Haberler

Tansu Çiller sahalara geri döndü! Yaptığı açıklamalar kadar son görüntüsü de dikkat çekti

Güncelleme:

2023 seçimlerinde olası koalisyon hükümetinin Türkiye'yi nasıl etkileyeceğini yorumlayan eski başbakanlardan Tansu Çiller'in verdiği mesajlar kadar son görüntüsü de dikkat çekti. Çiller, açıklamasında "Koalisyonlar darbelerden beterdir. Ben durup dururken 'Siyasi manşet olsun diye bunu milletin önüne umut diye koyarsanız bu ihanettir' diye boşu boşuna söylemem." ifadelerini kullandı.

Son dönemlerde parti kuracağı iddiaları ile gündeme gelen eski başbakanlardan Tansu Çiller, A Para'nın düzenlediği Güçlü Türkiye'nin Güçlü Kadınları Zirvesi'nde Siyasette Kadın oturumuna konuk oldu.

6 muhalefet partisinin güçlendirilmiş parlamenter sistem deklarasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çiller, "Koalisyonlar darbelerden beterdir. Ben durup dururken 'Siyasi manşet olsun diye bunu milletin önüne umut diye koyarsanız bu ihanettir' diye boşu boşuna söylemem" ifadelerini kullandı.

"MECLİS'TE KAÇ GECE SABAHLADIM AMA İPTAL ETTİLER"

İşte verdiği mesajlar kadar son görüntüsüyle dikkat çeken Çiller'in verdiği mesajlar;

"Bir koalisyonun başbakanı olmuştum. Türkiye'nin ekonomisi Turgut Özal'dan beri bozulmuştu. Kafamda bunu düzeltecek çok özel bir proje vardı. 40 milyar dolar kazandıracak bir projeydi. Türkiye'nin borcu 20 milyar dolar civarındaydı. Büyük bir kriz geliyordu. O zamanlar telefonlar yeni çıkmıştı. Ben 'telefonun bir kısmını satalım' dedim. Daha sonra zaten herkes PTT'yi satmaya başladı. 40 milyar dolar gibi büyük bir para geldi önümüze, derdim krizi önlemekti. Bu projeyi masanın üzerine koydum, koalisyon hükümeti olarak bunu yapalım diyorum. Bunu koalisyondan bir bakan muhalefetle birlikte o zaman Anayasa Mahkemesi'ne götürdü ve bunu reddettiler. Başbakan Yardımcısı Erdal İnönü'ydü. Ona rağmen kendi partisinden dışişleri bakanı bunu engelledi. Bunu çıkarabilmek için Meclis'te kaç gece sabahladım ama iptal ettiler. Gerekçe ise 'Türkiye'nin bağımsızlığını tehdit altına almak... Koalisyonlar bittikten sonra PTT'nin T'si 5 milyara satıldı. Biz onu o sırada yapsaydık, sadece terör mücadelesinde başarılı olmayacaktım. Türkiye'nin o krizden 5 Nisan kararlarını yaşamadan çıkarabilecek, ekonomide sıkıntı duymayacaktık.

Tansu Çiller sahalara geri döndü! Yaptığı açıklamalar kadar son görüntüsü de dikkat çekti

"KOALİSYONLAR DARBELERDEN BETERDİR"

Darbeler Türkiye'yi mahvetti. Zaten koalisyonlar da onlardan sonra çıktı. Aman Allah'ım o koalisyonlar... Türkiye'nin darbeler döneminde büyümesi yüzde 3.1'dir. Tek parti iktidarları döneminde ise yüzde 6'nın üzerinde. Koalisyonlara geldiğimizde ise sadece 2 koalisyon döneminde biri merhum Süleyman Demirel'in diğeri ise benim ve merhum Necmettin Erbakan'ın başbakanlığındaki koalisyonlar başarılı olmuşuz. Biz yüzde 7.8'i yakalamışız. Bütün bunların ortalaması da yüzde 3.4 oluyor. Darbeler döneminde 3.1, koalisyonlar en başarılarıyla birlikte 3.4. Başarılı koalisyonları da çıkardığımız zaman ortalama yüzde 2.6'dır. Koalisyonlar darbelerden beterdir. Ben durup dururken 'Siyasi manşet olsun diye bunu milletin önüne umut diye koyarsanız bu ihanettir' diye boşu boşuna söylemem."

75 yaşındaki Çiller, yaptığı açıklamalar kadar son görüntüsü ile de dikkat çekti.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Tansu Çiller Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500

Yorumlar (35)

Bilir Kişi:

Hala gelmiş koalisyonu savunanlar var. Erdoğan nefretleri, mantıklı düşünebilmelerinin önüne geçiyor. Yazıklar olsun demekten başka elden bir şey gelmiyor. Sadece bu hükümet zamanında gördüğünüz bayram ikramiyelerini (emekliler) iade edin bari nankör varlıklar!

137
258
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Takunyali edepli ol seni muhattap bile almıyorum ama dışarıdan laf yetiştirme. Ben ulufe ve troll maaşı almıyorum. Hatırla 2023 e kadar bay bay yapmıştın.

yanıt68
yanıt26
Bilir Kişi:

Bazı emekliler üstüne alınmış bile. Sizi muhattap almadım zaten. Lütfen gidip öte tarafta 2023 ü bekleyiniz.

yanıt17
yanıt34
Halil Cavus:

Emekli ikramiyesi olayını muhalefet seçim mitinglerinde söyleyince sizinkilerde verdi. 20 yıldır neredeydiniz muhalefetin vaadini bile caldiniz be. Sus bari komik duruma düşme.

yanıt24
yanıt5
Bilir Kişi:

Halil Cavus, o kadar belediyeler var elinizde, genel başkanınız o kadar vaat veriyor elektrik bedava vereceğiz diye. Gidip ona bunları da söyler misin? :)

yanıt8
yanıt10
Doğrucu Davud:

Koalisyonu tabi ki istemiyoruz ama başkanlık sistemini ve AKP yi de istemiyoruz. Tercih edin derlerse tabii ki bu millet koalisyonu bile tereddüt etmeden isteyecek duruma geldi

220
87
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Sizlerin yanlış yönetimi sonucu bilmez doğru sürüklenen millet AKP'yi göreve getirdi. İlk zamanlar iyi sonradan kötü ve daha kötüleşen yönetim gösteren AKP şimdi sizleri bile aratır duruma getirdi ülkeyi. Sorun koalisyon değil iş ve beceri noksanlığı.

221
65
yanıtYanıtla
Halil Cavus:

Tansu hanım sen bu ülkeye bu saatten sonra hiç bir şey veremezsin git torun tombalak bak kimseyi dinleme.

199
43
yanıtYanıtla
Selçuk Bayrak:

Kamalbeyin siyasetyapabildigi biryerde herkes siyaset yapabilir çokdaha fazlasını da verir eminol

yanıt5
yanıt2
Ayhan KURT:

Bi sen eksiktin kadro tamamlandı

192
42
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title