Haberler

MHP'li Büyükataman'dan Arınç'a Sert Eleştiri

Güncelleme:

MHP'li Büyükataman, Bülent Arınç'ın bir TV kanalında 'Öcalan bu süreçte önemli bir aktördür' şeklindeki açıklamalarını değerlendirdi.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın bir TV kanalında 'Öcalan bu süreçte önemli bir aktördür' şeklindeki açıklamalarını değerlendirdi. Büyükataman, "AKP ve Arınç, Türk milletinin aklıyla, hafızasıyla alay mı etmektedir? Arınç'ın söylemleri ve AKP'nin tercihi, yöntemi, izlediği politikaları bizlere Damat Ferit Paşa Hükümetini hatırlatmaktadır" dedi.

Büyükataman "Türk milletinin 'bölücü başı, bebek katili, İmralı canisi' gibi sözlerle andığı; adını ve soyadını dahi söylemeye tiksindiği hainin, ağlamadan sorumlu bakan tarafından şahsiyet haline getirildiğini görmekteyiz. Başbakanın 'Sayın Öcalan' topunu 'şahsiyet' sözü ile gole çevirmek isteyen Bülent Arınç, İmralı canisi ile şahsiyet sözcüklerini bir arada kullanmakla kendi değerini de ortaya koymuş bulunmaktadır. Bizler Ziya Gökalp, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Erol Güngör gibi Türklüğün mümtaz isimleri için şahsiyet sözcüğünü kullanmayı uygun görürken Arınç ise yıllar önce 'yol haritasını önemsiyoruz' dediği bebek katiline bu ifadeyi kullanmakta ve kelimenin özlü muhtevasına zarar vermektedir" dedi.

Büyükataman, "Açıklamalarında bölücü başını önemli bir aktör olarak gördüğünü söyleyen ve ilerleyen zaman içerisinde bu önemli aktörün, daha da önemli hale gelmesinin yadırganmaması gerektiğini ifade eden bu sapık zihniyete şaşmamak elde değildir. Bu zihniyete şunu sormak gerekmektedir: Bölücü başı hangi filmin aktörüdür? Kendisi bu soruyu görmezden gelerek alışık olduğumuz manipülasyon huyunu sergilemektedir. Bölücü başını, Türk milletinin kaderini tayin noktasında önemli bir aktör haline getiren AKP hükümetidir. AKP hükümeti sayesinde bölücü başı, geçmişte evlatlarını öldürttüğü anaların geleceklerine de ipotek koymak istemektedir. Bölücü başını baş aktörlüğe oturtan sapık zihniyet, Türk milletini ne olarak görmektedir? Daha önceki beyanlarında, terör örgütüyle görüşmeyi namussuzluk, olarak niteleyen Arınç bugünkü söylemlerini hangi kelimeyle ifade etmektedir? AKP ve Arınç, Türk milletinin aklıyla, hafızasıyla alay mı etmektedir? Arınç'ın söylemleri ve AKP'nin tercihi, yöntemi, izlediği politikaları bizlere Damat Ferit Paşa Hükümetini hatırlatmaktadır" dedi.

"AKP hükümeti Damat Ferit olabilir, ancak Türkiye Cumhuriyetinin, Osmanlı Devleti gibi bölünmesine, parçalanmasına içerdeki Damat Ferit'lere rağmen Milliyetçi Hareket müsaade etmeyecektir" diyen Büyükataman şöyle devam etti: "Milliyetçi Hareket'in ve Türk milletinin yönetmen olduğu filmde figüran dahi olamayacak olanlar, AKP iktidarında paşa, bakan hatta başbakan ve cumhurbaşkanı dahi olabilmenin hayallerini kurabilmektedir.

Hiçbir söylediği diğerini tutmayan, yalan söylemeyi adet edinen ve terörist başına teslimiyet filminin fragmanlarını yayınlamaya devam eden Arınç ve mensubu olduğu kirli zihniyet mutlaka bu millete hesap verecektir. Türk milleti bu filmi daha önce görmüştür. Bu senaryoyu Türk milletine dayatmaya kalkanlar, karşısında Milliyetçi Hareket'i bulacaktır. Ülkeyi bölünmenin eşiğine getiren AKP hükümeti, Türkiye'nin birliği ve güvenliği noktasında en büyük risk ve tehlike haline gelmiştir. PKK ile sadece zihniyet değil gönül birlikteliği de ortaya çıkan AKP'den artık bu milletin süratle kurtulması gerekmektedir. Türklüğün inkar edildiği, Türk milliyetçiliğinin kafatasçılık olarak görüldüğü, bölücülüğün demokratik hak olarak algılandığı, teröristlerin hak arayışçısı olduğu ve terörist başının önemli bir aktör ve şahsiyet olarak saygı gördüğü AKP Türkiye'sinde; şehitlerimiz 'kelle, vatanseverler 'provokatör', Türk milliyetçileri 'kafatasçı' olarak ilan edilmiş ve ne kadar milli kurumumuz, teşkilatımız varsa bölünmeyi körükleyen ihanet yuvaları olarak iftiraya uğramıştır."

Türk milleti şu anda beklediğini belirten Büyükataman "AKP'nin ihtiyacı olan Türk tokadını AKP'nin suratına indirmek için en yakın zamanı beklemektedir. Bu yakın zaman sandığın vatandaşımızın önüne konulacağı zamandır. Yüce milletimiz, Başbakan Erdoğan'ın padişahlığını; Arınç'ın sadrazamlığını onaylamamaktadır. Millete efendiliği millete hizmette gören Türk siyaset geleneğinin aksine, millete efendiliği milleti aşağılamakta ve onu paramparça etmekte gören bu aşağı zihniyet en yakın zamanda alaşağı edilecektir. Milletimiz, gücü kendinden gören AKP iktidarına gücün kaynağını gösterecektir" dedi. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

İsmet Büyükataman Bülent Arınç Türkiye Politika Güncel Haberler

Canlı anlatım! Şampiyonluk maçında gol perdesi açıldı

Canlı anlatım! Şampiyonluk maçında gol perdesi açıldı

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

Canlı anlatım! Kadıköy'de gol yağmuru var

Canlı anlatım! Kadıköy'de gol yağmuru var

Bakmadan Geçme

GALATASARAY KİM GOL ATTI? Galatasaray Konyaspor MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? CANLI SKOR FENERBAHÇE KİM GOL ATTI? Fenerbahçe İstanbulspor maçında fark açılıyor! Kim gol attı, MAÇ KAÇ KAÇ? KADIKÖY'DE İLK DÜDÜK ÇALDI! #9917 Fenerbahçe İstanbulspor maçı kaç kaç, kim gol attı? SANİYE SANİYE CANLI ANLATIM! ŞAMPİYONLUK MAÇI BAŞLADI! #129349 Galatasaray Konyaspor maç kaç kaç, kim gol attı? CANLI ANLATIM! #9917 TRABZONSPOR ANKARAGÜCÜ CANLI HD İZLE! Trabzonspor Ankaragücü maçı hangi kanalda, İLK 11'LER AÇIKLANDI! #9917 FENERBAHÇE İSTANBULSPOR MAÇI CANLI HD İZLE! Fenerbahçe İstanbulspor maçı hangi kanalda, ilk 11'ler kim? #9917 GALATASARAY ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI NE ZAMAN? #129349 Galatasaray'ın şampiyonluk kutlaması olacak mı, nerede olacak? #9917 GALATASARAY - KONYASPOR MAÇI CANLI İZLE! #129349 Galatasaray maçı hangi kanalda, saat kaçta? Galatasaray - Konyaspor maçı FULL HD İZLE! #9917 GALATASARAY İLK 11'LER! Konyaspor ile karşılaşmada Galatasaray'ın ilk 11'leri kim? Erbaaspor Muşspor maçı CANLI izle! (HD) 26 Mayıs Erbaaspor Muşspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Erbaaspor - Muşspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Erbaaspor - Muşspor maçı nereden izlenir? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi hangi tarihte, ayın kaçında ödenecek 2024? Popeyes boykot mu? Popeyes İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Popeyes Türk malı mı, sahibi kim? Bugün Fenerbahçe'nin maçı var mı? Bugün hangi Fenerbahçe maçı var, hangi kanalda? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı nereden izlenir?
Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

title