Haberler

MHP'den Esnafa İşsizlik Sigortası İçin Kanun Teklifi

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, bazı MHP'li milletvekilleriyle beraber esnafın da işsizlik sigortasından faydalanmasını sağlamak için TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi verdi.

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, bazı MHP'li milletvekilleriyle beraber esnafın da işsizlik sigortasından faydalanmasını sağlamak için TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi verdi.

MHP'li Seyfettin Yılmaz ve arkadaşları, 13 maddelik "kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanların işsizlik sigortası" hakkında verdikleri kanun teklifindeki amacın kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanların işsizlik sigortasına ilişkin kuralları ve uygulama esaslarını düzenleme ve bu kanunda öngörülen hizmetlerin verilmesini sağlamak olduğu belirtildi. Kanun teklifinde sigortalılığın başlaması ve sona ermesi-işsizlik sigorta hizmetleri-primleri-işsizlik ödeneğinin miktarı ve ödeme süreleri-işsizlik ödeneğine hak kazanma şartları-ödeneğin ödenmesinde hak düşürücü nedenler-fonun kuruluşu, yönetimi, denetimi, gelirleri, giderleri ile mal ve alacakları-idari para cezaları ile idari işlemlere karşı itirazları başlıkları altında 13 madde ayrıntılı bir biçimde belirtildi.

Yılmaz, kanun teklifinin gerekçesinde, "Sosyal güvenlik kuruluşlarının tek çatı altında birleşmesine rağmen bir dizi aksaklıklar yaşanmaktadır. Sigorta gün sayısını doldurmasına rağmen SGK'ya olan borcundan dolayı emekli olamayan binlerce esnafımız vardır. 6111 sayılı KHK'de olduğu gibi bankalarla anlaşarak, kendilerine bir hak daha verilip borçlarını ödemeleri imkanı sağlanıp emekli olma imkanı tanınmasını beklemektedirler" dedi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Seyfettin Yılmaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title