Haberler

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, gündemi değerlendirdi

Güncelleme:

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, göçmen konusuna ilişkin Türkiye'nin tutumunun Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ile paylaşılarak devlet politikası şeklinde yürütülmesi gerektiğini söyledi.

İyi Parti TBMM Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, göçmen konusuna ilişkin Türkiye'nin tutumunun Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ile paylaşılarak devlet politikası şeklinde yürütülmesi gerektiğini söyledi.

Adapazarı ilçesinde yer alan il başkanlığına gelen Tatlıoğlu ve beraberindeki İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları, Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Samsun Milletvekili Erhan Usta, Prof. Dr. Ümit Özlale, İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan ve partililer tarafından karşılandı.

Tatlıoğlu, basın toplantısında yaptığı konuşmada, parti politikalarını iş dünyası ve ticaret sahipleriyle doğrudan paylaştıklarını, Sakarya'nın da genç nüfusu, dinamik üretim yapısı ve ciddi değişim gücüyle Türkiye'nin lokomotif illerinden biri haline geldiğini belirtti.

Bugün Türkiye'de göçmen sorunun konuşulduğunu ve çok ciddi tedirginliğin olduğunu savunan Tatlıoğlu, Sakarya'nın sokaklarında, iş yerlerinde, lokantalarında, kahvehanelerinde, kafelerinde bunların konuşulduğunu ifade etti.

Tatlıoğlu, son zamanların en önemli gündeminin göç olduğuna değinerek, "Bu konudaki en net tutumunu ifade eden siyasi sayın Meral Akşener'dir. 'Herkes vatanında mutludur' başlığı altında bunun çözümünü 2017 yılında göstermiştir. Bu sorun Suriyelilerin, Afganistanlıların sorunu değil, şu an 8 milyon göçmenle nüfusu 92 milyon olmuş Türkiye'nin sorunudur. Her birimizi ilgilendirmektedir. Dünyanın bu konudaki tutumu bellidir. Türkiye'nin tutumu da TBMM ile paylaşılarak devlet politikası olarak yürütülmelidir." diye konuştu.

Göçmen sorunuyla ilgili yabancı basında yer alan haberlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tatlıoğu, ülkenin üçüncü partisi olarak bu konudaki taahhütlerin neler olduğunu bilmediklerini ancak yabancı ülkelerin yetkililerinin bundan haberdar olduklarını öne sürdü.

Tatlıoğlu, Türkiye'nin siyasal iklim değişikliği ile içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılardan kurtulabileceğini ve ülkenin ana sorunlarının birlikte çözümünün mümkün olduğunu dile getirerek, "Türkiye'de siyasal iklim değiştiğinde, adalet ve liyakatın bu ülkenin sınırlarına giriş yaptığı anlaşılırsa bir ay içinde Türkiye siyahla beyaz gibi ayrışır." şeklinde konuştu.

Erhan Usta da ekonomik sorunları bir iki ayda çözülebilecek sorunlar olmadığını vurgulayarak, güven ikliminin tesis edilmesiyle belirgin şekilde makroekonomik ölçekte iyileşmelerin görüleceğini kaydetti.

Kaynak: AA / Politika

İsmail Tatlıoğlu İYİ Parti Türkiye Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title