Haberler

Rekabet Kurumu 15. Kuruluş Yıl Dönümü Toplantısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Taklit ederek, kopyalayarak, ithal ederek başarıyı yakalamamız mümkün değil" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Taklit ederek, kopyalayarak, ithal ederek başarıyı yakalamamız mümkün değil" dedi.

Başbakan Erdoğan, Rekabet Kurumu'nun 15 Kuruluş Yıl Dönümü Toplantısı'na katıldı. Rekabet Kurumu'nun 15. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Erdoğan, kurumun tüm yöneticilerine, çalışanlarına ve bugüne kadar emek vermiş tüm mensuplarına şükranlarını sundu.

2012 Yılı Rekabet Raporu'nun hazırlanmasında, sunumunda ve değerlendirilmesinde emeği geçenlere de teşekkür eden Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ülke olarak, millet olarak, yaklaşık 200 yıldır, son derece sancılı, münakaşalı bir modernleşme ve Batılılaşma süreci yaşıyoruz. Biz, büyük bir medeniyet inşa etmiş, kadim, yani eski ve köklü medeniyete sahip bir milletiz.

Ülkemizin, dünyadaki değişim karşısında, ekonomik, sosyal ve siyasal olarak gerilemeye başladığı dönemlerde, aydınlarımız, siyasetçilerimiz temel bir soruyu gündeme taşıdılar. Dünyadaki değişimi taklit mi edeceğiz; yoksa, kendi öz dinamiklerimizle, kendi tecrübelerimizle, kendi birikimimizle mi bir değişimi başaracağız- Evrensel değerler ile yerel değerleri nasıl harmanlayacağız, dünyanın gerçekleriyle ülkemizin gerçeklerini bir arada nasıl gözeteceğiz- İçe kapanmak ile dünyaya açılmak arasındaki doğru çizgiyi nasıl üreteceğiz- Bunun çok tartışması yapıldı, bugün hala da bu tartışma yapılıyor.

Sınırsız bir batı hayranlığı içinde, batının her şeyini, hatta inançlarını dahi ithal etmeyi ve bu şekilde ilerlemeyi savunanlar oldu bu ülkede. Batı'yı taklit ederek, kopyalayarak ilerleme ve modernleşme modelleri sunanlar oldu."

-"Taklitçi, her zaman aslının gerisindedir"-

Merhum Mehmet Akif Ersoy gibi, batının fennini ve tekniğini almayı, bir kısım ahlaki anlayışlarını reddetmeyi savunanlar olduğunu belirten Erdoğan, bu tarz bir modernleşmenin ve ilerlemenin, medeniyetimizin temelleriyle, ruhuyla uyuşmayacağını, başarı getiremeyeceğini savunanlar olduğunu dile getirdi.

Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Gerçekten sancılı bir 200 yıl yaşadık. Toplumsal dokumuzla, medeniyetimizin ilkeleriyle bağdaşmayan, uyuşmayan konularda bugün bile ciddi rahatsızlıklar yaşanıyor. Öte yandan, medeniyetimizden neşet ettiği halde, insan hakları gibi, temel hak ve hürriyetler gibi konularda, belli kesimler tarafından direnç sergilenebiliyor. 200 yıllık tecrübe bize şunu gösterdi; değişimin kalıcı ve kapsamlı bir şekilde hayata geçmesi, toplumsal yapı tarafından özümsenmesiyle mümkündür. Dış dinamiklerle iç dinamiklerin kesiştiği, toplumun kabul ettiği, ittifak ettiği oranda kalıcı değişimler gerçekleşebiliyor.

Sadece taklit ederek, kopyalayarak, ithal ederek başarıyı yakalamamız mümkün değil. Mukallit, yani taklitçi, her zaman aslının gerisindedir; aslının sadece iyi bir kopyası olmaya mahkumdur. Kanunları bire bir kopyalayıp, topluma dayattığınızda, orada başarı sağlanmıyor ve sağlanamadı. Modern dünyanın kurumlarını, yaşam tarzını, sistemlerini bire bir kopyalayıp ülkeye dayattığınızda, orada başarı sağlanmıyor ve sağlanamadı."

(Sürecek)

- ANKARA

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Politika Güncel Haberler

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Bakmadan Geçme

İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 23 Mayıs Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 23 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Çorum'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! Çorum'da deprem şiddeti kaç, merkez üssü neresi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 34. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik başvuru nasıl olur? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah 2 konusu nedir? Eyvah Eyvah 2 oyuncuları ve Eyvah Eyvah 2 özeti! Eyvah Eyvah 2 nerede çekildi, konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Eyvah Eyvah 2 hangi il ve ilçede çekildi? Ali Koç'un yönetim kurulu listesi belli oldu! Yönetimde Acun Ilıcalı var mı? ÖSYM YKS 2024 sınav giriş belgeleri erişime açıldı! YKS YER SORGULAMA EKRANI İnci Taneleri CANLI izle! 23 Mayıs Nisan İnci Taneleri 16. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! #128250
Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title