Haberler

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, HDP'ye yönelik olarak, "Biz bu kadar terörle mücadele ettiğimiz bir süreçte dönüp teröre tek bir laf etmeyeceksiniz, ondan sonra burada bazı süslü kelimelerle devleti suçlayacaksınız.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, HDP'ye yönelik olarak, "Biz bu kadar terörle mücadele ettiğimiz bir süreçte dönüp teröre tek bir laf etmeyeceksiniz, ondan sonra burada bazı süslü kelimelerle devleti suçlayacaksınız. Yazıklar olsun milletin kürsüsünde gerçekleri saptıranlara, yazıklar olsun ki teröre söz söyleyemeyip, buradan hükümetin, devletin haklı olarak terörle mücadelesinde süreci çarpıtanlara." dedi.

TBMM Gene Kurulunda, HDP'nin, cezaevlerindeki "hak ihlallerinin" araştırılmasına ilişkin önergenin bugün görüşülmesi ile ilgili önerisi ele alındı.

Partisinin önerisi üzerine söz alan, Mardin Milletvekili Mithat Sancar, HDP'li cezaevlerinin toplama kampına döndüğünü iddia ederek, "Bir partinin eş genel başkanları, milletvekilleri gece yarısı gözaltına alındılar, tutuklandılar. Ahmet Türk'ten ne istediler? Demek ki barış isteyenlerin, demokratik siyasette inat edenlerin sesinin duyulması istenmiyor." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, "Milletin oylarıyla buraya geldiyseniz, millete hizmet etmeniz gerekirken terörün sözcülüğünü yapıyorsanız, 'Dokunulmazlıklar kalksın' diyorsanız, süreç buraya geldiyse, buradan hükümeti, devleti katliam yapıyor gibi asılsız mesnetsiz iddialarla sorguluyorsanız, Yasin Börü gibi katledilenlere, her gün verdiğimiz şehitlerimize yönelik bu terörle mücadelede teröre karşı sesinizi çıkartmıyorsanız, siz önce bunların hesabını verin. Bunu yapamayanlar iktidarın milletvekillerine ağır ithamlarda bulunuyorlar; külliyen reddediyoruz. Biz bu kadar terörle mücadele ettiğimiz bir süreçte dönüp teröre tek bir laf etmeyeceksiniz, ondan sonra burada bazı süslü kelimelerle devleti suçlayacaksınız. Yazıklar olsun milletin kürsüsünde gerçekleri saptıranlara, yazıklar olsun ki teröre söz söyleyemeyip, buradan hükümetin, devletin haklı olarak terörle mücadelesinde süreci çarpıtanlara." ifadesini kullandı.

HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, milletin oylarıyla seçilmiş milletvekillerinin tutuklanmasına tepki gösterdiklerini bildirdi. Demirel, "Milletvekillerinin ByLock görüşmeleri, cemaat ilişkileri neden açıklanmıyor? Çünkü çorap söküğü gibi her şey ortaya çıkacak. Bunun için önce aynayı kendinize tutun." diye konuştu.

Tekrar söz alan İnceöz, 17-25 Aralık olaylarından sonra FETÖ ile gerekli mücadelenin sürdüğüne işarete etti. İnceöz, FETÖ ile PKK'nın aynı amaçlara hizmet ettiğini belirterek, "Bunun için FETÖ ile mücadele bu kadar canınızı yakıyor." görüşüne yer verdi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız, tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın aileleriyle, avukatlarıyla yaptıkları görüşme saatleri hakkında bilgi veren Yıldız, görüşmelerin kısıtlandığı yönündeki iddiaların da asılsız olduğunu aktardı.

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, İnsan Hakları Derneğinin raporunda, cezaevlerinde yaşandığı iddia edilen işkencelere yönelik örnekler verdi.

Konuşmaların ardından, HDP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

Kaynak: AA / Politika

Mithat Sancar İlknur İnceöz AK Parti Mardin Politika Güncel Haberler

title