Haberler

"Polsin Askerlik Durumu Rafa Kalkmadı"

Güncelleme:

Atalay, Askerlikle İlgili Alınan Kararların Hala Geçerli Olduğunu Belirtti.

Elmadağ Müftüsü İzzettin Kara'nın yaptığı dualarla şehitlik anıtının açılış töreninde Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı ve Elmadağ Belediyesi bandosu konser verdi. Açılışa katılan 300'e yakın şehit ailesine iftar yemeği verildi

ANKARA'nın Elmadağ ilçe Belediyesi'nce yaptırılan Elmadağ Şehitlik Anıtı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından ve müftü İzzettin Kara'nın okuduğu dualarla açıldı. Akşam iftar yemeği verilen 300'e yakın şehit ailesinin katıldığı açılışta Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı ve Elmadağ Belediyesi Bandosu konserler verdi. Şehitlik Anıtı yapımında emeği geçenlere bakan atalay tarafından plaket verildi. Törende kısa bir konuşma yapan Elmadağ Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Gündem, yapılan çalışmadan memmunluk duyduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Elmadağ Belediyesi'nin geçtiğimiz mart ayında aldığı karar doğrultusunda temmuz ayında inşaatına başlanan ve 1,5 ayda yapımı tamamlanan Elmadağ Şehitlik Abidesi, Elmadağ girişinde 7 dönüm arazi üzerinde ve 10 metre yüksekliği bulunuyor. Anıt, geçmişten günümüze 28 Elmadağ şehidinin isimlerinin yazıldığı 400 metrelik

Yol güzergahında anıt mezardan oluşuyor. 50 bayrakla süslenen Elmadağ Şehitlik Anıtı, tam ortada bulunan iki kanatlı kaiddenin şehitlerin ruhu ve onuru sembolize ettiğini açıklayan Elmadağ Belediyesi Başkanı Gazi Şahin, "Bir kadın heykelinin yüce Türk milletinin günü, vakti saati geldiğinde vatanı için bir asker gibi savaştığığını simgelediğini" açıkladı.

DEVLET OLARAK ŞEHİT AİLELERİNE SAHİP ÇIKIYORUZ

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Şehitlik Anıtı'nın açılış töreninde şehit ailelerine hitaben yaptığı konuşmada, "Bugün Elmadağımızda şehitlerimiz için oluşturulan şehitliğimizin 30 Ağustos günü açılması çok güzel bir tevafuk, çok iyi bir araya geliş. Burada şehit ailelerini de görüyorum üzüldüm. Bizlerde onlar kadar üzüntülüyüz, hüzünlüyüz. Ama bir yandan da şunu düşüneceğiz. Görüyorsunuz şehitlerimiz için ayrı bir kabiristan ve şehitlikler oluşturuyoruz. Şehitlerimiz bizler için çok değerli. Devlet olarak şehitlerimizin ailelerine, çocuklarına sahip çıkmaya çalışıyoruz" dedi.

POLİSİN ASKERLİK DURUMU RAFA KALKMADI

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bir gazetecinin, Genelkurmay Başkanlığı'nca askerlik konusunda hiçbir meslek grubuna ayrıcalık tanınmayacağı yönünde açıklamalar yapıldığını hatırlatırken, 'polislerin askerlik durumu ne olacak, rafa mı kalktı?' sorusuna, "'Rafa kalkmadı. Geçen gün söyledim. Onlar çalışıldı, karar verildi. Genelkurmay Başkanımızın açıklaması o manada değil, onu kapsamıyor' dedi.

Hüseyin ÖZBALI - ELMADAĞ - Ankara - DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

Fenerbahçeliler çıldıracak! Mourinho, ezeli rakibe imzayı atıyor

Fenerbahçeliler çıldıracak! Mourinho, ezeli rakibe imzayı atıyor

title