Haberler

Saylan AİHM'ye Gidiyor

Ergenekon Soruşturması Kapsamında Evi Aranan Türkan Saylan Doktorlarından İzin Aldı. Kemoterapi Tedavisi Gören Saylan Çıkışta Yaptığı Açıklamada Artık Bir Görevi Daha Olduğunu Söyledi.

Ergenekon soruşturması kapsamında evi aranan Türkan Saylan doktorlarından izin aldı. Kemoterapi tedavisi gören Saylan çıkışta yaptığı açıklamada artık bir görevi daha olduğunu söyledi: Bir iftira attılar onu temizleyeceğim...

İŞTE SAYLAN'IN AÇIKLAMALARI:

Şunu söylemek istiyorum. Tabii insanlar hasta olabilir ağır hasta olabilir. Ben bir yandan tedavimi yapıyorum, ilk hasta olduğumda tek söylediğim eyvah işler kalacak dedim. Şimdi seneler geçti 5. senedeyiz. Tedaviler ağırlaştı, şimdi karnım su topladı. İki tane kemoterapi alıyorum. Hocalar bana burada doping yapıyorlar. Serumlar veriyorlar. Biraz iştahım açıldı.

Kafamda projelerimiz var, siz gençler için çalışıyoruz. Daha adaletli, adaletin tam işlediği, işkencenin olmadığı bir Türkiye istiyoruz. Biz bunları Atatürk’ün kızları olarak istiyoruz. O açıdan ÇYDD Atatürk ilke ve devrimlerini korumak için kuruldu.

Son ay çok kötü oldum, kusuyordum. Ama şimdi iyiyim görüyorsunuz. Pazartesi tekrar döneceğim, rica ettim izin verdiler. Hastane tabiî ki çekim almıyor içeriye.

Darbelerin Türkiye’den neler götürdüğünü gördük yaşadık. Ama hiçbir zaman istemeyiz böyle bir şeyi. Ama bunun bize kadar uzanması, belli basının iftirasıyla  bugüne geldik. Ama bu balon patladı. Avrupa insan hakları’na kadar çıkacağız. Bütün dünya duymuş. Elimden geleni yapacağız.

Bunların hepsi sizler için. Giderken daha namuslu bir dünya bırakmak istiyoruz. Ülkemizi sattırmayız böldürmeyiz, hep birlikte bunun için çalışacağız.

Bir güzel kızımız okumaya başlayıpta 12/14 yaşında evlenmiyorsa o bir zarar veriyor cemaatlere. Her devrimin bir karşı devrimi olduğu gibi, cumhuriyet kurulduğundan beri cumhuriyetten zorluk görenler, hacılar hocalar,  birden bire bir disiplinli rejime geçiliyor. Burada bir çok kişi mutlu oluyor ama birçok kişide kızıyor bu işe. Nefret ediyor bu sistemden.

Dinler insanlara temiz olmayı namuslu olmayı v.s öğretmeye çalışan bir sistem. Ama maalesef saptırılmış vaziyette. Her kafadan bir ses çıkıyor.

Özellikle insanların hayatlarını ruhlarını bedenlerini almaya çalışıyorlar. Bu haksızlığı çocuklara yapmamamız lazım.

Bunların hepsi eğitimle sağlanır. Eğitim de yozlaştı. Ama onun da zamanı gelecek.

Hakkari’deki çocuklar, benim çocuğum, öğretmensiz kurssuz kalmamalı. Yani bugün Van’daki üniversitede ekmek arası patatesle yaşayan çocuklar var. Bayılıyorlar açlıktan. 7 kardeşseler, sabahçılar öğrenciler birbirlerinin ayakkabıların giyiyorlar. Ellerinde tezekler, öğretmenler sobayı yakıyor.

Yani böyle bir durum varken, fırsat eşitliği var, bu büyük bir haksızlık.

Aynı şey teşvik yasası’nda da var. Bunu engellemek de bizim elimizde.

Aslında yapanlarda rahatsız olmuştur. Yanlış yaptık dedirttiğimizi zannediyorum. Umarım onlar da bunu anlarlar.

Ben ötekilerde çıkana kadar hala bekliyorum ve hep sordukları burs. Bir de Milliyet Gazetesi’nin Aydın Doğan’ı da katmışlar, Tijen’i de almışlar

Neymiş biz çocukları alıp dağa gönderiyormuşuz, asimile ediyormuşuz. Bunlar beni hiç ırgalamaz. Arkadaşlarım serbest kaldı diye çok sevindim.

Bir sürü ihbar koymuşlar dosyalara, imzasız adressiz adamlar yazıyorlar, ben savcının karşısında 301’den ifade veriyorum.

Bizler üç kağıt yapacak insanlar değiliz. 24 saat çalışıyoruz, bir kızımız bir çocuğumuz daha burs alsın diye.

Biz savcılığa başvurduk, hiç ses çıkmadı. Sayenizde bu itirazlar basına yansıyınca bunu söylüyorlar. Bizden harddisk getirin dediler. Arkadaşlar hala orada çalışıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title