Haberler

İYİ Parti'li Ağıralioğlu: "Biz bölücüleri dinlemeyiz, çocuk katillerini dinlemeyiz"

Güncelleme:

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, "Biz bölücüleri dinlemeyiz, çocuk katillerini dinlemeyiz.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, "Biz bölücüleri dinlemeyiz, çocuk katillerini dinlemeyiz. HDP yetkililerini 'Devlet katil' derken görüyorum, çok cüretkarlar. Devlete 'katil' derken gösterdiğiniz cüretkarlığı bir kere PKK'ya gösteremediniz. Ben terör gölgesi düştüğü yerde makamların örselenmesine razı değilim" dedi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ağıralioğlu, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek, altılı masanın HDP desteğini eleştirdi. Ağıralioğlu, kendisinin ilkeli siyaset diliyle konuştuğunu belirterek, "İktidara kızıyorsanız iktidara benzememek zorundasınız. Siyasi körlükten sağırlıktan millet anlamak istişare etmek zorundasınız. Akşener millete umut olarak kurduğu masada dayatmaya maruz kaldı diye itiraz ediyoruz. Akşener'in milletin umudu olmuş bütün süreçleri umutları sönmesin diye umut masasında pusu kurulmasından rahatsızız. Kaybetme endişesi duyuyoruz diye küfür edilmesinden rahatsızız. Kemal bey adaylığı değil adaylık hakkı taşıması da değil. Ama biz hassasiyet merkezine 50+1 değil 50+50 koyan partiyiz. 50'yi bir geçme de muhalefet kirlenecek dedik. İktidar olmak için Bakanlık dağıtmayı doğru bulmuyoruz dedik. Umut olarak kurulmuş masanda ümitlerine pusu kurulmuş partiyiz. Kimsenin mezhebine hürmetsizlik edecek parti değiliz. Büyük meşalelerin iktidar olma hevesine maşa edilmesine itiraz ettik" diye konuştu.

"Devlete 'katil' derken gösterdiğiniz cüretkarlığı bir kere PKK'ya gösteremediniz"

Ağıralioğlu, şöyle konuştu:

"Dün iktidara bunlarla berabersiniz diye kızıp şimdi sizde de var bizde de var demenin ne anlamı var. Beş yol sonra biz kandık dememek için söylüyorum memleket siyasi gündemi kim Cumhurbaşkanı kaçak kayığına dönüştüyse Akşener itiraz ediyor diye kaybetme endişesine küfrediyorsanız, güç elinize geçince ne yapacağınız kestiremeyecek bir iradeyi teslim ediyorsunuz. Kazanabiliriz duygusunun mimarı olan partiye küfür ettiniz. Siz bize ihtiyaç olmadığını düşündüğünüz zaman eşiklerinizi gösterdiniz. İktidar çok tahammülsüzlük kendi tepkilerinize bakın şimdi güçlendiniz bize yaptığınız küfürlere bakın. Biz de HDP var sizde de HÜDAPAR var. Siz kuralsızlık yaptınız biz de dayatıyoruz demek. Muhalefetin üstünlüğü sen yapıyorsun ben yapmıyorum. Bizim saygı duyulacak endişeydi. Erdoğan gitsin ile ne olursa olsun kazanacağız diyenlerin savaşı. Herkesin eli kalbinde olması lazım. HDP içine dahil olduğu denklemde, biz terörün gölgesi düştüğü yerde olmayız pazarlık meselesi yapmayız. HDP'ye oy veren 6 milyon seçmen oyunu ve umudunu alabilirse övünç ile yaşarım. Biz bölücüleri dinlemeyiz çocuk katillerini dinlemeyiz. 'Devlet katil' derken görüyorum çok cüretkarla. Türk mahkemelerine 'zalim işgalci Kürdistan işgali' diye takdim edilecek meclis varlığına sığmaz laflar ediyor. Devlete 'katil' derken gösterdiğiniz cüretkarlığı bir kere PKK'ya gösteremediniz. Ben terör gölgesi düştüğü yerde makamların örselenmesine razı değilim. Cumhurbaşkanı olacağım diye ümidi güya büyütüyorum diye."

İYİ Parti Grup kararına ilişkin olarak Ağıralioğlu, "Ben kararda yokum. Partim adıma konuşmuyorum" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Yavuz Ağıralioğlu Milletvekili İYİ Parti İstanbul Çocuk Politika Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda en zor dönem bitti, artık düşüş göreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda en zor dönem bitti, artık düşüş göreceğiz

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Seçime saatler kala Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı

Seçime saatler kala Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı

Bakmadan Geçme

Pazar günü kargolar açık mı 2024? Pazar günü kargolar saat kaça kadar açık, kaça kadar dağıtım yapıyor? Emekli maaşı bayramdan önce yatacak mı 2024? Emekli maaşı bayramdan önce ödenecek mi? Gamze Özçelik evli mi? Gamze Özçelik kiminle evli, eşinin adı ne? Muharrem Akkuş yaşıyor mu? Muharrem Akkuş öldü mü, neden öldü? Muharrem Akkuş ölüm sebebi ne? Hepsijet Pazar günü çalışıyor mu? Hepsijet Pazar günü kaça kadar çalışıyor? TYT'ye girmeden AYT'ye girilir mi? TYT sınavına girmeyenler AYT sınavına girebilir mi? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 8 HAZİRAN 2024: Kurban Bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Portekiz - Hırvatistan maçı hangi kanalda, saat kaçta? Portekiz - Hırvatistan maçı nereden izlenir? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? Yalı Çapkını Seyran diziden ayrılacak mı, çıkacak mı? KPSS ortaöğretim başvuruları ne zaman? KPSS ortaöğretim başvuru tarihi ayın kaçında, hangi tarihte? RTÜK kaç üyeden oluşur? Radyo ve Televizyon Üst Kurulu kaç üyedir, nasıl seçilir? TYT İLE ALAN BÖLÜMLER NELERDİR? Hangi bölümler TYT ile alıyor? TYT ile alan bölümlerin puan listesi 2024! 8 Haziran hangi burç? 8 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 8 Haziran tarihi hangi burç olur? YKS TYT Türkçe / yazım kuralı sorusunun cevabı ne? Türk tarihi, park isimleri, resmi heyet, bakan ve meydan büyük mü yazılır? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 8 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
YKS'yi 30 saniyeyle kaçırdı, okulun kilitli kapısından çıkışı olay oldu

YKS'yi 30 saniyeyle kaçırdı, okulun kilitli kapısından çıkışı olay oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title