Haberler

Kılıçdaroğlu'nun "Gülen'in iadesi talep edilmedi" sözlerine AK Parti'den yanıt

Güncelleme:

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayında "Erdoğan FETÖ elebaşının iadesini talep etmedi. Biz edeceğiz." ifadelerini kullandı. Bu açıklamalara tepki gösteren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Canlı yayında açık açık yalan söylüyor. Üstelik tüm kamuoyunun vakıf olduğu bir konuda" derken iade süreciyle ilgili gelişmelerin yer aldığı bir de görsel paylaştı.

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam katıldığı bir canlı yayında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"İADESİ TALEP EDİLMEDİ"

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ABD'den iadesinin talep edilmediğini öne süren Kılıçdaroğlu, "Erdoğan talep etmedi ki. Benim bildiğim kadarıyla talep etmedi. (Seçildiğimizde) talep edeceğiz, niye etmeyelim?" ifadelerini kullandı.

"AÇIK AÇIK YALAN SÖYLÜYOR"

Bu ifadelere yanıt veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise duruma tepki gösterdi. Dağ, "Sayın Kılıçdaroğlu canlı yayında açık açık yalan söylüyor. Üstelik tüm kamuoyunun vakıf olduğu bir konuda… O kadar rahat ki yalan konusunda bir profesyonel olduğu çok belli. Türkiye'nin, Kılıçdaroğlu'nun yalanı merkeze alarak ortaya koymuş olduğu siyaset anlayışından kurtulmasına inşallah sadece 1 gün kaldı." dedi.

İşte Dağ'ın paylaştığı o görsel:

Kılıçdaroğlu'nun 'Gülen'in iadesi talep edilmedi' sözlerine AK Parti'den yanıt

BİR YANIT DA BAKANLIK'TAN GELDİ

Öte yandan Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da, "15 Temmuz darbe teşebbüsü başta olmak üzere, FETÖ elebaşı Gülen'in 27 suçtan iadesi istenmiştir." ifadeleri yer aldı.

Adalet Bakanlığı tarafından FETÖ elebaşı hakkında 15 Temmuz 2016'daki hain darbe teşebbüsünün hemen ardından 19 Temmuz 2016 tarihinde ilk iade talepnamesi gönderildiğini belirtilen yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"19 Temmuz 2017 ve 3 Kasım 2017 tarihlerinde olmak üzere toplam 7 ayrı iade talepnamesi ABD makamlarına gönderilmiştir. Bu taleplerle, 15 Temmuz darbe teşebbüsü başta olmak üzere, FETÖ elebaşı Gülen'in 27 suçtan iadesi istenmiştir. Bahse konu iade dosyalarına tüm deliller eklenmiş, ülkemizde halen devam eden soruşturmalar ve kovuşturmalar kapsamında elde edilen yeni deliller de derdest iade talepleri üzerinden ABD'ye ayrıca gönderilmiştir. Özellikle, FETÖ elebaşından aldıkları talimatlara istinaden darbe teşebbüsünü planlayıp yöneten ve 15 Temmuz gecesinde, darbe teşebbüsünün merkezi olan Ankara Akıncı Askeri Üssü'nde yakalanan 5 sivil FETÖ üst düzey yöneticisinin birbirleriyle ve FETÖ elebaşı Gülen'le irtibatına ilişkin deliller ABD'ye gönderilmiştir."

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı Hamza Dağ AK Parti Vakıf Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu?
500

Yorumlar (20)

Ahmet Kaya:

Seçime kadar bizle ilgili kasetler çıkaracaklar deyip sonrada İnce nin kasetini piyasaya sürüp saf dışı bırakan bu adamdan başka ne beklenir ki.

232
99
yanıtYanıtla
Ahmet Kaya:

Birgün zafer işareti,birgün ülkücü işareti, birgün kalp işareti, birgün Allah lafzı önünde poz veren bütün fetöcüleri ve PKK'lılarıserbest bırakacağım diyen birinden başka ne beklenir ki

218
93
yanıtYanıtla
Süleyman Demir:

NE OLDU KEMAL BEY İSTEMİŞLERMİ

206
71
yanıtYanıtla
Ahmet Kaya:

Fetöcüleri serbest bırakıp görevlerine iade edeceğim diyen birinin liderlerini getireceğim demesi ne kadar inandırıcıAsıl üzüntüm. bu adamın hipnoz olmuş gibi dediklerine inanan insanlara

195
78
yanıtYanıtla
Angino chere:

Ahmet Kaya,komik bir TROLL sin. Baskalari seni neden ilgilendiriyor ? Git oyunu kime verirsen ver .. Baskalarini zaten ilgilendirmez...

yanıt18
yanıt68
Gökhan Efe:

Bu adama oy vermeye mecbur bırakılan şimdiden kaybetmiş kitleye çok üzülüyorum.

141
132
yanıtYanıtla
Ahmet Kaya:

Ben bugüne kadar bu adam kadar rahat yalan söyleyen birini görmedim.Asıl üzüldüğüm bu adamın bütün yalanlarına hipnoz olmuş gibi inanan seçmenlerine

196
64
yanıtYanıtla
Hüseyin Özsan:

Bay Bay Kemalin söylediğinin 99 yalan biride şüpheli

184
66
yanıtYanıtla
Ahmet Kaya:

Bunun söylediği yalanlarla rahatlıkla 500 sayfalık kitap yazılır.Hem de bu yalanları pişkince söylüyor.Çünkü biliyor ki sandıklara tıpış tıpış gidecek hipnoza girmiş bir kitle var.

174
71
yanıtYanıtla
Ic Minnak:

En son iade talebi 2017de olmuş. Cumhurbaşkanı 2018de seçildi. O günden bu güne bir kez olsun resmi iade talebi oldu mu? Niye iadesi istenmedi? Görüşmelerde sopa mı gösterdi ABD?

74
154
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title