Haberler

Prof. Dr. Seyyar, "Peygamberimizin Engellilere Davranışını Örnek Almalıyız"

Prof. Dr. Ali Seyyar, “Peygamberimiz ve Engelli Sahabeler” konulu söyleşiyle 8. Kocaeli Kitap Fuarı’na konuk oldu.

Prof. Dr. Ali Seyyar, "Peygamberimiz ve Engelli Sahabeler" konulu söyleşiyle 8. Kocaeli Kitap Fuarı'na konuk oldu.

Prof. Dr. Ali Seyyar, 8. Kocaeli Kitap Fuarı'nda "Peygamberimiz ve Engelli Sahabeler" konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Hz. Muhammed (sav)'in, engelli sahabelere nasıl davrandığını örneklerle anlatan Prof. Dr. Ali Seyyar, "Peygamberimiz engelli sahabalerin durumunu bir sosyal-pedagog gibi izliyor ve topluma bu konuyla ilgili modellik yapıyordu. Bizim de Peygamberimizin engellilere karşı nasıl davrandığını iyi anlamamız ve onu örnek almamız gerekir" dedi.

Kuran'ı Kerim'in "Amaya, hastaya, sakatlara engel, zorluk ve güçlük yoktur" dediğine dikkat çeken Prof. Dr. Ali Seyyar, "Kuran-ı Kerim, bununla kamusal sosyal sorunlara çözüm getirmiş oluyor. Allah bazı insanların zayıf olabileceğini ve bu insanların korunması gerektiğinin işaretini vermiştir" diye konuştu.

Prof. Dr. Ali Seyyar ilgiyle izlenen söyleşisinde Hz. Muhammed (sav)'in, engelli vatandaşlara iş imkanı sağladığını örneklerle anlattı. Hz. Muhammed (sav)'in kendisini toplumdan soyutlamış ve çölde yaşayan Zahir isimli bir sahabeyi topluma kazandırmak için ticari ortaklık teklif ettiğini anlatan Prof. Dr. Seyyar, "Peygamberimiz bu kişinin topluma kazandırılmasında bir teklif sunuyor. Belli bir aşamadan sonra sahabe sosyal yönden topluma entegre oluyor. Ancak kimse onun sattıklarını almaya yanaşmıyor. Peygamberimiz pazarda kimsenin yüz vermediği bu engelli sahabeye giderek dokunuyor. Bir engelliyle konuşmaktan bile kaçınanlar peygamberin ona dokunmasından çok etkileniyor" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Ali Seyyar, söyleşinin ardından İlim Yayma Cemiyetinin standında okurları için kitaplarını imzaladı. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title