Haberler

Yüksel Avrupa Birliği Sabrimizi Test Etmesin

Güncelleme:

Tamam Türkiye Olarak Sabırlıyızdır, Sabreden Derviş Muradına Ermiş Lafını da İyi Biliriz Ama Kimse Sabrımızı Test Etmeye Kalkmasın.

Brüksel'de Karma Parlamento Komisyonu'nun 65. Toplantısına katılan Mardin Milletvekili, AB Uyum Komisyonu Üyesi Dr. Cüneyt Yüksel Avrupa Birliği Süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ak Parti Mardin Milletvekili, Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yard. aynı zamanda TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu ve Karma Parlamento Komisyonu Üyesi Dr. Cüneyt Yüksel Brüksel'de Karma Parlamento Komisyonu'nun 65. Toplantısına katıldı.

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üyelik sürecinde özellikle Anayasa Reformu ve Demokratikleşme Süreci'nin konuşulduğu 2 gün boyunca süren toplantılarda Türkiye'nin atmış olduğu adımlar masaya yatırıldı.

YÜKSEL: Avrupa Birliği Türkiye'nin üyelik sürecinde yaşanan sıkıntılardan dolayı hem ekonomik olarak hem de demokratik olarak çok şey kaybediyor.

Komisyon toplantıların ardından değerlendirmede bulunan Yüksel; Avrupa Birliği üyesi ülkeler içerisinde 50 yıl kapıda bekletilen bir ikinci ülke yok, diye konuştu.

Avrupa Birliği Uyum sürecinde müktesebatı da değerlendiren Yüksel; AB'ye üye ülkelerle Türkiye'yi karşılaştırdığınızda çoğunun demokrasi, temel hak ve özgürlükler, ekonomi alanlarında Türkiye'den geri olduğunu ancak buna rağmen siyasi kararlarla AB Üyesi yapılmış ülkeler olduğunu belirtti.

Yüksel yaptığı değerlendirmelerde şu noktaları söyledi:

Bizim ülkemiz Doğu ile Batı arasında Avrupa ile İslam Dünyası arasında medeniyetleri buluşturan bir köprüdür.

Avrupa Birliği Medeniyetler İttifakı sürecinde İspanya ile eşbaşkan olarak yürüten Türkiye'yi böyle tamamen siyasi kararlarla bekletmek suretiyle aslında kendisi çok şey kaybediyor.

Almanya ve Fransa çözüm konusunda söze gelince yüzümüze bakarak tamam dedikleri konuları, eyleme dönüştürmekte nedense gereken aktif rolü almıyor.

Özellikle bu 2 ülke, başta Merkel ve Sarkozy olmak üzere üzerine düşen görevleri kendi ülkeleri için, Avrupa Birliği'nin geleceği için yapmak zorundalar. Bakın AB Süreci'nde pek çok olumlu gelişmeler kaydediliyor.

Daha yeni Macaristan gelecek yıl AB Başkanlığını devraldığında Türkiye'nin üyeliğini destekleyeceğini açıkladı.

Bununla beraber desteğini başından beri sürdüren ülkeler çoğunlukta. Türkiye ile üyelik görüşmelerine 5 yıl önce başlayan AB, şimdiye kadar 30 müzakere başlığından sadece 13'ünü açtı.

Biz Ak Parti olarak, Türkiye olarak daha modern, daha demokratik, daha müreffeh bir Türkiye ideali için çalışıyoruz. Gerek Anayasa Değişikliği gerek diğer demokratikleşme yolunda attığımız adımlar; güçlü Türkiye'nin varlığını gösteriyor.

Müzakerelere başlamış ülkelerin hepsi netice itibariyle bu müzakereleri tamamladılar. Türkiye de eninde sonunda tamamlayacaktır. Yalnız muhataplarımız bilsinler ki her geçen gün Avrupa'nın Türkiye'ye olan ihtiyacı giderek artmakta.

Tamam Türkiye olarak biz sabırlıyız ve sabreden derviş muradına ermiş lafını da iyi biliyoruz. Ama sabrımızı da test etmesinler.

2 gün boyunca süren Karma Parlamento Komisyonu toplantılarına AB kanadından Hélène Flautre, Türkiye'den de Lütfi Elvan başkanlık yaptı.

AB İlişkileri Genel Sekreteri Xavier DEMOULIN, Avrupa Komisyonu'nun genişleme ve Komşuluk Politikasından sorumlu üyesi Štefan FÜLE ve Devlet Bakanı, Başmüzakereci Egemen Bağış'ın da katıldığı toplantılarda Türkiye'deki Anayasa reformu, Demokratikleşme Süreci ve Terörizme karşı uluslararası İşbirliği konuları konuşuldu.

Kaynak: Bültenler / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title