Haberler

Sınai Mülkiyet Kanun Tasarısı Genel Kurulda

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'de 195 coğrafi işaret tescili olduğunu belirtti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'de 195 coğrafi işaret tescili olduğunu belirtti.

Sınai Mülkiyet Kanun Tasarısı'nın, TBMM Genel Kurulundaki görüşmeleri sürüyor.

Tasarının birinci bölümü üzerinde grubu adına söz alan MHP Hatay Milletvekili Mehmet Necmettin Ahrazoğlu, "Markadan doğan hak bir mülkiyet hakkı olup anayasa ile güvence altına alınmış bir haktır. Bu hakkın idari bir organ tarafından iptal edilmesi de mümkün değildir. İptal konusunda karar verme yetkisi bağımsız mahkemelerde olmalıdır." dedi.

CHP Grubu adına konuşan Denizli Milletvekili Kazım Arslan ise yasanın bir an önce yürürlüğe girmesini desteklediklerini söyledi. Sanayileşmeye, üretimin artmasına, istihdam alanlarının fazlasıyla açılmasına olanak sağlayacak bir altyapının Türkiye'de henüz oluşmadığını savunan Arslan, üretim maliyetinin yüksekliği, üretim üzerindeki yüklerin fazlalığı ve enerjinin pahalı olmasının sanayiciyi ve ihracatçıyı zorladığını ve rekabet etme şansını her gün biraz daha azalttığını söyledi.

HDP Grubu adına söz alan Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir, tasarının, tekelleşmeyi kollayan düzenlemeler içerdiğini ileri sürdü. Taşdemir, "Biz ülkeyi tek başına AKP yönetiyor sanıyorduk. Ama meğerse AKP bir tarikatlar ve cemaatler koalisyonuymuş." ifadesini kullandı.

Şahsı adına konuşan AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, markanın bir işletmenin aynası ve profesyonel duruşu olduğunu belirterek, "Türkiye'nin ekonomik gelişimiyle bağlantılı olarak ulusal ve uluslararası marka başvuruları her geçen gün artıyor. 2002 yılında 36 bin olan marka başvurusu sayısı, 2015 yılında üç kattan fazla artarak, 111 bin olmuştur. 2011 yılından bu yana Avrupa'da en yüksek marka başvurusu alan ülke Türkiye'dir." ifadesini kullandı.

Şahsı adına söz alan CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır ise tasarının hazırlanma sürecinde çok sayıda kurum ve kuruluşun görüşüne başvuruda bulunulduğunu ancak bunların dikkate alınmadığını öne sürdü.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, milletvekillerinin tasarının birinci bölümü üzerindeki sorularını yanıtlarken, Türkiye'de 195 coğrafi işaret tescili bulunduğunu söyledi.

Faruk Özlü, OSB'lerde sanayicilerin kullanmadığı arsaları OSB yönetimlerinin devralması ve bunları kullanmak isteyen sanayicilere tahsis etmesine yönelik çalışmalarının olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Politika

Faruk Özlü AK Parti Denizli Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title