Haberler

Ümit Özdağ'ın sığınmacılarla ilgili iddiasına İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı'dan yalanlama

Güncelleme:

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın öne sürdüğü "15 bin sığınmacının vatandaşlığı iptal edildi" iddiasına İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı'dan yalanlama geldi. Çataklı, yaptığı açıklamada "Vatandaşlık iptalinde fert fert değerlendirme yapılmakta olup toplu iptal söz konusu değil. 15 bin sığınmacının vatandaşlığının iptal edildiği haberleri de uydurma." ifadelerine yer verdi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ,Göç İdaresi Başkanlığı'nın, 15 bin sığınmacının vatandaşlık işlemini iptal ettiğine ilişkin haberi sosyal medya hesabından paylaştı. İçişleri Bakan Yardımcı İsmail Çataklı, Özdağ'ın sığınmacılarla ilgili iddialarını yalanladı.

"FERT FERT DEĞERLENDİRME YAPILMAKTA"

Bakan Yardımcısı Çataklı'nın sosyal medya hesabından yatığı açıklamada "Vatandaşlık işlemlerinin her aşamasında milli güvenlik, kamu düzeni, terör irtibatı - iltisakı dikkate alınmakta. Vatandaşlık iptalinde fert fert değerlendirme yapılmakta olup toplu iptal söz konusu değil. 15 bin sığınmacının vatandaşlığının iptal edildiği haberleri de uydurma." dedi.

"VATANDAŞLIK İŞLEMLERİNİ NÜFÜS MÜDÜRLÜĞÜ YÜRÜTÜYOR"

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Vatandaşlık işlemleri tüm uyruklar için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. Sadece geçici koruma altındaki Suriyelilerle ilgili olarak vatandaşlık talebi halinde Göç İdaresi Başkanlığı'ndaki ilgili bilgi ve belgeler ilk incelemeler yapılarak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne aktarılarak işlemlere devam edilmektedir."

Ümit Özdağ'ın sığınmacılarla ilgili iddiasına İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı'dan yalanlamaİçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı

BAŞVURU AŞAMALARI TEK TEK SIRALANDI

Türk vatandaşlığını kazanma yolları 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu'nda çok açık belirtilmektedir. İlgili Kanunun 12. maddesine göre milli güvenlik, kamu düzeni ve güvenliği, terörle irtibatı ve iltisaki olmamaları esas olup işlemlerin her aşamasında bu durum dikkate alınmaktadır. Ayrıca Türk vatandaşlığının kazanılması sürecinde 8 aşama bulunmaktadır. Bu aşamalar sırasıyla şu şekildedir:

1. Başvuru

2. Teknik Çalışma Grubu incelemesi

3. İl Güvenlik Soruşturması

4. Valilik Komisyonu

5. Dosya Kontrolü

6. Arşiv Araştırması

7. Onay Süreci

8. Tescil

"İŞLEMLER YARGI DENETİMİNE TABİ"

Tüm uyruklarda da aynı usul ve esaslar geçerli olup, bu aşamalardan geçildikten sonra Türk vatandaşlığı kazanılabilmektedir. Ayrıca Türk vatandaşı olduktan sonra da milli güvenlik, kamu düzeni ve güvenliğini bozan, terörle irtibatı ve iltisaklı oldukları tespit edilenlerin vatandaşlığının iptali yoluna gidilmektedir. Bu tespitler sonrası yapılan değerlendirmeler fert fert yani bireysel olarak yapılmakta olup toplu vatandaşlık iptali söz konusu değildir. Tüm bu işlemler yargı denetimine de tabidir. Hal böyle iken bugün bazı basın yayın organlarına yansıyan "15 bin sığınmacının vatandaşlığı iptal edildi" haberleri kesinlikle doğru olmayıp, tamamen uydurmadır. Milli güvenlik, kamu düzeni ve güvenliğine yönelik tetkik işlemleri Vatandaşlık Kanunu çerçevesinde yıllardır aynı usulle gerçekleşmektedir.

Çataklı, konuya ilişkin bu paylaşımı yaptı:

Ümit Özdağ'ın sığınmacılarla ilgili iddiasına İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı'dan yalanlama

Kaynak: Haberler.com / Politika

İsmail Çataklı Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Düştükleri notu görmeniz lazım! Fenerbahçe'den Galatasaray'a maç sonu olay gönderme

Düştükleri notu görmeniz lazım! Fenerbahçe'den Galatasaray'a maç sonu olay gönderme

500

Yorumlar (3)

Güray Dilli :

Vatandaşlık iptalinde fert fert araştırma yapıldığı azılmış. Alınışta da aynı hassasiyet gösterildi mi acaba?

12
0
yanıtYanıtla
Turgay Ergül:

Yahu şaka gibi bir ülke haline geldik arkadaş cuma günleri iş yerine gelen dilenciler bile ya Pakistanlı ya Afkan yada Suriyeli.Akşam ve sabah gelsin bakanlar bir toplu taşıma kullansın İstanbul'da

8
0
yanıtYanıtla
bekir yapici:

kendisi yeni cumhurbaskanligi yönetim sisteminde anayasamiza göre normal bir devlet memuru sayilir bir memur olarakta millete degil atayana amirlerine karsi sorumludur ayrica yine anayasamiza göre hala devlet memurlarinin güvenlik güclerinin askerin siyaset yapmasi yasak degilmi?

2
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title