Haberler

İYİ Parti Edirne İl Teşkilatında Başkanlık Krizi, Huzursuzluk Yarattı

Güncelleme:

İYİ Parti Edirne Teşkilatının Kurucu Başkanı Mete Türkay'ın, görevinden ayrılmasına rağmen hala yeni bir başkan seçilmemesi teşkilatta huzursuzluk yarattı.

İyi Parti Edirne İl Teşkilatı Başkanı Mete Türkay'ın görevini bırakmasını ardından başkanlık koltuğu 50 gündür dolmayınca teşkilatta huzursuzluk başladı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan İYİ Parti Edirne Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ferdi Akben, açıklamalarda bulundu.

50 GÜNDÜR BAŞKAN SEÇİLMEDİ

İYİ Parti Edirne İl Başkanlığının 50 gündür başkansız kaldıklarını ifade eden Akben yayınladığı basın bildirisinde, " İYİ Parti Edirne Teşkilatının Kurucu Başkanı Sn. Mete Türkay'ın görevinden ayrılmasını takip eden 50 gündür teşkilat için yol gösterici ve anayasası konumunda ki Parti Tüzüğünün 26. Maddesi açık açık yaşananlara çözüm getirmiş olsa da 'Ölüm, istifa veya Parti üyeliğinin düşmesi nedeniyle başkanlığın boşalması hallerinde, yönetim kurulu tarafından, yönetim kurulu üyeleri arasından yeni bir başkan gizli oyla seçilir.' kanunu olmasına rağmen kendisine bir başkan seçememiştir. Bırakın başkan seçmeyi daha başkanın nasıl seçileceği bile muammadır." dedi.

DEMOKRATİKLİKTEN UZAKLAŞTI

Olağanüstü kongrede parti tüzüğünün değiştirilmesiyle partinin demokratiklikten giderek uzaklaşılmış olduğunu belirten Akben, "12 Ağustosta yapılan 2. Olağan Üstü Kongrede kuruluştan bu yana 3. Defa Parti tüzüğü değiştirilerek demokratiklikten giderek uzaklaşılmış ve teşkilat başkanına bireysel olarak İl ve İlçe yönetimlerini sebep bildirmeksizin görevden elma yetkisi verilmiştir. Teşkilat başkanın bu yetkiyi kullanarak seçilmiş olan İl Yönetimini görevden alacağı konuşulmaktadır. Seçilmiş bir yönetim olmuş olsa da 3 ayı aşkın bir süredir yönetim kurulu toplantısı gerçekleşmediğinde aslında tüzük gereği kendisini de lav etmiştir." ifadelerini kullandı.

"HERKES BAŞKANIN KİM OLACAĞINI MERAK EDİYOR"

Tüm teşkilatın il başkanının kim olacağı konusunda merek içerisinde olduğunu belirten Akben, "Tüm teşkilatın sabırsızlıkla beklediği bu atama veya seçimde herkesin takıldığı nokta sadece ve sadece il başkanını kim olacağıdır. Ama kimse bu başkanın ekibinde kimler olacağını, parti teşkilatına nasıl bir hizmet sunacağını, başkanın yaklaşan yerel seçimler ile ilgili projelerini merak etmemektedir. Tek merak edilen husus parçalara ayrılan Parti teşkilatının hangi barçasından bir başkan çıkacağıdır." dedi.

İLÇELER ARASINDA ÇATIŞMA VAR

Keşan ilçe teşkilatı ile Merkez ilçe teşkilatı arasından çatışma olduğunu ifade eden Akben, Edirne siyasetinde tüm partilerde olduğu gibi İYİ partide de Keşan Teşkilatı Merkez ilçe teşkilatı ile çatışma halindedir, kendi çevresindeki Enez ve İpsala İlçelerini de baskı altına alarak İl başkanlığı üstünde baskı kurmakta görevlerin ve işleyişin aksamasına neden olmaktadır. Bir diğer grup olarak Milliyetçi Hareket Partisinden ayrılan ve kendilerini partinin sahibi olduğunu düşünen ve bu şekilde hareket eden Ekrem Demir ve etrafında sözünden çıkmayan, sorgusuz sualsiz kesin itaat ve biat içinde olan kesim bulunmaktadır. Bu iki grup arasındaki parti teşkilatını ele geçirme savaşı içinde arada kalan ya siyaset arenasına yeni çıkmış ya da daha çok demokrat ve sosyal hareketlerden gelen bir üçüncü grupta ezilip sindirilmiş ve sönükleştirilmiştir. Bu üç grup içinde şu anda önde olan Parti Merkez Teşkilatına atak yapan ve baskı kuran eski ilişkilerini kullanan ve bir adet milletvekilli seçtirdiğini söyleme cesaretini bula bilen Ekrem Demir cephesidir. Ekrem Demir İl Kongresi dönemimde Genel Merkez Delegesi seçilmediği için Partiye küsen hiçbir aktivite de bulunmayan Abdül Taşdemiri öne atarak parti yönetimini elinde tutmak istemektedir. Keşan cephesi İl Teşkilat İşlerinden Sorumlu Başkan yardımcısı Ali Kara ile yarışa dahil olmaya çalışmakta üçüncü taraf olan muhalifler ise kendi aralarında bir başkan adayı bile seçememiştir. Tartışmalar da ise dikkati çeken husus olayın sadece senin adamın-benim adamım konumunda ilerlediği Başkan adayının yeterliliği, ekibi, projeleri, birleştiriciliği, yöneticilik vasıfları hiçbir zaman söz konusu olmamıştır. Büyük bir ümit ile siyaset sahnesine çıkan diğer tüm siyasi hareket ve görüşlere alternatif olarak doğan İYİ Partinin Edirne Teşkilatında olan saçmalıkların ülke genelinde birçok il ve ilçe teşkilatında da mevcut olduğunun görülmesi partinin aslında ölü doğduğunu göstermektedir." şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Politika

İYİ Parti Politika Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Bakmadan Geçme

16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 17 Mayıs Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title