Haberler

Özgür Özel şehit cenazesindeki protestoyla ilgili aylar sonra konuştu: Bize geçen belediyelerde çalışıyorlar

Güncelleme:

CHP lideri Özgür Özel, memleketi Manisa'da aralık ayında katıldığı şehit cenazesinde bir grubun kendisine karşı tepki göstermesiyle ilgili konuştu. Özel, bu kişilerin talimatlandırıldığını öne sürerek aralarında CHP'ye geçen belediyelerde çalışanların da olduğunu belirtip "Önümüzdeki günlerde bunu detaylarıyla Türkiye konuşacak." dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı canlı yayında Aralık 2023'te Manisa'da katıldığı bir şehit cenazesinde uğradığı protestoyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Özel, kendisini protesto eden gruptaki kişilerin 31 Mart'ta CHP'ye geçen belediyelerde çalıştığını tespit ettiklerini belirterek bu kişilerin talimatlandırıldıklarını öne sürdü.

"ÖLECEĞİMİ BİLSEM O CENAZEYE GİDERİM"

Özel, Habertürk canlı yayınında memleketi Manisa'da uğradığı protestoyla ilgili aylar sonra dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Özel, daha önce konuyla ilgili istihbarat geldiğini belirterek "Öleceğimi bilsem o cenazeye giderim" karşılığını verdiğini söyledi. Özel, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Manisa'da şehit cenazesinde bana 'dışarı' diye bağıranlar oldu. Provokasyon. Bana o cenazeden önce istihbarat gelmişti. Camiye gitmeyin İzmir'e geçin dendi. 'Öleceğimi bilsem o cenazeye giderim' dedim. Gittim bağırış, çağırış. Şimdi ortaya çıkıyor ki, bir siyasi partinin dışarıdan getirttiği insanlar var. Hepsi çıkacak ortaya.

"BİZE GEÇEN BELEDİYELERDE ÇALIŞTIĞINI TESPİT ETTİK"

O zaman provokatif eylemler yapanların şu anda bize geçen belediyelerde çalıştığını tespit ettik. Bize geçen belediyelerde görev yapan kişilerin talimatlandırıldığı ortaya çıkıyor. Önümüzdeki günlerde bunu detaylarıyla Türkiye konuşacak ki bir daha kimse böyle şeylere kalkışmasın.

Aynı bölgede bir kez daha şehit verdik, önümüze bir daha kâğıt geldi. Yine 'imzalamam' dedi. Başka muhalefet partileri de imzaladı. Geçtiğimiz hafta bizimle ilgili Fransa'da soykırım iddiası. Yine kağıt çıkarmaya kalktılar. 'Niye kağıt çıkarıyorsunuz? Fransa haksız' dedim. Meclis uygun bir metni okuyun, oya sunun, karar olarak yayınlayalım, Resmi Gazete'de yayınlanıyor, ilgili ülkenin önüne gidiyor. Meclis kararıyla Fransa'yı kınadık."

NE OLMUŞTU?

Irak'ın kuzeyindeki Pençe Kilit Harekatı'nda şehit olan asker Enis Budak'ın Manisa'daki cenaze törenine 24 Aralık 2023 tarihinde katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, camiye girerken bir grubun protestosuyla karşılaşmış, cami içinde de "Özgür dışarı" sloganları atılmıştı.

Özel, daha sonra şehidin ailesini ziyaret edip "Orada yapılan iş, bir siyasi maksat taşıyan, bizleri itibarsızlaştırmaya çalışan, özellikle şehidin Manisa'da olmasından dolayı itibarsızlaştırarak 'Ana muhalefet lideri, kendi memleketinde şehit cenazesinde protesto edildi' diye bir haber yapmak isteyenlerin maksatlı çabalarıdır. Ama baltayı taşa vurdular." ifadelerini kullanmıştı.

Haberler.com / Selahattin Demirel - Politika

Türkiye Aralık Manisa 3.Sayfa Politika Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

title