Haberler

Sdü Rektörü İbicioğlu: "Paralelciler Beni de Dinledi"

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Isparta’da yerel televizyonda katıldığı programda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Isparta'da yerel televizyonda katıldığı programda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, ilk olarak Suriyeli sığınmacıları ziyaretiyle ilgili bilgi vererek, "Suriye demek aslında Türkiye demek. Bildiğiniz gibi Suriye 3-4 yıldır büyük sıkıntı yaşıyor. Acılar paylaştıkça azalır, sevinçler de paylaştıkça artar. Geçmişten beri şefkat elini uzatan millet olmuşuzdur. Dindaşlarımız büyük sıkıntılar çekiyor. Dünya birçok konuda konuşuyor ama maalesef bu konuda yardım eli ulaşmıyor. Cumhurbaşkanımız da büyük önem veriyor buna. İyi ki cumhurbaşkanımız, başbakanımız varmış bu aşamada. Oraların desteklenmesi bizim Çanakkale Şehitlerimize olan bir vefa borcudur" dedi.

"SURİYELİLERİN YAŞAM ŞARTLARINI YERİNDE GÖRDÜK"

Suriyeli mültecilerin yaşam şartlarını yerinde gördüklerini söyleyen Rektör İbicioğlu, "Yardım yapmak herkese nasip olmaz. Yardım yapan kişinin övünmesini gerektiren bir durum da yok. Yardım edenlerin Allah'a şükretmesi gerekiyor. Biz işadamlarından yardım topladık. Bu yardımları ikincisini yapıyoruz. Bir köprü kurduk. Oradaki insanların durumlarını yerinde gördük. Oradaki bombardımanda annesini babasını kaybetmiş insanları gördük. Oradaki çocukların başını okşama fırsatı bulduk. 6-7 aylık yetim çocuklar var" diye konuştu.

PARALEL YAPIYLA BAĞLANTI OLDUĞU SUÇLAMASI

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, paralel yapıyla bağlantısı olduğu yönündeki suçlamalara ise şöyle yanıt verdi:

"Ben 2011'de rektör olduğumda bir dedikodu dolaştı. 28 Şubat komutanlığından SDÜ Rektörlüğüne diye bir yazı çıkartıldı.Bizimle ilgili olarak Ahmet Necdet Sezer'in adamı dediler. Bir süre sonra 'MİT ajanı' dediler. Daha söylentiler bitmedi. 'Tüccar rektör' dediler. Ben işletmelere danışmanlıktan gelen birisiyim .Türkiye'nin her yerinde danışmanlık yaptım. Başarılarımız ortaya çıkınca söz söylemez hale geldiler. 17 Aralık süreci başladı. Bu defa 'Paralelcilere sahip çıkıyor' gibi ifadeler ortaya atıldı. Herkes 'nereden leke yaparım'ın derdine düştü. İşin enteresan tarafı benim telefonum paralelciler tarafından dinlenilmiş. Ben bununla ilgili suç duyurusunda bulundum. 'Ülkücü kadrolaşma yapılıyor' denildi. Ben Ankara, İstanbul, Sakarya, Diyarbakır'da AK Parti siyaset akademisinde dersler verdim. Bir ara 'AK Parti'nin İl Başkanı gibi çalışıyor' denildi. 17 Aralık'tan sonra bununla ilgili tüm tedbirleri aldık. Bu çok önemli tedbirlerden sonra bizim telefon dinleme olayı çıktı. Birç ok gazetede bu çıktı. Ben kendim okudum. Mağdur olarak gerekli girişimlerde bulundum. 17 Aralık'tan sonra bu defa şuna başladılar, 'Rektör bey aslında paralelci değil ama efendim şu paralelci, bu paralelci'. Enteresan olan şu ana kadar bir sürü şikayet dilekçesi geliyor. Dilekçelere bakarsan herkesin birbiri hakkında şikayeti var. Paralelci olmayan yok. Hepsi hakkında yazı geliyor. Bununla ilgili olarak 17 Aralık'tan sonra Isparta -'da paralel konsepti üzerine de en büyük mücadeleyi yapan kurum SDÜ'dür. Bunu herkes bilir. Bunun bir uzantısı olarak biz yurt yaptıralım dedik. Devlette her şeye yetişemediğinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yurt yapılsın dedi. Bu öğrenciler paralel yapının eline düşmesin dedik. 2 bin kişilik yurdu ihale ettik. Bu yurdu kredi yurtlar kurumu işletecek. Yani devlet işletecek. Yani cumhurbaşkanımızın dediği gibi olacak bu iş. İş icraatla olur." - ISPARTA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Hasan İbicioğlu Türkiye Isparta Politika Güncel Haberler

title