Haberler

Yıldırım, İl Başkanlığı Adayı Tartışmasına Son Noktayı Koydu

AK Parti Sakarya Milletvekili ve Samsun İl Koodinatörü Recep Yıldırım, "Genel Merkezin adayı Osman Çetinkaya'dır."

AK Parti Sakarya Milletvekili ve Samsun İl Koodinatörü Recep Yıldırım, "Genel Merkezin adayı Osman Çetinkaya'dır. Biz kendi içimizde yaptığımız istişareler doğrultusunda bu karara vardık" dedi.

Yıldırım, yaptığı açıklamada, partilerinin genel merkezlerinin Samsun İl Başkan adayının mevcut başkan Osman Çetinkaya olduğunu açıklayarak, tartışmalara son noktayı koydu.

AK Parti Samsun İl Başkanlığı binasında partisinin ilçe başkanları ile toplantı düzenleyen Recep Yıldırım, toplantı öncesi basın açıklamasında bulundu. İlkadım İlçe Danışma Meclisi Toplantısını yaptığı ve diğer ilçelerde de yapacağını belirten Recep Yıldırım,

"Daha öce 5 Mayıs'ta yapmayı düşündüğümüz Samsun il kongremiz 24 Haziran'da yapılacak.Genel Merkezin adayı Osman Çetinkaya'dır. Biz kendi içimizde yaptığımız istişareler doğrultusunda karar vardık. Basında ve sağda solda yeni anketler yapılacak

yazıları tamamen gerçek dışıdır. Teşkilat başkanımız Başbakanımızla görüştükten sonra bu karar alındı. Bize burada verilen vazife bu ve bu kararı açıkladım" dedi.

Recep Yıldırım, gazetecilerin "Cep telefonla arayarak temayül yoklaması yapıldığı" sorusuna şöyle cevap verdi: "Kesinlikle böyle bir şey yok. Bazıları o şeyi isteyebilir. Hepsi bizim kardeşimiz ve teşkilatımızın güzide elemanlarıdır. Geçmişte il başkanlığı yapmış ve yönetimde bulunmuş kardeşlerimizdir. Ben onların hepsine teşekkür ediyorum. Gönül arzu eder ki benimle görüşsünler. Ankara'ya gelsinler ve teşkilat başbakanımızla görüşsünler. Beraberce bunu masaya yatıralım."

Medya üzerinde konuşmayı uygun görmediğini anlatan Yıldırım, şunları söyledi: "Ben size genel merkezimizin görüşünü açık açık ilan ediyorum. Bunun dışında başka görüş yoktur. Bu demek değildir ki, başka biri de aday olmaz. Genel merkezimizden ne Osman Çetinkaya'ya yazılı bir tebligat verilmiştir ne de diğerlerine bir talimat verilmez. Bütün

17 ilçede aynı şekilde yapılmıştır. Hiç kimseye yazılı bir belge verilmemiştir. Bu bir parti prensibidir. Yoksa bir karar ve yönetmelik değildir."

Partinin kendine has belli kararları olduğunu anlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Buna uyan olur, uymayan olur. Kimseye bir şey diyemeyiz. Fazla ileri konuşmak istemiyorum. Konuşmam yanlış olur. O başkanlığı yapan arkadaşlar bunları çok iyi biliyor. bana inanmıyorlarsa, genel merkezimize gelsin. Bölge koordinatörlerine inanmıyorlarsa, teşkilat başkanımızla görüşsünler. O na da inanmıyorlarsa Sayın Başbakanım orada. Ona bildirsinler. Bu işi bildirsinler."

Medya üzerinden atışmayı ahlaki ve uygun bulmadığını ifade eden Recep Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: "Aile içerisindeki bu olayların medya üzerinde konuşulmasını katiyen uygun bulmuyorum. Hele hele AK Partiliyim diyen arkadaşlara yakıştırmıyorum. Arkadaşlara sizin aracılığınızla çağrı yapıyorum. Gelin konuşalım. Nerede yanlış yaptık, onu ailece konuşalım. Bunun ötesi var. Bundan sonra mahalli seçimler başlayacak. Belki arkadaşlar görev almak isteyecekler."

Siyasetin uzun soluklu bir yol olduğunu anlatan Yıldırım, şöyle konuştu: "Kısa zamanda her şey değişiyor ve değişmekte. Genel merkezimiz Osman Çetinkaya'yı ilan ederken şu tavsiyede bulundu. Kongreye hazırlanırken burada toplumun her kesimini kucaklayacak. Önümüzde hem yerel seçimler hem Cumhurbaşkanlığı seçimleri hem de milletvekilliği seçimleri var. Çok önemli bir sürece giriyorum. Kuvvetli ve güçlü bir kadroyla gitmeyi arzu ediyoruz, Ben ne Osman Çetinkaya'nın ne de bir başkasının tarafı değilim. Ben

partimin tarafıyım. Genel merkezimizin kararını açıklıyorum. Genel Merkezimiz aday Osman Çetinkaya'dır demiştir. Ben de onu açıklıyorum. Bir başkası için söyleseydi, aynı şeyi savunurdum. Bizim görevimiz genel merkezin kararını tebliğ etmek ve söylemek"

Yıldırım, gazetecilerin "Kongreye girecek isimler var. Bunlar kongreye gidecek. Kongrede Osman Çetinkaya'nın dışında bir başkası sandıktan çıkarsa ne olacak?" sözüne şöyle karşılık verdi:

"Kongreye katılanlara herhangi bir engelleme olmayacak. Sandıktan bir başkası çıktığında onun kararını genel başkanımız verecek. Onun örnekleri var. Trabzon'da oldu, Sakarya'mız da oldu. Örnekleri yaşandı. Arkadaşlar bu örnekleri yaşamasın. Bu enerjilerini hizmetle harcasınlar. Ben onlardan rica ediyorum. Dere

ortasında at değiştirmeyelim. Gelsinler oturup konuşalım. Gizli iş yapmıyoruz. Samsun Büyükşehir il sınırları önümüzdeki günlerde çıkan kanunla daha güzel olacak. Bilgi alışverişlerimizi sığ işlerle değil de, Samsun'un güzelleşmesinde kullanalım" - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Yıldırım Çetinkaya Ak Parti Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title