Haberler

Ortaylı'dan Taziye Mektubu Yorumu: Zamanlamayı İyi Yapmalı

Güncelleme:

Tarih Profesörü Ortaylı, Erdoğan'ın 1915 olayları için yayınladığı taziye mektubu için, "İnşallah kalıcı etkileri olur. Bakalım olacak mı?" dedi.

Tarih Profesörü İlber Ortaylı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1915 olayları için yayınladığı taziye mektubunun beklenen netice dışında başka sonuçları da getirdiğini belirterek, "İnşallah kalıcı etkileri olur. Bakalım olacak mı? Zamanlamayı iyi yapmak lazım. Ne zaman söyleneceğini bilmek lazım. Arkası ne gelir çok iyi hesaplamak lazım. Bu gibi tartışmalarda yerinizi iyi saptayacaksınız. Tabi kulağını kapatıp 'bana ne' de denmez dünyada" dedi.

"İNŞALLAH KALICI ETKİLERİ OLUR"

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Türk Ocağı'nın davetlisi olarak ' Türkiye'nin Dış Meseleleri' konulu konferansı vermek için Bursa'ya geldi. Eğitim Araçları Salonu'na gelen Prof. Dr. Ortaylı, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Nisan'da 1915 olayları ile ilgili yayınladığı taziye mesajı ile ilgili konuşan Prof. Dr. Ortaylı, "İnşallah kalıcı etkileri olur. Bakalım olacak mı? Zamanlamayı iyi yapmak lazım. Ne zaman söyleneceğini bilmek lazım. Arkası ne gelir çok iyi hesaplamak lazım. Bu gibi tartışmalarda yerinizi iyi saptayacaksınız. Tabi kulağını kapatıp 'bana ne' de denmez dünyada. Her şeyi kendine göre inceliği vardır. Bunlar iki kere iki dört diye gitmez" dedi.

"BEKLENEN NETİCE GELMİYOR"

Bir gazetecinin 'Erivan'da Türk bayrağının yakılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna Prof. Dr. Ortaylı, "Demek bak gördün gibi beklenen neticeler gelmiyor. Başka şeylerde geliyor" diye cevap verdi.

"OBAMA'DA NE DEDİĞİNİ BİLMİYOR"

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Obama'nın 1915 olaylarını 'Büyük Felaket' olarak adlandırmasını ne anlama geldiğinin sorulması üzerine Ortaylı, "Büyük Felaket Ermenicisinin tercümesi. Burada filoloji yapacak değiliz. Obama kendi de ne kullandığını bilmiyor zaten. Birileri ona bir şey söylüyor" diye konuştu.

"AVRUPA BİRLİĞİ VE OBAMAYI BEKLEMEMİZ ŞART DEĞİL"

Rusya, Ukrayna gerilimde Türkiye'nin Kırım'da yaşayan Türkler için nasıl tutumu izlemesi gerektiğini de değerlendiren Prof. Dr. İlber Ortaylı, "Rusya oraya bırakacak değil. Çok zamandan beri tesirleri görülüyor. Bizim de oradaki kendi azınlığımızı korumak için Avrupa Birliğini veya Obama'yı beklememiz şart değil. Doğrudan Putin ile temasa geçip tartışmamız, sorunları ortaya yatırıp bir nevi pazarlığımızı yapmamız gerekiyor. Çünkü buna hakkımız var. Bizim protektoramız altındaki bir azınlık. Bunun için Avrupa Birliği falan beklenmez" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İlber Ortaylı Barack Obama Türkiye Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe kart sınırında olan oyuncular kimler (GS-FB derbi öncesi)? Galatasaray kart sınırında olan oyuncular kimler (GS-FB derbi öncesi)? Mike Tyson Jake Paul maçı ne zaman, hangi kanalda 2024? Hemşireler Günü mesajları ve sözleri 2024! Hemşireler Günü ne zaman 2024? Dünya hemşireler günü tarihi nedir? 11 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 11 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 11 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 11 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık izle! (2024-TÜRKÇE DUBLAJ) Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık filmi Türkçe dublaj full nereden izlenir? 11 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 11 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 11 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500

Yorumlar (1)

kandıralıayhangocmenoglu38@hotmail.com:

tarihcilerin kralısın be

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title