Haberler

Maliye Bakanı Şimşek, On Muharrem İftar Yemeğine Katıldı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Malatya'da On Muharrem iftar yemeğine katıldı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Malatya'da On Muharrem iftar yemeğine katıldı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Malatya Belediyesi, Cem Vakfı, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi ve Zeynel Abidin Türbesi Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen On Muharrem iftar yemeğine katıldı.

İftar sonrası bir konuşma yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Allah orucumuzu kabul etsin. Allah birlik ve beraberliğimizi daim kılsın. Bu ayın bizim tarihimiz ve dinimiz için önemli bir ay. Muharrem ayının onuncu gününde hepimizin ibret alması gerekiyor" dedi.

Bakan Şimşek, konuşmasının ardından basın mensuplarını sorularını yanıtladı. Gazetecilerin patriot füzelerinin kurulmasıyla ilgili sorduğu soruya, "O konuda gerekli açıklamaları hükümetimiz yapar" cevabını verdi.

Öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü de kutlayan Bakan Şimşek, "Öğretmenlerimizi seviyoruz. 357 bin öğretmen kardeşimizi AK Parti hükümetleri döneminde görevlendirdik. Eğitim sistemimizin ihtiyaçları olan öğretmenlerimizi almaya devam ediyoruz" dedi.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, "Peygamberimizin biricik torunları, ümmetin ciğer paresi Hz, Hüseyin ve Hasan'ın ve 72 arkadaşının şehit edilmesi olayının yaşanması ve bu acıyı yine Müslümanlar olarak ilk gün ki gibi yüreğimizde hissetmemiz, bugünü farklı kılıyor" diye konuştu.

Malatya Cem Vakfı Başkanı Eşref Doğan da, "Açılan kapıların kapanmamasını diliyorum. Neticede Türkiye hepimizindir. Alevisiyle-Sünnisiyle, Türküyle-Kürdüyle, Çerkeziyle-Lazıyla hepimiz aynı gemideyiz. Temennimiz bu geminin yara almadan arzu edilen hedeflere yelken açmasıdır" ifadelerini kullandı.

Kaburga Sofrası'nda verilen iftar yemeğine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yanı sıra Vali Vasip Şahin, AK Parti Malatya Milletvekilleri, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Malatya Belediyesi Mehmet Şimşek Politika Güncel Haberler

title