Haberler

Oktay Vural, AK Parti ve CHP'yi Eleştirdi

Güncelleme:

MHP'li Vural "Ey AKP, milletvekiline soru sorulduğunda polisi ip gibi dizebiliyorsun da bu memlekette başka başkentler olma zırvasını dile getirenleri niye dizemiyorsunuz" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Ey AKP, senin gençlik kolları başkanına milletvekiline bir soru sorulduğu zaman 8 polisi ip gibi dizebiliyorsun da bu memlekette başka başkentler olma zırvasını dile getirenleri niye ip gibi dizemiyorsunuz" dedi.

MHP Buca İlçe Teşkilatı'nın geleneksel iftar yemeğine MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP İzmir İl Başkanı Nejat Karataş, MHP Buca İlçe Başkanı Ali Karakuş, Buca Belediye Başkan Yardımcısı Hüsnü Kaya, MHP Buca İlçe Yönetimi, metropol ilçe başkanları, bazı STK temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı. Yemeklerin yenmesinin ardından konuşan Oktay Vural ve Nejat Karataş, terör konusuna değindi. İl Başkanı Karataş, bir gazetecinin yazdığı yazıyı katılımcılara aktararak "Milliyetçi Hareket var olduğu sürece bu ülkeyi bölmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir" dedi.

AK Parti'nin terör sorununu çözmedeki başarısızlığı ve izlediği yanlış politikaları eleştiren Vural, şöyle konuştu: "Bir Türkiye düşünün, tarihin yazdığı Müslüman Türk Milleti kimliğinin Anayasa'dan çıkarılmak istendiğini, AKP ile birlikte CHP ve BDP bunun önerilerini hazırlıyor. O bakımdan iftar sofraları Türkiye'de olan bitenleri idrak etmemiz için bir vesile olmalıdır diyorum"

AK Parti'nin Türkiye'de etnik kimliklere dayalı bir federasyon oluşturma çabasında olduğunu dile getiren Vural, şunları söyledi: "2002 yılında bitirilmiş terör örgütü bugün kurtarılmış bölge çalışmaları yapabiliyor. Baş kaldırı isyan propagandaları yapabiliyor. 2002 yılında dağın yolunu bile bulamayanlar, İmralı'da hücresinin yolunu bile bulamayanlar bugün Türkiye'ye yol haritası sunuyorsa neden bu noktaya geldiğimizi herkesin idrak etmesi gerekiyor. Bu gidişat maalesef Türkiye'de terörü güçlendirmiştir, canlandırmıştır, cesaretlendirmiştir."

KANI KARIŞIK YOK KANI BOZUK VAR

Ülkede büyük bir acı ve sıkıntı yaşandığını, ülkücülerin memleket sevdasından asla vazgeçmeyeceklerini dile getiren Oktay Vural, bir gazetede yer alan yazıyı "Yazdığı yazıda şöyle bir ifade de bulunuyor. 'Efendim Türkiye'nin bir gerçeği var. Türkiye'de yaşayan insanların bir kısmı Kürtler diğer kısmı da kanı karışıklar. Yanlış söylemiyorum. Yanlış da anlamıyorsunuz. Kanı karışıklar… Ne demek bu kanı karışıklar? Yani ülkede yaşayan birilerinin kanı saf bunlar Kürt. Diğer kalanların sözüm ona kanı karışıkmış da efendim bu Türklük meselesi abartılıyormuş da Türkiye'de yaşayanları Türkiye halkı olarak kabul etmek gerekiyormuş-muş! Ben bu konuda çalışmamı yürütüyorum' diyor sözleriyle aktardı.

MHP İl Teşkilatı olarak gazeteye "Türkiye'de kanı karışıklık yoktur. Olsa olsa bazı insanların kanı bozuktur" sözleriyle bir beyanatta bulunduklarını belirterek, "Buradan ilan ediyorum. Bu arkadaşımız bu yazdıklarına devam ettiği müddetçe, bu çalıştayı bu İzmir'de yapmaya devam ettiği müddetçe, yazı yazdığı gazetenin önüne İzmir İl Teşkilatını dökeceğiz. Bu yazıyı yazmayacaktı" dedi.

KARNINIZDAN KONUŞMAYIN

Konuşmasında AK Parti iktidarının terör örgütüyle mücadele yerine siyasi çözüm adı altında Türkiye'nin ve milletin çözülmesini ön gören projeleri Türkiye'ye dikte ettirmeye çalıştığını anlatan Oktay Vural, bugün Türkiye'nin utanç verici bir manzara ile karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. Türkiye Cumhuriyeti'nde bugün başka başkentler arandığının altını çizen Vural, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ey AKP, senin gençlik kolları başkanına milletvekiline bir soru sorulduğu zaman 8 tane polisi ip gibi dizebiliyorsun da bu memlekette başka başkentler olma zırvasını dile getirenleri niye ip gibi dizemiyorsunuz?"

Milletin direnci olarak sadece MHP'nin kaldığını anlatan Vural, sözlerine şöyle devam etti: "Bizi de bulaştırmak istiyorlar. Tuzağa düşürmek istiyorlar. Madem çok iyi iş yapacağınızı düşünüyorsanız oturun birlikte AKP ve CHP alın yanınıza BDP'yi ne halt işleyeceksiniz yapın. Karnınızdan konuşmayın. Çözüm çözüm diye tutturmuşsunuz. Neyi çözeceksiniz? Nasıl çözeceksiniz? Karşınızdaki insanlar bu milletin egemenliğini paylaşmak istiyor. Buradan sesleniyorum ey AKP, ey CHP siz İzmir'deki millet iradesinin Diyarbakır'da da hakim olmasını istemiyor musunuz? Millet iradesinin Anadolu'nun her coğrafyasında hakim olmasını istemiyor musunuz?" - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Oktay Vural Ak Parti İzmir Buca Politika Güncel Haberler

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Bakmadan Geçme

Ethereum EFT onayı ne zaman, onay gerçekleşti mi? Polis tayinleri ne zaman 2024? #129300 Galatasaray seçimi ne zaman, yarın mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 24 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 24 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 24 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 24 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde kimler var? İşte Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu!
İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title