Haberler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Açıklaması

"Hem PKK hem de işbirlikçileri ve çözüm ortakları çok iyi bilsinler ki milliyetçi ülkücü hareket, Türk bayrağının salındığı her yerde vardır ve şanlı bayrağın en büyük teminatıdır" "AKP iktidarının politikaları sayesinde devletimiz ne yazık ki vatan toprağının bir bölümünde adım atamaz hale.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, "Hem PKK hem de işbirlikçileri ve çözüm ortakları çok iyi bilsinler ki milliyetçi ülkücü hareket, Türk bayrağının salındığı her yerde vardır ve şanlı bayrağın en büyük teminatıdır" değerlendirmesini yaptı.

Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, Ermenek'te madende mahsur kalan işçilerin hala çıkarılamadığını belirterek, "Denetimsizliğin, kayırmacılığın, yandaşlara yapılan kıyakların bir sonucu olan maden kazaları ve işçiler için kurulan köle düzeninin sorumluluğu muhalefetin değil, devleti idare eden AKP'nindir" görüşünü savundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "muhalefet partisi liderini vatan toprağının bir kısmına gidememekle suçladığını" ifade eden Çetin, şöyle devam etti:

"Davutoğlu'na göre ülkemizin bazı yerleri işgal altında mıdır ki muhalefet partisi liderinin gidemeyeceğini iddia etmektedir? Türkiye'de terör örgütü tarafından kurtarılmış bölgeler oluşturulduysa ve vatandaşlarımızın can, mal ve seyahat özgürlükleri sağlanamıyorsa bunun sorumlusu AKP hükümeti değil midir? Türkiye'nin belli bölgelerinde asayişin temin edilememesini bir namus meselesi yapmak yerine bu durumu muhalefete karşı bir tehdit olarak kullanan başbakana PKK ile ortak mısınız diye sormazlar mı? Verdikleri tavizlerle azgınlaşan, şımaran ve milli varlığımızı tehdit eden terör örgütünün dağlarda değil artık şehirlerde rahatlıkla cirit attığını Davutoğlu gayet iyi bilmektedir. Davutoğlu, yine de Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu idrak sorunu çekiyorsa, 'çözüm sürecinde kontrolü kaybettik' açıklaması yapan İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan izahat almalıdır. AKP iktidarının politikaları sayesinde devletimiz ne yazık ki vatan toprağının bir bölümünde adım atamaz hale gelmiştir. AKP devletinden talimatla çalışan valiler, güvenlik güçlerimizin asli görevlerini yapmasını engellemektedir. Ellerindeki silahlarla diledikleri gibi hareket eden ve bölgedeki hakimiyet iddiasını her alanda gösteren teröriste müdahale için vali, içişleri bakanı, başbakan ve en nihayetinde cumhurbaşkanının onayını mecbur kılan çözüm süreci garabeti yaşanmaktadır."

"Ayn el Arap bahanesiyle şehirlerin yakılıp yıkılması ve askerlerin şehit edilmesinin, yıllardır PKK'nın yaptığı savaş hazırlıklarını 'kan dökülmüyor' yalanıyla Türk milletinden gizleyenlerin maskesini düşürdüğünü ve insanların gözünü açtığını" öne süren Çetin, "Milletimiz artık kimin ne dediğine değil, ne yaptığına bakmalıdır. PKK'nın yıllardır barış derken kan döken bir bölücü örgüt olduğunu bilmeyen yoktur. Benzer bir şekilde AKP'nin çözüm ve analar ağlamasın yalanıyla, aslında teröristle kendi iktidarını korumak için pazarlık yaptığı ve tavizlerle örgütü büyüttüğü ortaya çıkmıştır" değerlendirmesini yaptı.

AK Partililerin her seçim döneminde ve sıkıştıkça milliyetçilik yaparak kurtulacaklarını sandıklarını iddia eden Çetin, açıklamasında şunları kaydetti:

"Tayyip Erdoğan-Davutoğlu ikilisinden dokunulmazlık alan PKK bölgede kendi başına bir devlet gibi hareket ederken, Başbakanlık makamındaki Davutoğlu'nun 'Vatan toprağının bir bölümüne adım atamıyorsunuz' sözleri son derece bayağı ve ucuz bir siyaset örneğidir. Kaldı ki Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli önderliğindeki Milliyetçi Hareket Partisi kutsal saydığımız vatanımızın her bölgesinde teşkilatlıdır ve her karışı için can vermeye hazır ülküdaşlarımızla dimdik ayaktadır. Milliyetçi ülkücü hareket, PKK'nın savurduğu tehditlere ve kurtarılmış bölgelerine girilemeyeceği palavralarına alışıktır ama Tayyip Erdoğan-Ahmet Davutoğlu ikilisinin yönettiği hükümet cenahından MHP'ye yöneltilen PKK'nın kol gezdiği bölgelere gidemezsiniz tehdidi esef vericidir. Hem PKK hem de işbirlikçileri ve çözüm ortakları çok iyi bilsinler ki milliyetçi ülkücü hareket Türk bayrağının salındığı her yerde vardır ve şanlı bayrağın en büyük teminatıdır." - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Ahmet Davutoğlu Şefkat Çetin Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
title