Haberler

"Hamas'ın yaptığını Türkiye'de de yapmak gerekir" diyen Saadettin Ustaosmanoğlu hakkında soruşturma başlatıldı

Güncelleme:

Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği Aksa Tufanı operasyonuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunan İsmailağa cemaatinin vefat eden lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun yeğeni Saadettin Ustaosmanoğlu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Bir konuşmasında, "Hamas'ın yaptığını Türkiye'de de yapmak gerektiğini" söyleyen Ustaosmanoğlu hakkında soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, "Hamas'ın yaptığını Türkiye'de de yapmak gerektiğini" söyleyen İsmailağa cemaatinin vefat eden lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun yeğeni Saadettin Ustaosmanoğlu hakkında soruşturma başlattı.

VİDEOSU İNFİAL YARATMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, sosyal medyada paylaşılan videoda "Hamas'ın yaptığını Türkiye'de de yapmak gerektiğini" söyleyen İsmailağa cemaatinin vefat eden lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun yeğeni Saadettin Ustaosmanoğlu hakkında hakkında soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Saadettin Ustaosmanoğlu hakkında soruşturma başlattı

BAŞSAVCILIĞIN AÇIKLAMASI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, "Sosyal medya platformunda çeşitli hesaplar tarafından paylaşılan ve Saadettin Ustaosmanoğlu isimli kişiye ait olduğu belirtilen video içeriğinde sarf edilen sözlerin ve beyanlar ile ilgili olarak TCK 214. maddesinde düzenlenen 'Suç işlemeye tahrik' suçu kapsamında şüpheli hakkında resen soruşturma başlatılmıştır." denildi.

HAMAS NEDİR?

Hamas veya resmi adıyla İslami Direniş Hareketi, Filistin Ulusal Yönetimi'nde seçimle belirlenmiş Filistin Parlamentosunda çoğunluğu elinde tutan Filistinli paramiliter örgüt ve Sünni İslamcı siyasi parti olarak bilinmektedir.

'Hamas'ın yaptığını Türkiye'de de yapmak gerekir' diyen Saadettin Ustaosmanoğlu hakkında soruşturma başlatıldı

AKSA TUFANI OPERASYONU

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı operasyon düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı. İsrail'de 7 Ekim'deki saldırılarda 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu. İsrail ordusuna göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze'deki çatışmalarda 70, Lübnan sınırında da 6 İsrail askeri öldürüldü. Öte yandan İsrail'e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Cumhuriyet Başsavcılığı Mahmut Ustaosmanoğlu Aksa Tufanı İstanbul Türkiye İsrail Güvenlik Hukuk Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (5)

UZUNMUSTAFA:

Tum cemaatler kapatilmali en iyisi bile kapatilmali. bu sacmasapan insanlar bazi seyleri idrak etmekten yoksun arkasinda 3 5 destek gordugu an devlete duzen vermeye calisiyor. cemaatler islami faaliyet gosteren ne varsa kapatilmali. cemaatlerden islam ogrenilmemeli. binerce sacmaliklarla dolu kitap yazip orgutleniyorlar. IQ dusuk insanlar bunlarin pesinden gidiyor.

22
11
yanıtYanıtla
necmettin durmaz:

islamda tarikat mı var yasaklanmaları şart islama çok zarar veriyorlar

24
9
yanıtYanıtla
UZUNMUSTAFA:

Devlete binlerce defa diyorum kapatin tum cemaatleri islami faaliyet gosteteren ne kadar sacmalik varsa kapatilsin. muslumanlik artik bu tiplerin tekelinde IQ dusuk olan insanlar bunlara bel bagliyip devlete dusman oluyor.

16
7
yanıtYanıtla
mehmet:

memleketin başına asıl sizler belasınız. din adı altında bu milleti kandırdığınız yeter. sizlerden kurtulamıyacakmıyız.

15
3
yanıtYanıtla
BASRALI HASAN:

İyi de biz kime karşı yapacağız? Bizden olmayan herkesi yok mu edelim? Şiddetle savaşla hiçbir şey elde edilemez. Bak güçlü zan edilen israil zorla savaşla aldığı kurduğu devletin yıkılacağı korkusu ile yaşıyor.

8
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title