Haberler

TBMM Genel Kurulu'nun Olağanüstü Toplantısı

CHP'li Özgündüz: "(Rüşvet alan da veren de melundur) hadisini sadece belediyelerden değil galiba vicdanlarınızdan da kaldırdınız"

CHP İstanbul Milletvekilleri Ali Özgündüz, "(Rüşvet alan da veren de melundur) hadisini sadece belediyelerden değil galiba vicdanlarınızdan da kaldırdınız" dedi.

Genel Kurul'da, eski AB Bakanı Egemen Bağış, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ve eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkındaki fezlekelerin Meclis'e geç sevk edildiği gerekçesiyle CHP'nin Genel Görüşme yapılmasına ilişkin verdiği önerge üzerine söz alan Özgündüz, 4 eski bakan hakkındaki dosyaların milletvekillerinin incelemesine açılmasının zorunlu olduğunu savundu.

4 bakan hakkındaki bazı iddialarla ilgili resimler gösteren Özgündüz, dosyaların inceleme açılması halinde bunların gerçek olup olmadığına bakacağını söyledi.

Özgündüz, "Milletvekilleri bunları incelemeli ki soruşturma komisyonu kurulmasına ilişkin önergeye imza atsın. Siz, '55 milletvekili imza attık' diyorsunuz. Neye göre imza attınız?" diye sordu.

"Çikolatacı, Allah'ın kelamıyla alay eden bu adamı, Egemen Bağış'ı mı koruyorsunuz? Bunları korumayın" diyen Özgündüz, "Ben, iktidar partisi içindeki milletvekillerinin de bu işin ortaya çıkmasını isteyeceğine inanıyorum" ifadesini kullandı.

Özgündüz, "(17 aralık operasyonu komplo, darbe, paralel yapı...) Bunları geçin. Bunların hepsi zırvadır. Bunlar manipülasyondur. Geçerli savunmalar değildir" dedi.

Türkiye'nin kara para batağına saplandığını öne süren Özgündüz, "Elimizi vicdanımıza koyarak, bütün delilleri toplayarak bu kişileri Yüce Divan'a gönderelim. Aklanacaklarsa orada aklansınlar" diye konuştu.

Zafer Çağlayan ile ilgili bazı iddiaları dile getiren Özgündüz, "37 bin 500, doları mı TL mi bilmiyoruz, piyano gönderiliyor evine. Şimdi merak ediyorum, Zafer Çağlayan o piyanoyu çalarken coşup çağlıyor mu acaba? O saate de bakıyor mu acaba? Çalma işini öğrenmiş mi, ne kadar çağlıyor? İnsanın utanıp yerin dibine girmesi lazım. Böyle bir şey olursa insan toplum karşısına çıkamaz, ülkede yaşayamaz. Birazcık arlanma duygusu varsa insanın bunu kabul etmesi mümkün değildir" dedi.

Özgündüz, "(Rüşvet alan da veren de melundur) hadisini sadece belediyelerden değil galiba vicdanlarınızdan da kaldırdınız" ifadesini kullandı. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Egemen Bağış Ali Özgündüz İstanbul Çağlayan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title