Haberler

HSYK'nın Yapısında Değişiklik Öngören Kanun Teklifi

Adalet Bakanı Bozdağ: "Memurların nasıl görev yapacakları kanunlarda vardır.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, emniyet teşkilatında yapılan atamalara ilişkin eleştirilere karşılık, "Memurların nasıl görev yapacakları kanunlarda vardır. Şu anda açığa alınmış kimse yok. Görev yeri değiştirilen insanlar var. Bu işlemlerin tamamı yargı denetimine açıktır. Haksızlığa uğradığını düşünen, yargıya gider" dedi.

TBMM Adalet Komisyonu'nda, HSYK'nın yapısında değişiklik öngören kanun teklifi üzerinde görüşmeler devam ediyor.

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, "paralel devlet" tartışmalarına ilişkin, asıl paralel devletin PKK ve KCK olduğunu ileri sürdü. Yılmaz, "Eğer cemaat paralel devlet ise bunun önünü açan Başbakan ve Bakanlar Kurulu'dur" dedi. İktidarın fişleme yaptığını, bir gecede yüzlerce polis memurunun yerlerini değiştirdiğini iddia eden Yılmaz, şimdi görüşülen teklifle yargıda aynı şeylerin yapılmak, yolsuzlukların üzerinin kapatılmak istendiğini öne sürdü.

"Fişleme diye bir şey asla olmamıştır"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hükümet olarak yolsuzluklara karşı ciddi bir mücadele verdiklerini, bunun sonucunda 234 milyar dolarlık milli gelirin 800 milyar dolara ulaştığını, IMF'ye olan borcun sonlandırıldığını ifade etti.

"Hazineye dokunan elleri de kırdık" diyen Bozdağ, şöyle devam etti:

"Güçlü bir ekonomiye sahip olan Türkiye, güçlü bir şekilde yoluna devam etmektedir. Kim olursa olsun, yolsuzluk konusunda üzerine gidilmesi gerektiğini ifade ettik. Bu konuda herhangi bir sıkıntımız yok.

Ancak Anayasa açık. Suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar kimse suçlanamaz. Masumiyet ilkesi herkes için geçerli. Soruşturmanın gizli yürütülme gerekliliğinin nedeni, insanların lekelenmesini önlemektir. Bunu geçmişteki davalar için de söylüyorum. O zaman da eleştirdik. Şimdi de eleştiriyoruz. Soruşturmanın gizliliği ihlal ediliyor. Arama da soruşturma işlemidir. Ama arama yapılırken polisle, kameralar, gazeteciler kapıda..."

Bu sırada CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal ayağı kalkarak, "Ben buradayım, ben..." dedi.

Bozdağ ise "O zaman da söylüyorduk, eleştiriyorduk, şimdi de söylüyoruz" şeklinde konuştu.

Bekir Bozdağ, son zamanlarda emniyet teşkilatında yapılan atamalara ilişkin eleştirilere karşılık, şunları kaydetti:

"Türkiye bir hukuk devletidir. Memurların nasıl görev yapacakları kanunlarda vardır. Şu anda açığa alınmış kimse yok. Görev yeri değiştirilen insanlar var. Bu işlemlerin tamamı yargı denetimine açıktır. 'Ben yaptım, oldu' denen bir ülke değil Türkiye. Haksızlığa uğradığını düşünen, yargıya gider. Yargının verdiği karara herkes uyar. Fişleme diye bir şey bizim hükümetlerimiz döneminde asla olmamıştır. Fişlemeleri ortadan kaldıran adımlar attık biz." - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Seyfettin Yılmaz Bekir Bozdağ Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title