Haberler

Haymana'da Cumhuriyet'in 100. yılı 4 bin 447 metrelik bayrakla kutlandı

Güncelleme:

Ankara'nın Haymana ilçesinde Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü, 4 bin 447 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla gerçekleştirilen yürüyüşle kutlandı. Binlerce Haymanalı, taşıdıkları 4 bin 447 metrelik Türk bayrağı ile rekora yürüdü.

Haymana, Cumhuriyet'in 100. yılında rekora yürüdü

ANKARA - Cumhuriyet'in 100. yılı 4 bin 447 metre uzunluğundaki dünyanın en uzun bayrağıyla gerçekleştirilen yürüyüşle kutlandı.

Ankara'nın Haymana ilçesinde 1071 Malazgirt Zaferi, 1453 İstanbul'un Fethi ve 1923 Cumhuriyet'in ilan tarihlerinin toplamı olan 4 bin 447 metrelik bayrakla Cumhuriyet'in 100. yılı kutlandı. Haymana Kaymakamlığı öncülüğünde, belediye, kamu kurum ve kuruluşları, siyasi parti teşkilatları, STK'lar, muhtarlar, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı yürüyüş coşku ve duygu dolu anlara sahne oldu. Yürüyüşe katılamayan birçok Haymanalı da evlerin balkonlarından ve yürüyüş güzergahındaki cadde ve sokaklara çıkarak bu coşkuya ortak oldu.

"4 bin 447 Bizim İçin Anlamlı Bir Sayı"

Sakarya Meydan Muharebesi'nin geçtiği ve kazanıldığı topraklar dolayısıyla Cumhuriyet'in ilk temellerinin atıldığı topraklarda olduklarını belirten Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut "Kaymakamlığımız, belediyemiz, kamu kurum ve kuruluşları, siyasi partiler, STK'lar, öğrenciler ve vatandaşlarımız coşkuyla sahiplendi. Bayrağın uzunluğu 1071 Malazgirt zaferi, 1453 İstanbul'un Fethi ve 1923 Cumhuriyet'in ilanı bu sayıların toplamı 4447 metre de bizim için anlamlı. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı kutlu olsun, nice yüzyıllar diliyorum" dedi.

"Yüzüncü yılı coşkuyla kutlamak istedik"

Cumhuriyet'in yüzüncü yılının coşkuyla kutlandığını belirten Haymana Kaymakamı Osman Sak "Biz de Haymana olarak aynı coşkuyla kutlamak istedik. Cumhuriyetimizin ve tarihimizin önemli sayıları var. 1071 Anadolu'nun kapılarının açılışı, 1453 İstanbul'un Fethi ve 1923 Cumhuriyetimizin İlanı biz bunları toplayarak 4447 metre dünyanın ve Türkiye'nin en uzun Türk Bayrağını açmak istedik. Haymana halkı da buna sahip çıktı. Bu uzunluktaki bayrağı açıp yürüyeceğiz Cumhuriyetimize ve Haymanamıza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Binlerce Haymanalının taşıdığı 4 bin 447 metrelik bayrakla bir dünya rekoru da kırıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haymana Ankara Genel Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title