Haberler

Prejman ve Çevresi Suya Kavuşuyor

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, DİSKİ tarafından Dicle'nin Prejman Köyü'nde sondaj kuyusundan çıkarılan suyu yerinde inceledi.

Eş Başkanı Fırat Anlı, DİSKİ çalışmalarından sorumlu Meclis Üyesi Nadir Bingöl ve Erkan Erenci ile birlikte Dicle'ye gitti. Dicle Belediyesi'ni de ziyaret eden Anlı ve beraberindekileri Belediye Eş Başkanı Ali Sait Fırat karşıladı.

Eş başkanlar ve beraberindekiler daha sonra 15 kilometre mesafedeki Prejman Köyü'ne geçti. Yol üzerinde kalekol yapımını protesto etmek için kurulan çadırı da ziyaret eden eş başkanlar ardından DİSKİ tarafından 308 metre kuyuda bulunan suyun çıkarıldığı bölgeye geçti.

DİSKİ ekipleri saniyede 6-7 litre suyun çıkarıldığı kuyuyu çalıştırdı. Eş başkanlar muhtar ve köylülerle birlikte soğuk suyla ellerini yıkadı. DİSKİ bir yandan şebeke projesi yaparken diğer yandan da depo yapıyor. Depo ile hem Prejman hem de çevre köylere su verilmesi planlanıyor.

Diğer yandan DİSKİ Genel Müdürlüğü, 6360 Sayılı Büyükşehirler Yasa'nın uygulanması ile birlikte sorumluluk alanına giren köylerle ilgili çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Sorumluluk alanına giren tüm yerleşim yerlerinde sorunları en kısa zamanda bertaraf etmeyi amaçlayan DİSKİ Genel Müdürlüğü teknolojik imkanlarını kullanarak en ücra köylere ulaşmayı hedefliyor.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Nadir Bingöl Fırat Anlı Dicle Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title