Haberler

Portekiz Ziyaretinin Ardından Katılımcılar Basın Toplantısı Düzenledi

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Fatima beldesinin bağlı bulunduğu Ourém ile kardeş şehir olmak üzere gittiği Portekiz ziyareti ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Fatima beldesinin bağlı bulunduğu Ourém ile kardeş şehir olmak üzere gittiği Portekiz ziyareti ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, beraberindeki AK parti Meclis Üyesi Orhan Karagüzel, MHP Meclis Üyesi Yaşar Yılmaz, CHP Meclis Üyesi Veli Keskin, Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu ve Ticaret Odası yönetim kurulu üyesi Alparslan Coşkun'un bulunduğu basın toplantısında Ourém ile yapılan kardeş şehir projesinin ilk ayağı olan işbirliği anlaşması ile ilgili basın toplantısı yaptı.

Selçuk'ta ve İzmir'de inanç turizmini güçlendirecek bu işbirliği anlaşması hakkında konuşma yapan Başkan Bakıcı, 11-14 Temmuz tarihler arasında Portekiz'e yapılan ziyaretle ilgili olarak "Fatima beldesine, Ourém ilçesine yaptığımız Bu ziyaretin amacı hepimizin bildiği gibi İnanç Turizmini canlandırmak ve Meryemana'nın ziyaret edildiği alanlardan bir tanesi olan Fatima ve Ourém Belediyesiyle kardeş şehir olmanın ilk adımını atmak. Buradaki ilk adımını atma ifadesini sözleşme anlamında kullanıyorum. Çünkü hepimizin yine bildiği gibi bu süreç çok daha önceden başlamış belli bir aşamaya gelmiş ve o aşamadan sonrada bir ara verilmişti. Biz nihayetinde göreve geldikten sonrada bunun devamının yararlı olacağını düşünerek işbirliği anlaşması sürecine adım attık . Meclis'te bulunan hem Cumhuriyet Halk Partisi hem de Milliyetçi Hareket Partisi bu konuda da bu adımın doğru olduğunu düşünerek bize katkı koydular. Hep birlikte tekrar bunu gerçekleştirdik. Tabi ki bir şeyi oluştururken salt siyasal anlamda kalmak yeterli olmuyor. Burada halkın katılımını ve sivil toplum örgütlerinin katılımını da sağlamak gerekiyor. Bu nedenle Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu ve yönetim kurulu üyelerinden Dr. Alparslan Coşkun'un katılımıyla bu ziyareti gerçekleştirdik. Ziyaret neticesinde bir iş birliği protokolünün ilk adımı olan 8 maddeden oluşan bir protokolü Ourém Belediyesi Belediye Başkanı Paulo Alexandre ile birlikte imzaladık. İş birliği anlaşması adı altında nihai protokolde Ekim ayında burada gerçekleşecek. Selçuk'umuza hayırlısı olsun diyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu işbirliğinin İzmir'e ve ilçemize iyi bir netice getireceğini düşünüyoruz" dedi.

Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu, Ourém Belediyesine yaptıkları bu ziyarette tek dilden konuşulan bir inanç turizmi kentiyle karşılaştıklarını söyledi.

1917'den bugüne kadar yapılmış bir hikayenin üzerine kurulmuş bir İnanç Turizmi kentiyle karşılaştıklarını ifade eden Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu, "Bu çok kısa süreri, tek başına o kentin başardığı bir şey değildir bence. Orada küçücük bir kiliseden başlayıp, devasa bir ziyaret alanı yaratmak Ourém Belediyesinin dışında kilisenin, Vatikan'ın büyük katkılarıyla yapılmış, büyük bir inanç merkezi yaratmışlar. Ziyaret için büyük meydanlar ve alanlar yaratılmıştı, bu alanlarda alışveriş merkezleri vardı. Aynı işi yapan yüzlerce işyeri ve dükkan vardı, aynı ürünü satıyorlardı, ama hiç biri dükkanının dışında değildi, hepsi dükkanın içindeydi, hiçbirinin birbiriyle bir ilişkisi yoktu, ama her ürünün altında bir fiyat etiketi vardı, ayrıca ürünler hemen hemen bütün dükkanlarda kağıttan tek bir çeşit hediye paketine konuluyordu ve aynı geri dönüşümlü poşetlerle bize veriliyordu. Yani bu kentin tanıtımında da önemli bir şeydir. Tek bir dilden konuşuluyordu aslında. Orada bunu gördük" dedi.

Kardeş Şehir olma yolunda atılan bu önemli adımda iki belediye arasındaki resmi temasların yanı sıra Ourém Ticaret Odası ile de resmi temaslarda bulunuldu. Uzun zamandır karşılıklı yürütülen görüşmeler neticesinde Portekiz ziyaretindeki işbirliği anlaşmasının ardından Ekim ayında ise Portekizli heyetin Selçuk'a gelmesi ile birlikte Selçuk ile Ourém Belediyeleri arasında Kardeş şehir protokolü imzalanacak.

Basın toplantısında geziyle ilgili tanıtım sunumu yapılarak, geziye katılan meclis üyeleri ve Ticaret Odası BaşkanI ve üyesi de ayrıca basın mensuplarına yapılan geziyle ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Dahi Zeynel Bakıcı Portekiz İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title