Haberler

İyi Parti İzmir Adayı Mehmet Tezkan: Sosyal Demokrat Biriyim

İYİ Parti İzmir'de 1'inci bölge 3'üncü sıradan gazeteci Mehmet Tezkan'ı milletvekili adayı gösterdi.

İyi Parti İzmir'de 1'inci bölge 3'üncü sıradan gazeteci Mehmet Tezkan'ı milletvekili adayı gösterdi. Tezkan, "Sosyal demokrat biriyim. İzmir'de de sosyal demokrat bir kitle var" dedi.

Gazeteci Mehmet Tezkan, son seçimlere bakıldığında seçmende bir mecburiyet ve sıkışmışlık olduğunu öne sürerek, şöyle konuştu:

"Bir tarafta AK Parti seçmeni var. Bazı şeylerden memnun olmasalar da gidecek başka kapıları yok. Haziran seçimlerinde AK Parti'nin oyu yüzde 40'a indi. Demek ki 10 puan memnuniyetsiz kitle var. Gidecek yer bulamadı mecburen geri döndü. CHP'ye bakıyoruz, sosyal demokrat kesimde memnuniyetsizlik aynı zamanda mecburiyet var. CHP'den şikayet eden varsa gideceği başka parti yok. Hatta Kemal Kılıçdaroğlu, 'mecbursunuz, gidecek yer yok' dedi. Milliyetçi kesimin sıkışmışlığı var. Türkiye bu haldeyken bir anayasa değişikli yaşandı. Bu değişimle birlikte kartlar yeniden karıldı. Bu cepheler içerisinde kırılmalar oldu. MHP'de, AK Parti'de başkanlık sistemine 'hayır' diyenler oldu. İyi Parti'nin doğması iki taraftan da hem muhafazakar-milliyetçi hem de sosyal demokrat kesimler için nefes borusu oldu. Türkiye'nin bir uzlaşma zeminine ihtiyacı var. İYİ Parti merkez parti olma iddiasıyla yola çıktı. Tüm kesimlere hitap etme söylemiyle girdi. Bu çerçevede bakarsak sosyal demokrat bir yapıya sahibim. Meral Hanım'ın bana adaylık teklif etmesi İYİ Parti'nin sadece milliyetçi, muhafazakar kesime oturan bir parti olmayacağını, sosyal demokrat kesime açık bir parti olacağını gösterdi. İYİ Parti sosyal demokrasiye de açılım yaptı."

'İZMİR ADAYLIĞI BENİM İÇİN SÜRPRİZ OLDU'

İYİ Parti İzmir birinci bölge üçüncü sıra milletvekili adayı Mehmet Tezkan, İzmir adaylığının kendisi için sürpriz olduğunu belirterek, "İzmir'de sosyal demokrat bir kitle var. Benim de bir tanınmışlığım var. Yazılarımı, televizyon programlarımı insanlar takip ediyor. İnsanların bu yüzden bana sevgisi, ilgisi oluştu. İstanbullu olmama rağmen İzmir'de başarılı olacağımı parti genel merkezi görmüş olacak ki beni buradan aday gösterdi. İzmir eğitim ve kültür düzeyi çok yüksek bir kent. İzmir'le çok rahat uyuşacağız. İzmir'den adaylığım benim için sürpriz oldu" diye konuştu.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Mehmet Tezkan Milletvekili İYİ Parti İzmir Politika Güncel Haberler

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Bakmadan Geçme

Kurbanlık vekalet nasıl verilir, nasıl alınır, ne söylenir 2024? Dybala Galatasaray'a mı gelecek? 5 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 5 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 5 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 5 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 5 Haziran 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 5 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 5 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 5 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Portekiz Finlandiya maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Portekiz Finlandiya hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title