Haberler

Prof. Dr. Tayyip Gökbilgin ve Edirne" Sempozyumu

Trakya Üniversitesi'nce "Prof. Dr. Tayyip Gökbilgin ve Edirne" sempozyumu düzenlendi.

Trakya Üniversitesi'nce "Prof. Dr. Tayyip Gökbilgin ve Edirne" sempozyumu düzenlendi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen sempozyumda yaptığı konuşmada, Edirne için önemli bir isim adına sempozyum düzenleyen üniversiteye teşekkür etti.

Gökbilgin'in ileri görüşlülüğüne vurgu yapan Şahin, şunları kaydetti:

"Bugün onun ölümünün 33. yıl dönümde birlikte bulunuyoruz. O büyük insan Tayyip Gökbilgin hocamız hepimizden daha ileri görüşlü bir insan. Daha 1967 yılında Edirne'de üniversite kurulamasını öngörmüş. Bu düşünceden 17 sene sonra Edirne'de üniversite kurulmuş. Trakya üniversitesi bugün 40 bin öğrenciye eğitim veren Türkiye'nin önemli Üniversitelerinden biridir.  Bu büyük şahsiyet Edirne için yazdığı bir makalede Edirne'nin ihtişamından bahsetmiş. Edirne'yi görmek sadece Selimiye'yi görmek demek değildir. Edirne'yi hazmetmek gerekir. Bu şehir Osmanlıya 92 yıl başkentlik yapmıştır. Edirne'de sadece Mimar Sinan'ın 15 eseri bulunmaktadır. Ben Edirne'yi ancak 9 ayda hazmedebildim. O yüce insan günün her saatini değerlendiren insan olmuştur."

Sempozyumda, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Prof. Dr. Tayyip Gökbilgin'in oğlu Altay Gökbilgin'de birer konuşma yaptı.

Kaynak: AA / Yerel

Trakya Üniversitesi Dursun Ali Şahin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title