Haberler

TBMM Genel Kurulu

AK Parti'li Özel: "Suriye'den 600 bin değil, 1 milyon 600 bin kişi de gelse, 6 milyon kişi de gelse Türkiye devletinin buna gücü yeter" MHP'li Türkoğlu: "AKP Hükümeti Suriye'deki iç sav...

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel,  " Suriye'den 600 bin değil, 1 milyon 600 bin kişi de gelse, 6 milyon kişi de gelse Türkiye devletinin buna gücü yeter" dedi.

MHP, Suriye krizinin Türkiye ekonomisine etkilerinin belirlenmesi amacıyla verdiği araştırma önergesinin, bugün görüşülmesini grup önerisi olarak Genel Kurul gündemine getirdi.

MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu Suriye'de ortaya çıkan iç savaşın Türkiye'yi siyasi, güvenlik ve ekonomik alanda son derece olumsuz etkilediğini ifade etti. Suriye'de yaşayan Türkmenlerin bu iç savaşın en büyük mağdurları olduğunu söyleyen Türkoğlu, Suriye yeniden yapılırken Türkiye Cumhuriyeti devletine düşenin Türkmen gerçeğinin inkar edilmemesi olduğunu belirtti.

Türkoğlu, AK Parti Hükümeti'nin komşuda çıkan yangına benzinle gitmesinin, taraf tutmasının Suriye meselesinde ortaya çıkan vahim tabloya ortak olmasından başka bir sonuç doğurmayacağını öne sürerek, "AKP hükümeti Suriye'deki iç savaşın bilançosunun sorumlularındandır" diye konuştu.

CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, Suriye konusunda öngörüsüz bir dış politika izlendiğini iddia ederek, "Suriye halkının ayaklanmayacağını göremediniz. MİT bizi takip etmek, fişlemek yerine Halep'te, Şam'da kapalıçarşıya gitseydi. Suriye halkının ayaklanmayacağını görürdü" dedi.

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel de  barışı ve kardeşliği bu dünyada hakim kılmak için çalıştıklarını ifade ederek, "600 bin değil, 1 milyon 600 bin kişi de gelse, 6 milyon kişi de gelse Türkiye devletinin buna gücü yeter. 2 milyar dolar değil, 20 milyar dolar da harcasak mühim olan insanlık, mühim olan bu ülkede, bu coğrafyada insanlığı temin etmek. Öyle zalimin, zulmün karşısında 'ekonomik çıkarlarımı düşünüyorum' diye sessiz kalmak, sessizlik karşısında durmak şeytanlıktır. Biz bu şeytanlığı değil, yeryüzünde yaşayan  bütün şeytanlıkların, zulümlerin karşısında duracağız" dedi

-"İstanbul'da rant, trafik sorununun önüne geçti"

CHP grubu da İstanbul'un trafik sorununa çözüm yollarının araştırılması konusunda verdiği araştırma önergesinin Genel Kurul'da görüşülmesi önerisini getirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Ercan Cengiz, İstanbul trafiğinin içinden çıkılamaz, katlanılamaz hale geldiğini ifade ederek, kentte 24 saat trafik sıkışıklığı yaşandığını söyledi.

İstanbul'un plansız büyüdüğünü belirten Cengiz, "Belediyeler rant ekonomisiyle trafik çilesini büyütme derdindeler. Rant, kentin yaşanabilir olmasının önüne geçti" diye konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya da İstanbul'u daha yaşanabilir hale getirmenin gelecek nesillere borçları olduğunu dile getirerek, kentte toplu ulaşım alanında yapılan projeler hakkında bilgi verdi.

İstanbul'da 2004'te yüzde 88 olan karayoluyla yolculuk payının yüzde 81'e düştüğünü, raylı sistem ve denizyolu ulaşımlarında da artış yaşandığını anlatan Kaya, "Ulaşım ağı lastik tekerlekten raylı sisteme ve denizyoluna kayıyor" dedi.

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın trafiği Gezi Parkı eylemcilerinin yavaşlattığını savunduğunu ileri sürerek, "Geziciler trafikte olmadığı zaman trafik sorunu bitmiş oluyor" diye konuştu.

İstanbul'un son yıllardaki büyümesine rağmen alternatif yol olmadığını ve gişelerin 20 yıl önceki yerinde durduğunu anlatan Türkkan, "Gişeler artık şehir içinde. Daha fazla para kazanmak için trafik sıkışıklığına göz yumuluyor" dedi.

Büyük şehirlerin sorunlarının planlamayla çözülebileceğini vurgulayan Türkkan, yönetimin hangi arazilerin nasıl rant getireceğine odaklandığını ve trafik sorununu düşünmediğini öne sürdü.

MHP ve CHP'nin grup önerileri reddedildi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Hüseyin Türkoğlu Recep Özel Ak Parti Suriye Politika Güncel Haberler

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title