Haberler

İzmir Başbakanı Karşılamaya Hazır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak göstermesi beklenen İzmir programı öncesinde tüm hazırlıklarını tamamladıklarını belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İzmir’de eser ve hizmet siyasetini ön planda tutan bir çalışma yürüteceklerini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak göstermesi beklenen İzmir programı öncesinde tüm hazırlıklarını tamamladıklarını belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İzmir'de eser ve hizmet siyasetini ön planda tutan bir çalışma yürüteceklerini söyledi.

AK Parti İzmir İl Başkanlığı toplantı salonunda il yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği toplantıda konuşan Ömer Cihat Akay, Başbakan Erdoğan'ın yarınki programda İzmir'in yanı sıra Manisa, Denizli, Uşak ve Aydın belediye başkan adaylarını da açıklayacağını kaydetti.

AK Parti İzmir İl Başkanı Akay, İzmir'de centilmence ve kavgadan uzak bir siyasi çalışma içerisinde olmak istediklerini belirterek, "İzmir'de hizmet ve eser siyasetini ön planda tutmak istiyoruz. Kavga, dedikodudan uzak, kayıkçı kavgasından uzak, ama samimiyet, hizmet, eser siyasetiyle İzmirlinin AK Parti belediyeciliğiyle neler kazanacağını halkımıza anlatmak istiyoruz. İzmirlinin bu dönemde AK Parti belediyeciliğini iktidara getireceğine inanıyoruz. Konak Tüneli, Adnan Menderes, İzmir İstanbul otoyolu, İzmir Ankara hızlı tren, yatların ve lojistik merkezlerin, 35 projeyle dile getirdiğimiz diğer projelerin yapımı ve takibinde olaylara şahitlik edeceğiz. 2014 yerel seçimlerinin İzmir'imize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Kazananın İzmir olmasını arzu ediyoruz. Centilmence bir süreç olmasını arzu ediyoruz" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun aday olup olmaması ile ilgilenmediklerini de vurgulayan Akay, "Hayırlı olsun. Partisinin ve genel başkanlarının takdiridir. Biz başka siyasi partilerdeki adayların kim olduğu bizi ilgilendirmiyor. Kiminle girerlerse onlarla centilmence bir yarış olmasını istiyoruz. Aziz Bey de olabilir, başkası da olabilir, bizim için fark etmez" dedi.

"BAŞBAKANIMIZIN AÇIKLAMADIĞI HİÇ KİMSE BİZİM İÇİN ADAY DEĞİLDİR"

Ömer Cihat Akay, uzun süredir hazırlandıkları yerel seçimlerin Bakan Yıldırım'ın açıklanmasının ardından hızlanacağını, Yıldırım'ın da ilçe belediye başkan adayları konusunda kendi ekibini oluşturmak isteyeceğini ve bu konuda Başbakan Erdoğan'ın açıklama yapacağını, kendilerinin müdahil olmayacağını dile getirdi. Akay, "Büyükşehir belediye başkanının ilanından sonra ilçeler için de tespitler yapılır ve ocak ayının başı gibi tespit edilir. Kendi ekibini oluşturacak olan belediye başkanı tespit yapacak. Rivayete ve dedikoduya göre siyaset yapmayacağız. Başbakanımızın açıklamadığı hiç kimse bizim için aday değildir. Ben il başkanı olarak hiçbir ilçe başkanlığı için ismini bilmem. Sadece belediye başkan adaylarımız değil, bu dönemde farklı bir uygulamamız var. Belediye meclis üyeliklerinin tespitinde de ince eleyip sık dokuyoruz. Başbakanımızın ağzından çıktığı gibi, akraba ve ahbap çavuş ilişkilerine izin vermeyeceğiz. Hem belediye başkan hem belediye meclis üyelerimiz konusunda sayın Başbakanımızın ağzından çıkmadığı sürece itibar etmeyiniz" şeklinde konuştu.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, anket kuruluşlarının açıkladığı sonuçlarda AK Parti ile CHP arasındaki farkın İzmir'de kapanmamasıyla ilgili bir soruyu da yanıtladı. Akay'ın değerlendirmesi, "Anketler değişik firmalarca yapıldığı için farklı yorumlanabilir. Bazı anketlere farkın açık bazılarında kapalı olduğu görülüyor. Rakamlar yalan söylemez ama insanlar yalan söyleyebilir. Her şeyi zamana bırakalım" şeklinde oldu.

Akay, Başbakanın İzmir'in de içinde bulunduğu 5 ilin yanı sıra duruma göre Antalya dışında Isparta, Burdur, Kars, Karaman, Kilis, Tunceli gibi illerin de bulunduğu 12 ilin belediye başkan adaylarını da açıklayabileceğini kaydederek, "Yarın genel başkanımızı İzmir'de aday tanıtım toplantısı vesilesiyle ağırlayacağız. 11 yıllık Türk siyasi hayatında bu kadar uzun süre iktidarda kalan parti. Yaklaşan yerel seçimler nedeniyle 68 vilayette aday tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Manisa, Denizli, Uşak ve Aydın illerimizin başkanlarının da ilanıyla yarınki programımızı gerçekleştireceğiz. Yarın itibariyle 5 ilin aday tanıtım toplantısı gerçekleşecek. İlan edilmeyen diğer illerle ilgili de talimat gelirse, hem il başkanları hem belediye başkan aday adaylarının yarınki toplantıya katılımıyla 12 ilin toplantısı gerçekleşebilir. Onun dışındaki vilayetleri muhtemelen yarın da ilan edebiliriz. Ama şu anda hazırlıklarımız beş vilayetin ilanıyla ilgili" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Binali Yıldırım Ömer Cihat Akay Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title