Haberler

"Torba Kanun" Teklifi TBMM Genel Kurulu'nda

MHP'li Türkoğlu: "AK Parti iktidarı döneminde Meclis kanun makinesi haline geldi, seri halde kanun üretiliyor"

MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, AK Parti iktidarı döneminde Meclis'in kanun makinesi haline geldiğini, seri halde kanun üretildiğini kaydetti.

AK Parti, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 37. maddesi üzerinde önerge verdi.

Kabul edilen önergeye göre, bu düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle devam eden her türlü incelemeler veya adli ve idari soruşturmalar sonuçlanıncaya kadar destekleme ödemelerinin yapılmaması amacıyla konulan ödeme yasakları, düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren en geç 2 ay içinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na başvurulması halinde kaldırılacak.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, kürsüde konuşurken, yanında getirdiği kayısıları göstererek, "Bu kayısı ancak 25 kuruş ediyor, para etmiyor" dedi. Ağbaba, kayısıları daha sonra milletvekillerine ikram etti.

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, teklifin kamulaştırmayla ilgili hükmünün, Anayasa'nın mülkiyet hakkı düzenlemesine aykırı olduğunu savundu. Akçay, "Sanki adrese teslim düzenleme yapılıyor. İnanıyoruz ki bu düzenlemeler Anayasa Mahkemesi'nden dönmeye mahkum düzenlemeler. AİHM'de de kabul görmeyecektir" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, bu düzenlemenin Anayasa'ya aykırı olması nedeniyle görüşülemeyeceğini, madde üzerinde işlem yapılamayacağını ifade etti.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut ise tasarı ya da tekliflerin komisyon görüşmelerinde Anayasa'ya aykırılığın denetlendiğini, Başkanlık Divanı'nın bu düzenlemeyi işleme almaması gibi bir yetkisinin olmadığını söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da söz konusu düzenlemenin Anayasa'ya ve uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunu savunarak, "Anayasa hükümlerine göre yasal düzenlemeler ileriye dönük yapılır ancak burada geçmişe yönelik düzenlemeler var" dedi.

MHP'li Türkoğlu ise AK Parti iktidarı döneminde Meclis'in kanun makinesi haline geldiği, seri halde kanun üretildiğini ifade etti. Türkoğlu, "Bu arada bizlerin değerlendirmesini hiç dikkate almıyorsunuz. Kanun yürürlüğe girdikten sonra itirazlarımızda haklı olduğumuzu görüyorsunuz ve torba tasarıların arkasına sığınarak bunları düzeltmeye çalışıyorsunuz" dedi.

Teklifin görüşmeleri, 2. bölüm 41. madde üzerinde sürüyor. -

Kaynak: AA / Politika

Hüseyin Türkoğlu Osmaniye Ak Parti Ak Parti Politika Güncel Haberler

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title