Haberler

Zeybekci: "Türkiye Kendi Markasını Üretir Bir Hale Geldi"

Milas’a gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 17 Aralık operasyonunun ardından yaşananları 'virüse bağlı bir enfeksiyon' olarak niteledi.

Milas'a gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 17 Aralık operasyonunun ardından yaşananları 'virüse bağlı bir enfeksiyon' olarak niteledi. Bakan Zeybekci, bunun kısa sürede düzeleceğini söyledi.

Muğla'da tempolu bir ziyaret programı gerçekleştiren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Milas'a gelerek AK Parti Seçim Bürosu'nda halka seslendi. Milas Kaymakamı Fuat Gürel, MİTSO Yönetim Kurulu üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, partililer ve iş adamları tarafından karşılanan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, önce Milas Ticaret Odası Lokali'nde akşam yemeği yedi. Yemekte konuşan Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Reşit Özer, Milas'ın tarihi, kültürel ve ekonomik özelliklerini anlatarak, OSB, MOBESE gibi yatırımların kazandırılmasına ilişkin taleplerini Bakan Zeybekci'ye söyledi, Milas halkı olarak destek beklediklerini anlattı.

Oda başkanlarının bu tür taleplerinin kendilerini sevindirdiğini belirten Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de, 17 Aralık operasyonlarının ardından ülkemizde ve ekonomi alanında yaşananları geçici bir hastalık olarak niteledi.

Bakan Zeybekci, yaptığı konuşmada, şunları kaydetti; "Şu an yaşadığımız dönemi, bir ateş yükselmesi, virüse bağlı bir gribal bir enfeksiyon olarak görüyoruz. İnşallah bu ilaçla bir haftada, dinlenerek yedi günde geçecek. Bu yedi günün de sonuna geldik. Önümüzdeki süreçte 2014 yılı rakamları olarak biz Türkiye olarak büyümede, cari açıkta, enflasyon ve faiz oranlarında istediğimiz yerde olacağız. Yüzde 4'ün üzerinde bir büyüme sağlayacağız. Maalesef Türkiye'de yıllardan beri yanlış anlama var. Değerli TL karşısında bilmeden övünüyoruz. Bu övünülecek bir şey ama bunun zamanı var. Türkiye şöyle 25-30 bin dolar milli gelir seviyesine geldiğinde, üretime dayalı değerli TL'ye geçtiğimiz zaman övünebiliriz. Ayakları yere basan 2023 hedefine doğru çok daha güçlü giden bir ülkeyiz. Tedirgin olacak hiçbir şey yok. 30 Mart'tan sonra piyasaların çok daha rahatladığını, faizlerin bizlerin beklediği seviyelerde yeniden oluşacağını, piyasanın canlandığını yeniden göreceksiniz. Siyasi ve ekonomik istikrarın birlikte olduğunu görünce piyasalar yeniden canlanacak. 30 Mart Türkiye'nin yeniden doğum günü olacak. Şuanda yaşanan sıkıntıları bir doğum sancısı olarak görüyoruz. Milas, dağlarından yağ, ovalarından bal akan bir yer. Bunların değerlendirilmesi, refahın artmasını sağlayan unsurlar olması gerekir."

Türkiye'nin artık kendi markasını üreten bir ülke haline geldiğini anlatan Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir ülke her şeyiyle yükseldikçe, yaptığı her şey marka haline gelir. 2023 hedefinde 25 bin dolar milli gelir seviyesi, 2 trilyon dolar yurt içi hasıla, 500 milyar dolar ihracat, 150 milyar dolar minimum hizmet gelir beklentisi var. Türkiye olarak değerlerimizi, zenginliklerimizi bundan sonra katma değerini artırarak, pazarlamak, satmak ve üretmek durumdayız. Türkiyemiz şuan yeniden bir yapılanma süreci yaşıyor. Türkiye şuanda kamu maliyesi anlamında, 28 Avrupa Birliği üyesi ülkenin 25'inden çok daha iyi durumda. Cari açığının milli geliri olanı itibariyle de 28 Avrupa Birliği üyesi ülkenin 21'inden daha iyidir."

"ÖYLE BİR MOTİVASYONA GİRDİM Kİ, EVE GİDİNCE HANIMA MERHABA DEYİP ELİNİ SIKTIM"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, MİTSO'daki yemeğin ardından beraberindekiler ile Ak Parti Milas Belediye Başkan Adayı Rüştü Yiğitkaya'nın seçim bürosuna geçti. Burada AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, AK Parti Muğla Belediye Başkan Adayı Prof.Dr. Mansur Harmandar, Ak Parti Milas Belediye Başkan Adayı Rüştü Yiğitkaya ve AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa'nın konuşmalarının ardından Bakan Zeybekci halka seslendi.

Coşkulu kalabalığın tezahüratları eşliğinde konuşmasına başlayan Bakan Zeybekci, Denizli Belediye Başkanlığına geliş sürecinde yaşadıklarını anlattı. Bu süreçte çok iyi motive olduklarını belirten Zeybekci; "Seçim zamanında o kadar çok çalışmışız ki eve gidince hanımın bile elini sıkar oldum. Ne yaptığımın farkına daha sonra varıyordum" dedi. Zeybekci, konuşmasında belediyeciliğin önemine değinerek AK Parti'nin belediyeciliğin ne olduğunu çok iyi bildiğini söyledi. Bakan Zeybekçi, seçim bürosu önünde partililere yönelik yaptığı konuşmanın ardından Milas'tan ayrıldı. CHP'li belediyeleri topa tutan Zeybekci, Büyükşehir Yasası'nı eleştirenlerin şuan bu yasayla büyükşehir adayı olarak gezdiklerini, bunların hizmet getirmekten uzak olduğunu ve ortadaki tablonun kötü durumunu belirterek yerel seçimlerde bu durumun değişeceğine inandıklarını söyledi. Türkiye'nin Ak Parti Hükümeti ile ciddi bir ilerleme kaydettiğine vurgu yapan Zeybekci, konuşmasının ardından ilçeden ayrıldı. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ak Parti Türkiye Muğla Milas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title