Haberler

Irak'ta Yeni Hükümetin Kurulması

Türkiye Bağdat Büyükelçisi Kaymakcı, Cumhurbaşkanı Masum, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Allavi, Başbakan Yardımcısı Mutlak ve Dışişleri Bakanı Caferi ile ayrı ayrı görüştü.

Türkiye Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı'nın, Irak'ta yeni hükümetinin göreve başlamasının ardından Cumhurbaşkanı Fuat Masum, Cumhurbaşkanı Yardımcısı İyad Allavi, Başbakan Yardımcısı Salih Mutlak ve Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi ile ayrı ayrı görüştüğü bildirildi.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre Kaymakcı, gün içerisinde bir araya geldiği 4 Iraklı siyasiye, Türk makamlarının kutlama mesajları ve selamlarını ileterek başarılar diledi ve Türkiye'nin Haydar el-İbadi hükümetine desteğini vurguladı.

Iraklı üst düzey yöneticiler de "Türkiye- Irak ilişkilerinde yeni bir sayfa açılması, Türkiye'nin, Irak'a terörle mücadelesinde, güvenlik ve savunma yeteneklerinin geliştirilmesinde ve sosyo-ekonomik kalkınmasında destek olması yönündeki taleplerini" dile getirdi.

Irak'ın yeni yöneticilerine ilk tebriklerin, Türkiye Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve Dışişleri Bakanından gelmesini çok değerli bulduklarını ifade eden Iraklı liderler, "Türkiye'nin, Irak için vazgeçilmez stratejik bir ortak olarak görüldüğünü" kaydetti. - Erbil

Kaynak: AA / Politika

Fuat Masum Türkiye Bağdat Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title