Haberler

Porsuk Projesi Lefkoşa'ya Örnek Oluyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla dünyanın çeşitli şehirleri tarafından örnek alınan Porsuk Çayı ve Çevre Düzenlemesi Projesi, Lefkoşa’ya örnek oluyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla dünyanın çeşitli şehirleri tarafından örnek alınan Porsuk Çayı ve Çevre Düzenlemesi Projesi, Lefkoşa'ya örnek oluyor. Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı ve meclis üyeleri Eskişehir'de proje için incelemelerde bulundu.

Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı ve beraberindeki meclis üyeleri Eskişehir'e gelerek, Porsuk Çayı üzerinde incelemelerde bulunarak Lefkoşa'da bulunan Kanlıdere için yapılacak ıslah çalışması için inceleme yaptılar. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i de ziyaret eden Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı ve meclis üyeleri, Porsuk Çayı projesini çok beğendiklerini belirterek, "Eskişehir bizim için belediyecilik ve şehircilik anlamında örnek aldığımız bir şehir. Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in bu kente çok büyük katkıları var. Porsuk çayının ıslahı kente ayrı bir hava ve hayat katmış. Porsuk çayı üzerinde çok muazzam bir rekreasyon çalışması yapılmış. Lefkoşa Belediyesi olarak Kanlıdere'nin ıslahı için çalışmalar yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nin Porsuk Çayı üzerinde yaptığı çalışmalar bizim için ilham kaynağı olacaktır. Eskişehir'i yaşamaktan keyif alınacak bir şehir haline getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i kutluyorum" dedi.

Porsuk Çayı Projesinin, dünyanın çeşitli kentleri tarafından da örnek alındığını vurgulayan Büyükerşen, " Lefkoşa'da Kanlıdere için uygulamayı düşündüğünüz projede sizlerle fikir alışverişinde bulunabiliriz" şeklinde konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Alaaddin Yılmaz Mehmet Harmancı Eskişehir Porsuk Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title