem Türkiye'Nin Hataları Var?

Uzun Yıllar Hamburg'daki Alman Şark Enstitüsü'nde Yöneticilik Görevini Yürüten İslam Bilimci Prof. Dr. Udo Steinbach, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (uetd) Düzenlediği Toplantıda Türkiye'nin İkinci Bir Devrim Yaşadığını ve Dönüm Noktasında Olduğunu Söyledi.

Uzun yıllar Hamburg'daki Alman Şark Enstitüsü'nde yöneticilik görevini yürüten İslam Bilimci Prof. Dr. Udo Steinbach, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) düzenlediği toplantıda Türkiye'nin ikinci bir devrim yaşadığını ve dönüm noktasında olduğunu söyledi.

Almanya'nın Köln kentindeki Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) merkezinde konferans veren Marburg Philipps Üniversitesi Yakın ve Orta Doğu Araştırmalar Merkezi (CNMS) Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Udo Steinbach, Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini söyledi. Prof. Steinbach, Türkiye'nin 1963 yılında başlayan Avrupa Birliği (AB) macerasının 2005 yılına kadar sürüncemede kaldığını ifade etti. Bunda her iki tarafın hatası bulunduğunu belirten Prof. Steinbach, sorunun baştan beri tarafların birbirlerini yanlış anlamasından kaynaklandığını söyledi. Prof. Steinbach AB'nin Türkiye'yi Avrupa Ekonomi Birliği'ne bağlamak istediğini ancak burada asıl kastedilenin Türkiye'nin NATO'ya ve Batı'ya bağlanması olduğunu belirtti.

?BATIYA YÖNELİŞ ATATÜRK İLE BAŞLADI?

Orta Doğu uzmanı Prof. Dr. Udo Steinbach şunları söyledi:

?Atatürk devrimleri ile Batı'ya yönelen Türkiye bu süreçten sonra maalesef kendini yenileyemedi. AB katılım süreci bu nedenle 42 yıl askıda kaldı ve ancak 2005 yılında asıl müzakereler başlatılabildi. 1963 yılında ortaklık sözleşmesini imzalayan Avrupa sonra bundan pişmanlık duydu. Başbakan Merkel'in 'imtiyazlı ortaklık' teklifi bunun bir göstergesi. Türkiye bu süreçte yaşadığı 'Sevr travması' nedeni ile Avrupa'ya karşı güvensizlik duydu.?

?KÜRT SORUNU GÖRMEZDEN GELİNDİ?

Prof. Dr. Steinbach sözlerini söyle sürdürdü:

?Uzun yıllar Kürt sorununun görmezden gelindi. Avrupa Türkiye'den bu soruna Avrupa standartlarına göre bir çözüm getirmesini bekledi. Türkiye ise Avrupa'nın ondan talep ettiği bedeli ödemek istemedi. İnsan hakları, azınlık hakları, devletin ve ordunun yetkilerinin kısıtlanması gibi konularda gereken bedeli ödemeye hazır değildi. Ancak son yıllarda yapılan reformlarla ikinci bir devrimin yaşandığını söyleyebiliriz. Bugün Türkiye Orta Doğu'da İran'la birlikte bölgenin en dinamik ülkesi konumunda.?

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Satır satır yazdılar! Fenerbahçe'den Galatasaray'ın şampiyonluğu sonrası ilk paylaşım

Satır satır yazdılar! Fenerbahçe'den Galatasaray'ın şampiyonluğu sonrası ilk paylaşım

Bakmadan Geçme

RAMS PARK ALİ SAMİ YEN SPOR TESİSLERİ NEREDE, NASIL GİDİLİR? Galatasaray stadına METRO ile nasıl gidilir? GALATASARAY ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI! #127942 Galatasaray KUPA TÖRENİ ne zaman, nerede? #9917 GALATASARAY KAÇ PUANLA ŞAMPİYON OLDU? Galatasaray'ı şampiyon yapan puan kaç? #9917 GALATASARAY ŞAMPİYON OLDU MU 2024? Galatasaray kaçıncı kez şampiyon oldu? SÜPER LİG'DE HANGİ TAKIM KÜME DÜŞTÜ? #9917 Süper Lig'e veda eden son takım hangisi? GALATASARAY ŞAMPİYON MU? #127942 Galatasaray kaç puanla şampiyon oldu? Galatasaray'ın kaçıncı şampiyonluğu? MERSİN'DEKİ KAZADA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ? Mersin'deki zincirleme kaza nerede gerçekleşti? MERSİN'DE KAZA MI OLDU? Mersin'deki trafik kazasında kaç kişi öldü, olay ne? KASIMPAŞA BEŞİKTAŞ MAÇI CANLI İZLE! #9917 Kasımpaşa Beşiktaş maçı canlı skor! MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? GALATASARAY KİM GOL ATTI? Galatasaray Konyaspor MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? CANLI SKOR FENERBAHÇE KİM GOL ATTI? Fenerbahçe İstanbulspor maçında fark açılıyor! Kim gol attı, MAÇ KAÇ KAÇ? KADIKÖY'DE İLK DÜDÜK ÇALDI! #9917 Fenerbahçe İstanbulspor maçı kaç kaç, kim gol attı? SANİYE SANİYE CANLI ANLATIM! ŞAMPİYONLUK MAÇI BAŞLADI! #129349 Galatasaray Konyaspor maç kaç kaç, kim gol attı? CANLI ANLATIM! #9917 TRABZONSPOR ANKARAGÜCÜ CANLI HD İZLE! Trabzonspor Ankaragücü maçı hangi kanalda, İLK 11'LER AÇIKLANDI! #9917 FENERBAHÇE İSTANBULSPOR MAÇI CANLI HD İZLE! Fenerbahçe İstanbulspor maçı hangi kanalda, ilk 11'ler kim? #9917
Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title