Haberler

YSK Başkanı Yener: Sosyal medyada paylaşılan görsellerin YSK ile ilgisi bulunmamakta

Güncelleme:

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, seçim sonuçlarına ilişkin yapılan itirazların değerlendirildiğini açıkladı. Sosyal medyada ortaya atılan bazı görsellerin gerçeği yansıtmadığını belirten Yener, "Sosyal medyada paylaşılan görsellerin YSK ile ilgisi bulunmamaktadır. Asılsız iddialara itibar edilmemelidir. Süreç şeffaf bir şekilde devam etmektedir" dedi.

14 Mayıs Milletvekili Genel Seçimi'nde sayımlar halen devam ederken; siyasi partilerin yapmış olduğu itirazlar incelenmeye devam ediyor.

"SÜREÇ ŞEFFAF DEVAM EDİYOR"

Dün de sosyal medyada ortaya atılan bazı görseller ve itirazlar üzerine YSK Başkanı Ahmet Yener, basın açıklaması yaptı. Yener, "Oy verme gününde sandıktan çıkan oy pusulaları 7 kişilik kurul tarafından incelenmekte ve sandık tutanağı imzalanmaktadır. Tutanaklar ilgililere verilmiştir. Sandık kurullarının yaptığı işlemlere göre itiraz ve şikayet süreleri de kanunda belirtilmiştir. YSK itirazları yasanın öngördüğü süre içinde görüşüp sonuçlandıracaktır. Sosyal medyada paylaşılan görsellerin YSK ile ilgisi bulunmamaktadır. Asılsız iddialara itibar edilmemelidir. Süreç şeffaf bir şekilde devam etmektedir." dedi.

İL İL SEÇİM SONUÇLARI

"YSK, TÜM PARTİLERE VERİ AKIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ"

YSK Başkanı açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Ayrıca yurt dışı seçmen listesine kayıtlı olan seçmenlerin yasal düzenleme gereğince herhangi bir yurt dışı temsilciliğinde veya gümrüklerde oy kullanabilmesi mümkün olup, bu nedenle yurt dışı sandıklarda kayıtlı seçmenden fazla oy kullanılabilmesi yasal mevzuata uygundur. Yüksek Seçim Kurulu ile teknik altyapısı uygun olan ve seçime katılan tüm siyasi partiler arasında veri akışı söz konusu olup, kesin sonuçların açıklanmasının ardından, internet sitemizden kamuoyu ile paylaşılacaktır."

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Politika

Yüksek Seçim Kurulu YSK Başkanı Ahmet Yener Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölmeden önce çekilen son fotoğrafı ortaya çıktı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölmeden önce çekilen son fotoğrafı ortaya çıktı

Kaza sonrası Cumhurbaşkanı Reisi ve İranlı yetkililerin naaşlarını böyle taşıdılar

Kaza sonrası Cumhurbaşkanı Reisi ve İranlı yetkililerin naaşlarını böyle taşıdılar

500

Yorumlar (7)

RahimCalis:

CHP YE GÖRE HERKES YALANCI HERKES OY ÇALIYOR YOKSA 20 YILDIR BU ÜLKEYE HİZMET EDEN AKP HİÇ OY ALMAMASI LAZIMDI AKP SEVEN MİLYONLAR VAR ERDOĞAN BEDAVA DOĞALGAZ VERİYO DEPREMZEDELERE EV YAPIP TESLİM EDİCEK TÜM DÜNYAYI TİTRETEN KÜKREYEN LİDER ERDOĞANDAN VAZGEÇİP KILIÇDAROĞLUNU MU SEÇİCEKTİK?

260
355
yanıtYanıtla
Scott Eastwood:

Millet cahil cahil, birde terroristlerimi oy verecegiz chp = hdp.Reis Dunyanin birinci havalimanini , koprusunu , sayilamiyacak kadar iyilikler yapti , chp Amerikanin kuklasi mico gibi

yanıt78
yanıt105
Zafer yılmaz :

la git bir ötede oyna.abuk sabuk yorum yapmaya gerek yok.ezberlemişsin başka agızlardan,aynı şeyleri konuşup duruyorsunuz.yapılanların kimin cebine girdiğini herkes biliyor.

yanıt6
yanıt3
yakup dündar:

çok merak ediyorum iddia ediyorlar ya 20 yıldır hep oy çalan Adalet ve Kalkınma Partisi diye Cumhuriyet Halk Partisi ne yapıyor oy çalınırken acaba birisi bunun cevabını verebilir mi ? aaaa unuttum çamur ve yalan atıyor evet...

yanıt4
yanıt4
Geliyor Az Kaldı:

En doğru sizsiniz. Hadi oradan.

236
140
yanıtYanıtla
ercan gurbhetchi:

CHP kendi buna inansa Onursal Adıgüzel gibi partinin etkili ismini istifa ettirmezdi:) CHP genel başkanı sanki Yavaş ve İmamoğlu'ymuş gibi çıkıp açıklama yaparak halkı yanılttılar. YSK sistemine chp akp ip ulaşabiliyor.

79
35
yanıtYanıtla
mahmut:

Bir tarafta beklentisiz ülke devlet için kurulan ittifak. Bir tarafta çıkar için Bakanlık için makam mevkii için kurulan ittifak... Farkı burada.?

8
7
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title