Haberler

Yenişehir'de Lozan Barış Antlaşmasının 98. yıl dönümü kutlandı

Güncelleme:

Lozan Barış Antlaşmasının 98. yıl dönümü Mersin'in merkez Yenişehir ilçesinde düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Lozan Barış Antlaşmasının 98. yıl dönümü Mersin'in merkez Yenişehir ilçesinde düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Barış Salonunda düzenlenen panele, Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP Mersin milletvekilleri Cengiz Gökçel ve Alpay Antmen ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Konservatuar sanatçıları tarafından Atatürk'ün sevdiği türkülerin seslendirildiği etkinlikte ayrıca "İsmet İnönü ve Lozan" konulu belgesel de gösterildi. Emekli Amiral Türker Ertürk ve gazeteci yazar Ümit Zileli'nin konuşmacı olarak katıldığı panelin moderatörlüğünü Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Mersin Şube Başkanı Adnan Gündoğdu yaptı. Panel açılışında konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, böylesi önemli bir etkinliği Yenişehir'de yapmaktan son derece mutlu olduklarını söyledi. Özyiğit, "Aramızda bulunan ve il başkanlığım döneminde de kendileri ile çalışmakta onur duyduğum İMECE grubu ile tekrar buluşmaktan ve kıymetli Türker Ertük paşamız, çok kıymetli Ümit Zileli hocamızı bu özel günde Yenişehir'de ağırlamaktan duyduğum gurur ve mutluluğu ifade etmek istiyorum. Emperyalistlere karşı masada kazanılan o büyük zaferi bize sağlayan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun yol arkadaşı İsmet İnönü ve diğer silah arkadaşlarını buradan sevgi, saygı ve minnetle anıyorum" diye konuştu.

ADD Mersin Şube Başkanı Adnan Gündoğdu da Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit'e panelin düzenlenmesindeki desteğinden dolayı teşekkür etti. Lozan Barış Antlaşması ile elde edilen hakların Türkiye Cumhuriyeti'nin temelini oluşturduğunu ifade eden Gündoğdu, "Hiç kimse bugün Lozan'ı küçümseyerek aslında hedeflediği Atatürkçü düşünce sistemini ve laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkma hedefini asla ve asla gerçekleştiremeyecektir. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın biz Atatürkçüler kanımızın son damlasına kadar laik, demokratik Cumhuriyeti savunacağız, hak ettiği yere taşıyacağız" dedi.

Açılış konuşmaların ardından emekli amiral Türker Ertürk ve gazeteci yazar Ümit Zileli'nin konuşmacı olarak katıldığı "98. yılında Lozan ve Türkiye" konulu panel yapıldı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mustafa Kemal Atatürk Abdullah Özyiğit Yenişehir Mersin Haberler

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title