Haberler

Prens Abdulaziz El-Suud-Garibaşvili Bir Araya Geldi

Güncelleme:

Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın yeğeni Prens El-Velid Bin Telal Bin Abdulaziz El-Suud, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te Başbakan Irakli Garibaşvili'yle bir araya geldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın yeğeni Prens El-Velid bin Abdulaziz- Başbakan Irakli Garibaşvili Suudi Prensi Abdulaziz Gürcistan'da- Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın yeğeni Prens El-Velid bin Abdulaziz, yatırım konularını konuşmak için Gürcistan'a geldi Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın yeğeni Prens El-Velid bin Telal bin Abdulaziz el-Suud, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te Başbakan Irakli Garibaşvili'yle bir araya geldi.Garibaşvili ve Suudi Prensi, başbakanlık binasında yaptıkları basına kapalı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.Başbakan Garibaşvili, konuşmasında Gürcistan ve Suudi Arabistan arasındaki dostane ilişkilerin gelişmesi için büyük bir potansiyel olduğunu söyledi. Görüşmede, iki ülke arasındaki mevcut ticari, ekonomik ilişkilerin, yatırım ve turizm fırsatlarının gelişiminin ele alındığını belirten Garibaşvili, Prens El-Velid bin Telal bin Abdülaziz'e Gürcistan fahri vatandaşlığı verildiğini açıkladı.Prens El-Velid bin Telal bin Abdulaziz de, Garibaşvili'nin liderliğinde dünyadaki görünürlüğünün arttığına ve ekonomik istikrarının güçlendiğine dikkat çekti. Gürcistan'a yatırım için sabırsızlandıklarını ifade eden Suudi Prensi, "Gürcistan'a döneceğimize Başbakan'a söz verdik" dedi.Başbakanlıktan alınan bilgiye göre, ortak basın toplantısı öncesi düzenlenen heyetler arası toplantıda taraflar, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve tarihi İpek Yolu'nun yeniden canlandırılmasını ele aldılar.Suudi Prensi, daha sonra Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili tarafından kabul edildi. İkilinin, basına kapalı görüşmede Gürcistan ile bölgesel iş birliği fırsatlarını değerlendirdiği bildirildi.Gürcistan, Suudi Arabistan'da ilk büyükelçiliği 2015'te açtı. İki ülke arasında son yıllarda artan ticaret hacmi, 2015 Ocak-Nisan döneminde yaklaşık 4 milyon dolara ulaştı.

Kaynak: AA / Güncel

Sultan Abdülaziz Gürcistan Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title