Haberler

Karayalçın'dan Gül'e Destek Yok

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Adayı Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'e Destek Vermeyeceklerini Söyledi.

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, cumhurbaşkanını milletin kendisinin seçmesiyle ilgili daha önceki söylemleriyle tutarlı olmak için AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'e destek vermeyeceklerini ve TBMM'deki tek milletvekilleri olan İstanbul Milletvekili Ahmet Güryüz Ketenci'nin oylamalara katılmayacağını bildirdi.

Gül'ün SHP ziyareti yaklaşık 25 dakika sürdü. Görüşmenin ardından bir açıklama yapan Gül, SHP İstanbul Milletvekili Ahmet Güryüz Ketenci'den cumhurbaşkanlığı adaylığı için destek talebinde bulunduğunu söyledi. Kararları ne olursa olsun saygı duyacağını da ifade eden Gül, "Bütün bunlar demokrasinin güzel yanlarıdır. Türkiye'de demokrasiyi pekiştirdiğimizden, derinleştirdiğimizden ve farklı görüşte olduğumuz siyasi partiler ve politikacılarla biraraya geldiğimizi gösteriyor olmaktan dolayı mutluluk

duyuyorum. Bunun bile benim, Meclis beni cumhurbaşkanı seçerse, farklı partilerden ve farklı siyasi politikası olanlarla da nasıl biraraya gelebileceğimi ve fikirlerine önem vereceğimi göstereceği kanaatindeyim" şeklinde konuştu.

Gül ayrıca, Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'la görüşüp görüşmeyeceğinin sorulması üzerine, "Bütün siyasi partilere uğrayacağım" cevabını verdi.

Gül'ü uğurladıktan sonra bir açıklama yapan Karayalçın ise Abdullah Gül'e bu süreçte başarılar dilediğini belirterek, "Hayırlı olsun diyorum" dedi. Gül'ün SHP Milletvekili ve Genel Sekreteri Ketenci'nin desteğini istediğini yineleyen Karayalçın, Gül'ün bu desteğin daha sonrası için de çok büyük bir önem taşıyacağını ve sağ-sol gibi farklı görüşlerin birlikteliğinin taşıdığı önemi ifade ettiğini bildirdi. Karayalçın, 2006 yılının başından beri cumhurbaşkanlığı seçimi sürecini başlatan bir parti olduklarını

ve cumhurbaşkanını milletvekillerinin değil milletin seçmesi ve iki turlu seçim yapılması için Anayasa'nın 102. maddesinin değiştirilmesi amacıyla yüz binlerce imza topladıklarını hatırlattı. Karayalçın, "Bu isteğimiz gerçekleşmediği için cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinin herhangi bir yerinde yer almayacağız. Milletvekilimiz de oylamaya katılmayacak" diye konuştu. Karayalçın, bunu SHP'nin bu konudaki önceki söylemleri ile tutarlı olmak için önemsediklerini de kaydetti.

Daha sonra soruları cevaplandıran Karayalçın, görüşmede kahkaha seslerinin yükseldiğinin ifade edilmesi üzerine, siyasal konularda değil, AK Parti'li Azmi Ateş'in esprilerine güldüklerini söyledi. Dün Çankaya Köşkü önünde Gül'ün adaylığına karşı yapılan protesto ve 14 kişinin gözaltına alınmasını değerlendiren Karayalçın, Gül'ün 'Türkiye'nin cumhurbaşkanı olacağım' ve 'Anayasa'da yer alan Cumhuriyet'in temel değerlerine sahip çıkacağım' açıklamalarını çok önemsediğini söyledi. Karayalçın, "Cumhurbaşkanı

Sezer'in Köşk'ten ayrılmasıyla, yeni dönemde Anayasa'nın temel değerlerinin geçerliliğini yitireceği kaygısını, endişesini taşıyan yurttaşlar için, en temel güvence, cumhurbaşkanı adayı ya da cumhurbaşkanının bu konudaki tavrı ve açıklamaları olacaktır. Başka bir açıklama ve yaklaşım bu kaygıların giderilmesine olarak sağlamayacağı kanısındayım. Yalnız demeçte değil, sözde değil özde de aynı şekilde davranılması gerektiği inancını taşıyorum" şeklinde konuştu.

Karayalçın, İstanbul'da yapılacak Cumhuriyet Mitingi'ne de parti olarak katılacaklarını bildirdi.

(MÜG-MAY-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Bakmadan Geçme

17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 17 Mayıs Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Kredi kartıyla kurban satın almak caiz midir? Banka kredisiyle kurban kesilebilir mi? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Yalı Çapkını 71. Bölüm Canlı İzleme Linki! 17 Mayıs'ta Yayınlanan Yeni Bölüm!
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title