Haberler

Şifreli Konuşmalara Göre Baykal 1 Numara

Güncelleme:

Eski CHP Milletvekili Seyhan, şifreli konuşmalarda Baykal'dan '1 Numara' diye bahsediyor.

Çete lideri Özsoy ile CHP Adana milletvekili olduğu dönemde telefonla görüştüğü belirlenen Tacidar Seyhan , CHP MYK salonu ile Baykal'ın dinlendiğini söylüyor. Seyhan, şifreli konuşmalarda Baykal'dan '1 Numara' diye bahsediyor.

Bugün Gazetesi'nde yer alan habere göre, Kamuoyunda "Yargı çetesi " olarak bilinen çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik soruşturmayı genişleten savcılık, çetenin lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Mustafa Özsoy ile Tacidar Seyhan'ın CHP Adana milletvekili olduğu dönemde yaptığı ilginç görüşmeler ortaya çıktı.

Seyhan'ın çete lideriyle yaptığı telefon konuşmalarında CHP Genel Merkezi MYK salonun ve Baykal'ın dinlendiği ifade ediliyor. Seyhan ifadesinde çete lideri Mustafa Özsoy'la telefonda şifreli olarak '1 Numara' diye bahsettiği kişinin de Baykal olduğunu söyledi.

18 GÖRÜŞME

İkili arasında yapılan çok sayıda görüşmenin içeriğinin gizli dinleme ve gizli kamera çekimi üzerine olması soruşturma savcısını harekete geçirdi. Gizli kamera çekimiyle ilgili Deniz Baykal hakkındaki görüşmelerin, Baykal'ın Mayıs 2010'da istifasına neden olan gizli çekimden iki ay önce yapılması şüphe uyandırdı.

Savcılık ifadesinde Özsoy ile Seyhan'ın yaptığı 18 farklı görüşme yer alıyor.

TAKİP ETMİŞLER

Seyhan'ın ifadesinde soruşturma savcısı Baykal'ın kasetinin Mayıs 2010'da ortaya çıkmadan iki ay önce Özsoy'la telefon görüşmesi yaptığı ve Baykal'ın yakın takibe alındığı belirtiliyor.

Soruşturma kapsamında yapılan teknik takipte Özsoy'un Baykal'ı ilgili gelişmeleri kaset çıkmadan Mart 2010'da yakından takibe aldığı ifade ediliyor. Ayrıca Seyhan'ın ifadesinde, yer alan soruşturma savcısının tespitlerinde görüşmelerin içeriklerinin genelinde "ev sahibi" kelimesini CHP'li belediye başkanı yardımcısı veya milletvekilleri için kullandığı ifade ediliyor.

Savcılık, Seyhan'a yöneltilen soruda Özsoy ile yaptığı görüşmede geçen "Ev sahibinin yani ev sahibin direkt numara ile ilgili bilginiz olsun" ifadeleri için "Odönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı kastettiğiniz değerlendirilmiştir" tespitinde bulunuyor.

Bakırköy'de yasa dışı dinleme

Tacidar Seyhan'ın 23 Haziran 2010'da Özsoy ile arasında geçentelefon konuşmasında Bakırköy Belediye Başkan'ı Ateş Ünal Erzen'in debaşkan yardımcısı tarafından yasadışı dinlendiği belirtiliyor. Seyhan'ın savcılık sorgusunda Özsoy'la Bakırköy Belediye Başkan yardımcısı hakkında görüştüğü ve Seyhan'a kişisel bilgiler verdiği ifade ediliyor.

Savcılık sorgusunun devamında Seyhan, "Özsoy bazı görüşmelerimizde Bakırköy belediye başkanının da yasa dışı dinlendiğini, ismini bilmediği bir başkan yardımcısının da bu yasadışı dinlemelere ortak olduğunu bana söyledi. Ancak belediyede böcek araması yaptırılır endişesi ile buradaki cihazların söktürülmüş olabileceğini iletti.

Konuşma yine yasadışı dinlemelerle ilgilidir" dedi.

Savcının, Seyhan'a yönelttiği "Özsoy, Baykal ile ilgili birtakım bilgi veya belgelere sahip olmuş mudur? Özsoy'un elinde bu şekilde bilgi veya belgeler var ise niçin bunları size ulaştırmak istemektedir? Özsoy'un '1 Numara' olarak bahsettiği şahıs kimdir?" soruları üzerine Seyhan "Söz konusu olan başkanlık makamına ve kullandığı bazı birimlere yasadışı kamera konulduğudur. Bununla ilgili sadece uyarılar yapmıştır. Net bilgi tarafımıza verememiştir. Kamera konulduğu konusunda bilgilerini ilerleyen zamanlarda defaatle tekrarlamıştır. Konu bundan ibarettir. Ayrıntılı bir bilgi vermemiştir" savunmasını yaptı.

Seyhan'ın telefon görüşmelerinde geçen 'Ev sahibi, inşaat ustası,su kaçağı' gibi ifadeler için savcılık 'şifreli konuşma' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Tacidar Seyhan Deniz Baykal Bakırköy Politika Haberler

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik başvuru nasıl olur? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah 2 konusu nedir? Eyvah Eyvah 2 oyuncuları ve Eyvah Eyvah 2 özeti! Eyvah Eyvah 2 nerede çekildi, konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Eyvah Eyvah 2 hangi il ve ilçede çekildi? Ali Koç'un yönetim kurulu listesi belli oldu! Yönetimde Acun Ilıcalı var mı? ÖSYM YKS 2024 sınav giriş belgeleri erişime açıldı! YKS YER SORGULAMA EKRANI İnci Taneleri CANLI izle! 23 Mayıs Nisan İnci Taneleri 16. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! #128250 Heimlich manevrası nedir? Heimlich manevrası nasıl uygulanır? Buz Yolu filmi oyuncuları kim? Buz Yolu filmi konusu, oyuncuları! Buz Yolu ne zaman nerede çekildi? #128250 Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Meteoroloji'den uyarı! Hangi bölgelerde yağış bekleniyor? Hava nasıl olacak? 24 Mayıs Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Mayıs burç yorumları nedir? 2024 GUY sınavı ne zaman? Gelir İdaresi Başkanlığı Gelir Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Başvuru Ekranı!
Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title