Haberler

Parti merkezlerinde hareketli saatler! Milletvekili aday listeleri bugün 17.00'ye kadar teslim edilecek

Güncelleme:

14 Mayıs seçimleri öncesinde heyecanlı gelişmeler yaşanıyor. Siyasi partilerin milletvekili aday listelerini YSK'ya teslim etmeleri için belirlenen süre bugün saat 17.00'de dolacak. Listeye son şeklini verecek olan CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısı birkaç kez ertelendikten sonra bu sabah gerçekleştirildi. AK Parti kanadı ise listenin hazır olduğunu ve son rötuşların yapıldığını duyurdu. Öte yandan CHP aday listesini bugün saat 15.00'te, İYİ Parti 14.00'te YSK'ya sunacak.

YSK'nın 14 Mayıs seçimlerine ilişkin takvimi işlemeye devam ediyor. Takvime göre siyasi partilerin milletvekili aday listelerini bugün saat 17.00'ye kadar YSK Başkanlığı'na sunması gerekiyor. Bu kapsamda şu ana kadar Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi ve Millet Partisi milletvekili adaylarına ilişkin listeyi YSK'ya sundu.

LİSTEYİ YSK'YA İLK VEREN MHP OLDU

6 Nisan günü saat 22:00'da kamuoyuna duyurulan MHP Milletvekili aday listesi, 7 Nisan Cuma günü Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Osmaniye'den 1'inci sıradan aday oldu.

CHP GENEL MERKEZİ'NDE HAREKETLİ GECE

CHP'de 28. dönem milletvekili adayları listesi için geri sayımda ise sona gelindi. Dün akşam saatlerinde başlaması beklenen CHP MYK toplantısı ittifak partileri arasında çıktığı öne sürülen anlaşmazlıklar nedeniyle gece boyunca erteledi. CHP kurmayları, listeye son halini vermek için sabah saatlerinde toplantıya başlayabildi. Toplantı 1 saat sürdü. Millet İttifakı çatısı altında bulunan Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti seçimlere CHP listelerinden girecek.

Öte yandan CHP aday listesini bugün saat 15.00'te, İYİ Parti 14.00'te YSK'ya sunacak.

AK PARTİ SON RÖTUŞLARI YAPIYOR

Ak Parti'nin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Recep Özel ise vekil aday listesinin hazır olduğunu belirterek, "Liste hazır, son rötuşlar geliyor. Bugün öğleden sonra 15.30-16.00 civarı veririz, tam net değil." ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: SÜRPRİZ İSİMLERİMİZ DE OLACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise konuyla ilgili "Sürpriz isimlerimiz de mutlaka olacak, var. Yazar, çizer, entelektüel, bütün bu kesimlerden isimler var. Ondan sonra parti kurullarımızdaki çalışmalar sonuçlanıp listemizi Yüksek Seçim Kurulu'na verdiğimizde bu isimler kamuoyuyla zaten paylaşılacak. Sadece milletvekili adaylarımızı değil, önümüzdeki dönemin kabinesini ve üst yönetimini de şimdiden çalışmaya başladık. Bunların hepsini de vakti geldiğinde sizler vasıtasıyla milletimizin bilgisine sunacağız." demişti.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Politika

Milletvekili İYİ Parti AK Parti Politika Güncel Haberler

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Can Yaman, Dubaili aileden gelen 1 milyon euroluk teklifi reddetti

Can Yaman, Dubaili aileden gelen 1 milyon euroluk teklifi reddetti

500

Yorumlar (10)

MIHTAR:

Meral'e ve Kemal'e mukayyet olun. İçine düştükleri kargaşayı gizlemek için bu sefer kendilerine silah sıktırabilirler. Gerçi bir faydası olmaz ama çaresizce deneyebilirler.

38
49
yanıtYanıtla
Hakan:

Vay be millet ittifakı harika organize olmuş. Tebrikler. Bak cumhur ittifakı beceremedi bu işi, bide ülke yönetiyorlar.

39
38
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

vekil seçimi çok önemli değil. aslolan CB seçimi. Artık halk kazansın, artık emekli, dar gelirli, memur işçi kazansın. Artık enflasyon rakamları bizi ezmesin. Bu seçim bunlar için bir fırsat. Akıllı olmak lazım

36
13
yanıtYanıtla
Ercan akdeniz:

Kurtuluş savaşında atalarımız biir tas çorba ile savaşa katılmış. Ve zafer elde etmişler şimdi sıra bizde, patates soğanla bizi korkutan emperyalist sömüregci para babalarının ekonomik saldırılarına DUR deyip boyunduruktan kurtulma zamanı geldi.

yanıt17
yanıt6
haksız mıyım:

Ercan hiç hamaset yapma. vatan yerindedir ve yerinde kalacak. aşık vatana zararı milletin vergisini iç edenler veriyor. zenginken , konuşmak kolay, sen gelirin kadar kira ode sonra konuş

yanıt6
yanıt3
Gökhan Altaylı:

Bence Ak parti, Kılıçdaroğlunun kandildeki teröristler tarafından desteklendiği videoları sıklıkla gündeme getirmeli. Teröristlerin Kılıçdaroğlunu son şans olarak gördüğünü ifade eden videolar her yerde gösterilmeli. Bu sayede ak parti seçimi kesin kazanır..

22
21
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

terörist değilim ve teröre de lanet olsun. ama ben de Kılıçdaroğlunu son şans olarak görüyorum.bir beş sene daha uyduruk enflasyon rakamları ile kandirilmak istemiyorum çünkü

yanıt21
yanıt11
MIHTAR:

Şaka yapmıyorum içeriden aldığım duyumlar var. Daha büyük gürültü çıkaracak bir tiyatro sahnelemek için muhtelif senaryolar üzerinde çalışmaya başlamışlar.

8
26
yanıtYanıtla
MIHTAR:

CHP'nin 12.katından kemik sesleri geliyor. Oturma düzenini 3 ayda oluşturabilenlerin Parti meclisi toplantısını dört defa ertelemesi çok mu? Şu dağınık ve perişan hallerine bakmadan, Dünyanın en kritik coğrafyasındaki bir ülkeyi yönetmeye talipler. Bu cüretleri ancak cahil cesareti ile izah edilebilir.

2
5
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

vekil seçimi c

0
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title