Haberler

MHP Genel Başkanı Bahçeli Açıklaması

"30 Mart, önümüzdeki dönemler için, Türkiye'nin siyasi karakterini, siyasi şeklini değiştirebilecek yepyeni bir yön kazanabilecek bir sürecin başlangıcıdır" "Bütün İstanbullular'dan isteğimiz, sandıklara hakim olmaktır.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "30 Mart, önümüzdeki dönemler için, Türkiye'nin siyasi karakterini, siyasi şeklini değiştirebilecek yepyeni bir yön kazanabilecek bir sürecin başlangıcıdır" dedi.

Bahçeli, partisinin Maltepe'deki seçim iletişim merkezi açılışında yaptığı konuşmada, MHP'nin, Türkiye'nin her seçim çevresinde seçimlere katılma hakkına sahip olarak, faaliyetlerini bütün siyasi partilerden önce başlattığını söyledi.

Ülküdaşlarına, dava arkadaşlarına, partili kardeşlerine ve İstanbullulara seslendiğini belirten Bahçeli'nin "Yeter artık ne AKP, ne CHP, işte MHP diyeceklerdir" derken dilinin sürçmesi dikkati çekti.

Bahçeli, bu seçimlerin belediye başkanı seçmenin ötesinde, Türkiye için farklı bir anlam taşıdığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu seçimler arkasından iki önemli siyasi olay daha gerçekleşecektir. Bunlardan biri Cumhurbaşkanlığı seçimi, ikincisi de 2015 yılının en geç 12 Haziranı'na kadar yapılması gereken 25. dönem milletvekilliği genel seçimleridir. Demek ki 30 Mart tarihi bir gün. 30 Mart, önümüzdeki dönemler için, Türkiye'nin siyasi karakterini, siyasi şeklini değiştirebilecek yepyeni bir yön kazanabilecek bir sürecin başlangıcıdır. Bütün İstanbullular'dan isteğimiz, sandıklara hakim olmaktır. Bütün İstanbullular'dan dileğimiz, görevlerini tam yapma kararlılığı içinde her İstanbullu'ya kucak açmak, herkesle buluşmak, herkese yeni bir dönemi, yeni belediyecilik faaliyetlerinin genç fidanlarını, geleceğin ulu çınarlarını topluma anlatabilmektir."

İstanbul'da çok sandık bulunduğuna işaret eden Bahçeli, sandıklara sahip çıkılması gerektiğini ve seçim günü kimsenin mazeretinin olmaması gerektiğini vurguladı.

"Sabahtan akşama kadar sandığın başından hiç ayrılmamalıyız"

"Gönüllü sandığa sahip çıkma ordusu"nun kurulması gerektiğini dile getiren Bahçeli, "Sabahtan akşama kadar sandığın başından hiç ayrılmamalıyız. Kaybımız buradadır, her sandıkta iki oyumuz gitse toplam sandık içindeki sayıyı hep beraber düşünün. İstanbul'da buna çok dikkat edeceğiz. Son yıllarda çalma olayı başını almış gidiyor, sandıkta da oy çalınıyor buna müsaade etmeyin" diye konuştu.

Bahçeli, Türkiye'de 18-25 yaş grubunun 10 milyon 36 bin kişiden oluştuğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Bunların içerisinde ilk defa 18, 19, 20 yaşında oy vermek durumuna gelmiş olan gençlerimiz, 3 milyon 745 bindir. Geleceğin teminatı olan gençliğimizin, ülkenin meselelerine, sosyo-ekonomik çözümlerine, siyasi kurumlarına bakışını ifade ettiği gün, Türkiye'nin kaderi değişir... 10 milyon vatandaşımızı ortalama olarak kabul edelim ve gençler olarak sandığa gittiklerinde kendilerindeki gücü, dinamizmi bir an düşünsünler. Türkiye'nin gelecek siyasetinin ve hedeflerinin belirlenmesinde katkı sağlamak istiyorsanız gençler; elele tutun, medya aracılığıyla selamlaşın, kararlılığınızı işaret edin ve iktidara öyle bir tokat atın ki fırıldak gibi havada dönsün, yere çakılsın."

"Bugünkü iktidar siyasi ömrünü tüketmiştir"

Bahçeli, bugünkü iktidarın siyasi ömrünü tükettiğini savunarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugünkü iktidarın geleceği yoktur, bugünkü iktidar yolsuzluk ve rüşvete bulaşmıştır. Yolsuzluk ve rüşvet bir iktidarı çürütür, toplumu çökertir ve Türkiye'ye her yönüyle zarar verir. Bu hastalığın mutlaka kökünün kazınması lazım. Nereye kadar gidiyorsa gitsin ama bu hastalığın kökü kazınsın. Onun için de bütün partiler olarak özen göstermeliyiz. Kutuları artık üretenlere iade edin, kasaları kullananlara zaten gereğini söylüyorsunuz. 29 yaşında bir genç gelmiş 4 bakanı avcunun içine almış, istediğini rüşvetle yapıyor, kara para aklıyor, altın kaçakçılığı yapıyor. Bunlara karşı siyasi iktidar gözünü kapatıyor, bir yolsuzlukla mücadele başlatamıyor."

Bu iktidardan kurtulmanın zamanının geldiğini öne süren Bahçeli, bunun için ortak aklın hep birlikte kullanılması gerektiğini söyledi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "İktidardan kurtulmanın gününü 30 Mart olarak başlatmalıyız. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın artık geleceği kalmamıştır, sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması artık hayaldir, hülyadır, rüyadır. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'nın AKP ile beraber milletimizi yönetme isteği ve arzusu artık kabul görmemektedir. Milletimiz artık onlara inanmıyor, onun için herkese iftira ediyor, herkese saldırıyor, herkese 'hain' diyorlar. Ne derlerse desinler, gün gelecek yedi göbeklerinden bunun hesabını MHP sormazsa namerdiz" değerlendirmesinde bulundu.

Bu arada, MHP Maltepe Belediye Başkan adayı Arif Tevetoğlu, Bahçeli'ye ilçe hakkında bir brifing verdi. - İstanbul

Kaynak: AA / Politika

Devlet Bahçeli İstanbul Maltepe Türkiye Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

Yapı Kredi'nin satışıyla ilgili iddialara Koç Holding'den açıklama var: Görüşmeler sürüyor

Yapı Kredi'nin satışıyla ilgili iddialara Koç Holding'den açıklama var: Görüşmeler sürüyor

Bakmadan Geçme

Emre Kartal kim, tutuklandı mı? İsmail Kartal'ın oğlu kimdir? Hulusi Belgü kimdir? Hulusi Belgü görevi ne, nereli? Yapı Kredi Bankası satıldı mı? Koç Holding'ten açıklama geldi Ben Bu Cihana Sığmazam canlı izle! 21 Mayıs ATV canlı izle! Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölümde neler olacak? BBCS 67. bölüm izle! #128250 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Boston Celtics Indiana Pacers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 21 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Yapı Kredi kimin? Yapı Kredi yerli mi, yabancı mı? 21-22 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Japonya Bayan Voleybol Milli Takım kadrosu ve instagram hesapları ne? Arjantin Bayan Voleybol Milli Takım kadrosu ve instagram hesapları ne? Survivor kim kazandı? 21 Mayıs Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? 21-22 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Bahar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 21 Mayıs Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ben Bu Cihana Sığmazam 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 21 Mayıs Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title