Haberler

"Recep Beyin Vicdanı Olsa, Altın Kaplamalı Musluktan Yüzünü Yıkamazdı"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Hükümeti'nin 8 yıldır ülkeyi yönettiğini belirterek, "Ne yaptılar, çiftçi, emekli hayatından memnun mu ? İşsize iş buldular mı? Ülkeyi yöneten insanlar, burada toplanan işsizi, çiftçiyi, memuru, yetimi, dulu duyuyorlar mı? Ankara 'da Recep Bey duyuyor mu ? Duymuyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Hükümeti'nin 8 yıldır ülkeyi yönettiğini belirterek, "Ne yaptılar, çiftçi, emekli hayatından memnun mu ? İşsize iş buldular mı? Ülkeyi yöneten insanlar, burada toplanan işsizi, çiftçiyi, memuru, yetimi, dulu duyuyorlar mı? Ankara 'da Recep Bey duyuyor mu ? Duymuyor. Eğer duysaydı vicdanı olsaydı altın kaplamalı musluktan yüzünü yıkamazdı. Bu ülkede çocuklar yatağa aç giriyor. Açlık var, işsizlik var. İsraf haram değil mi?" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Konya İl Başkanlığı tarafından Hükümet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaklaşık 5 bin kişiye hitap etti. Miting meydanını dolduran vatandaşlar ellerinde 'CHP' ve 'Hayır' bayrakları ile 'Hayır diyelim Akepeye Hayrımız dokunsun', 'Oyun hayır olsun Recep Bey mosmor olsun', 'Çiftçiyim onurluyum anamı da aldım geldim', 'İmralı canisiyle pazarlık yapanlara hayır' , 'Yargıyı hukuku adaleti yok edenlere hayır', 'Günahsız insanları cezaevine atanlara hayır', 'Mevlana yaşasaydı Recep Bey'e gelme derdi', 'Kenan'dan olma Tayyip'den doğma Anayasaya hayır', 'Küçük hırsızlar el feneri büyük hırsızlar Deniz Feneri kullanır' yazılı dövizler taşıdı. Partiler, 'Kemal gelecek zulüm bitecek' şeklinde slogan attı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasına Konya'nın az oy aldıkları bir kent olduğunu hatırlatarak başladı. Kılıçdaroğlu, "Bu hata bizim. Daha fazla Konya'ya geleceğiz. Halka yalan söyleyen, yalanla talanla düzen kuran politikacılardan hesap sormaya geleceğiz."dedi.

AK Parti Hükümetinin 8 yıldır ülkeyi yönettiğini ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:"Ne yaptılar, çiftçi, emekli hayatından memnun mu ? İşsize iş buldular mı? Ülkeyi yöneten insanlar, burada toplanan işsizi, çiftçiyi, memuru, yetimi, dulu duyuyorlar mı? Ankara 'da Recep Bey duyuyor mu ? Duymuyor. Eğer duysaydı vicdanı olsaydı altın kaplamalı musluktan yüzünü yıkamazdı. Bu ülkede çocuklar yatağa aç giriyor. Açlık var, işsizlik var. İsraf haram değil mi? Edirne'den Hakkari'ye kadar bütün bilboardalra 'evet' yazıyor. Bütün gazetelere de tam sayfa 'evet' yazıyor. Gazetelerin bir günlüğü 40 bin lira. Yazık, günah değil mi? Milletini kandırmak için dünyanın parasını akıtıyorlar. Niye mi, 'evet' oyu verecekmiş, demokrasi mi, özgürlük mü gelişecek."

'ÇIKTA BOYUNUN ÖLÇÜSÜNÜ ALAYIM'

Herkesin cep telefonlarının dinlendiğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, "Bunu yapan iktidarın getirdiği Anayasa'ya bakın. Konyalı işadamlarına, esnafa, sanatkara, çiftçiye, memura, işçiye buradan sesleniyorum. Bu anayasa 'evet' çıkarsa, Adalet Bakanı isterse, bir gece hepsini hapse tıkabilir ve siz şikayet edecek yer bulamazsınız. Hak aramak için Danıştay'a başvurma hakkını elden alıyor. Bana diyor ki, CHP'nin başkanı gidip millete konuşuyor, Anayasa dan seslenmiyor. Konya'dan sesleniyorum, istediğin televizyon kanalında, istediğin gazetecilerle, çık karşıma. Recep bey, benim karşıma çıkmaya cesaret edebilir mi ? Çünkü benim karşıma çıkacak adamda mangal gibi yürek olması lazım. Milletin önüne çıkıyorsun her türlü numarayı çekiyorsun. Ben gariban bir Kemal efendiyim. Niye çıkmıyorsun karşıma. Çıkta boyunun ölçüsünü alayım."dedi.

'RECEP BEY 9 KÖYDEN KOVSA, 10'UNCU KÖYDE GİDİP DOĞRUYU SÖYLEYECEĞİM'

İki dönemdir milletvekilliği yaptığını ve siyate atılırken yalan söylemeyeceği yönünde söz verdiğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, "Recep bey, 9 köydende kovsa, 10'uncu köye gidip yine doğruları söyleyeceğim. Yalan söyleceksin, talan yapacaksın, yolsuzlukları kapatacaksın. Seydişehir Eti Alüminyum işgal altında. Recep bey, mahkeme kararını uygulamayor. Çünkü yandaşlarına verdi. Yandaşlarına peşkeş çekiyor."dedi.

TÜPRAŞ'IN ÖZELLEŞTİRİLMESİ

Kemal Kılaçdaroğlu, 2004 yılında Tüpraş'ın yüzde 65'nin özelleştirildiğini ve bir firmaya 1 milyar 300 dolara satıldığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: " Petrol iş sendikası itiraz etti. Danıştay iptal etti. Bir yıl sonra da yüzde 51'lik hissesi 4 milyar 100 milyon dolara ihale yapıldı. Devletin 3 milyar dolar karı oldu. Gelecek olan Anayasa'da kamu menfati dolayısıyla kimse Danıştay'a başvuramıyacak. Buna Recep bey adaleti, hukuk anlayışı diyorlar. İnsafınız varsa, kuldan utanıyorsanız bu değişikliği kaldırırsınız. Benim söylediklerim yanlışsa, çık adam gibi onun söyledikleri yanlış de. Onu bile söyleyemez."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 8 yıl önce mazotta ÖTV'yi kaldırıp fiyatını yarıya indireceği yönünde Anadolu Ajansı'na röportaj verdiğini hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu,"Başbakan çiftiçinin kulandığı mazottan ÖTV'yi kaldırıp, fiyatını yarıya indirecek. 8 yıldır mozat yarı fiyata indimi. Kim yalan söyledi. Yine Recep bey. Defelarca mitign meydanlarında, televizyonlarda dokunulmazlıkları kaldıracağım diyor dokunulmazlıklar kalktımı. Dokunulmazlıktan bir milletvekili niye korkar. Bir milletvekili ihaleye fesat karıştırmamışsa, boğazından haram lokma geçmemişse dokunulmazlıklardan niye korkar. Recep beye burdan söz veriyorum, sen dokunulmazlıkları kaldır, bende evet diyeceğim."dedi.

"SAYIN BAŞBAKAN"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mitinglerde 'Recep bey' diye hitap eden Kemal Kılıçdaroğlu, bu kez 'Sayın Başbakan' diye de hitap etti. Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan, herşeyi istisram eder. İstsimar eden birşeyde şehitlerimizdir. Şehitlerimize kelle diyen Recep bey."dedi.

2006 yılında TBMM'ye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasının bulunduğu bir kararnanemin sunulduğunu ve bu kararnamede örgüt liderine af getirilmeye çalışıldığını ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Adam gibi adamsa, şu soruya cevap verir. 2006 yılında TBMM'ye kanun teklifi getirdin. Kanun teklifine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan diye imzan var. Altında terör örgütü kurucu ve yöneticilerine aftan yararlanır diye madde var. Benim sorum şu, o terör örgütünün lideri kim ? Ben bunu soruyorum. Buna cevap vermiyor Recep bey."

Miting alanındaki halka havanın sıcak olduğunu söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu,"Recey bey gelseydi soğuk hava püskürtürdü. Gül suyu püskürtürdü. Size makinalar getirirdi. Ben size insan Kemal'in yüreğindeki sevgiyi getiriyorum."dedi.

Başbakan Erdoğan'ın yaptığı konuşmalarda inançları ve şehitleri istismar ettiğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz gün Ankara'da 70 bin kişilik verilen iftar yemeğine de değindi. Kılıçdaroğlu, "Adamları çağrıyor iftar sofrasına. Oruç tutmuş vatandaş, ezan okunacak, duasını yapacak, ifratını yapacak. Açıyorsunuz itfar sofrasını kapı gibi karşısına 'evet' çıkıyor. Sonra karşısına Başbakan çıkarıyor 'evet' deyin diyor. İnançları istirmar etmek müslümanlıkta var mı. Bunu yapan adamlara ne denir, Allah aşkına . En son Adana' da iftar sofrasında katılıdım konuş dediler, ağzımdan bir tek siyasi cümle çıkmadı. İnança saygı göstermek bizim görevimizidir. İnançlık ve etnik kimlik, kişinin anne babası soyu sopu, sorgulanmaz. Kimse anne babasını seçemez. Ama bakıyoruz ki birileri insanların soyu sopuyla uğraşıyor. Anne babasını soruyor. Etnik kökünü soruyor. Bizim tek amacımız var. Önümüzde insan var. Düşüncesi ve inancı ve kimliğiyle Allah'ın yarattığı varlıktır ve başımzın üzerinde yeri vardır.

Siyasetin derdi o insan işsiz mi, açmı, yoksulmudur evine alın teri ile ekmek götürmek istiyormu ona bakar. "dedi.

Kılıçdaroğlu, yoksullara yardım yapılacağı adı alıtnda para toplandığını ifade ederek, "Sizin inançlarınızı istismar edip, yoksulları yardım edeceğiz diyep para topladılar. Ne yaptılar paralır yediler. Sonra gittiler Almanay'da para topladılar. İnsanların emeğini sömürdüler. Ne oldu o paralar. Onun için diyoruz ki insanı değerli ve saygılı kabul edeceğiz. İnsanı sevip, sayacağız. Siyaset insanaların, ülkenin sorunlarıyla ilgilidir. İnançlar siyasetin konusu değildir. Allah ile kul arasında kimsenin girmeye hakkı ve yetkisi yoktur. Bunu Recep beyin çok iyi bilmesi gerekir." dedi.

Halktan destek isteyen Kılıçdaroğlu, 'Yetim hakkı yemeye, devam etsinler. Yolsuzluk yapmaya devam etsinler diyorsanız 'evet' diyebilirsiniz. Ama temiz siyaset, düzgün insanlar gelsin, ülkede yalan talan olmasın diyorsanız. Hayır oyu verin. Hayırlı bir iş yapın. Ben sizden destek istiyorum. Halktan istiyorum.

Bana destek verilmesi için halkın dışında ne Amerika'ya ne başka biryere gittim. Destek verin Türkiye'yi güçlendirelim."dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Konya halkından Recep beye sormasını istiyorum. Recep Tayyip Erdoğan'a şunu da sorsunlar. Sen güçlüsün, başbakansın, emrinde bakanlar, valiler, paşalar var. Bizim emrimizde hiç kimse yok. Senden neden cesaret edipte Kemal Kılıçdaroğlu'nun önüne çıkmıyorsun. Haklıysan çık Kemal Kılıçdaroğlu'nu orada yot et desinler. Tek amacım ve rüyam var. Bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşce yaşayan bir Türkiye'yi ayaga kaldırmak."dedi.

Mehmet Kayhan YILDIZ- Taner ORAL- Özgür SARI- KONYA- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Ölümlü yol verme kavgasının görüntüleri ortaya çıktı! Araçtan inip kurşun yağdırıyor

Ölümlü yol verme kavgasının görüntüleri ortaya çıktı! Araçtan inip kurşun yağdırıyor

Şimşek, bakanlığın 15 katlı bina kiraladığı iddiasına ilişkin konuştu: Kiralanan bina eskiden

Şimşek, bakanlığın 15 katlı bina kiraladığı iddiasına ilişkin konuştu: Kiralanan bina eskiden

title