Haberler

Yerel Seçimlere Doğru

Eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün: "Bu millet çok partili hayata geçişten bu yana demokrasi mücadelesi veriyor.

Eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Bu millet çok partili hayata geçişten bu yana demokrasi mücadelesi veriyor. AK Parti, bu mücadelenin son halkasıdır. Bu birikimi de kimsenin sıkıntıya sokmasına izin veremeyiz" dedi.

AK Parti Derince İlçe Teşkilatı'nda partililerle bir araya gelen Ergün, burada yaptığı konuşmada, makamların görev olduğunu ve hak olarak dağıtılmadığını belirterek, "Gün oldu, genel başkan yardımcısı, gün oldu grup başkan vekili, gün oldu bakan olarak çalıştık. Bunlar bir hak değil, görevdir. Bunun görev olduğunu bilerek hareket ediyoruz. Baştan beri böyle hareket ediyoruz" diye konuştu.

Türkiye'de ilk defa bir siyasi partinin "3 dönem" kuralı uyguladığına dikkati çeken Ergün, üç dönemdir milletvekili olduğunu, bu dönemin sonunda kendisinin de bırakacağını söyledi.

Ergün, milletvekili, genel başkan yardımcısı, bakan, belediye başkanı ve il başkanı olmadan da partiye katkı sağlayabilecekleri alanlar olduğunu dile getirerek, "Bunları yapmadan da insanlar siyasete katkı sağlayabilir. Türkiye'de ilk defa AK Parti bunu gösterecek. Bu, her partinin gösterdiği bir şey değil. AK Parti, siyasette yeni bir yaklaşım ortaya koymuş oldu. İktidarımız döneminde birçok ilk yapıldı. Bu uygulama da onlardan biridir" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin istikrarına, güvenliğine ve geleceğine tehdit oluşturmaya izin vermeyeceklerini vurgulayan Ergün, şunları kaydetti:

"Türkiye, kolay elde edilmiş değil. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bu milletin siyasi birikimidir. Bin yıldan fazladır bu topraklardayız, yaşıyoruz, mücadele veriyoruz. Bunu kimsenin harcamasına izin veremeyiz. AK Parti de milletimizin demokratik birikimidir. Bu millet çok partili hayata geçişten bu yana demokrasi mücadelesi veriyor. AK Parti, bu mücadelenin son halkasıdır. Bu birikimi de kimsenin sıkıntıya sokmasına izin veremeyiz. Milletimizin demokratik birikimini koruyacağız." - Kocaeli

Kaynak: AA / Politika

Nihat Ergün Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title