Haberler

Salih el-Aruri suikastının ardından Hamas, İsrail'e meydan okudu: Direnişi asla kıramayacaksınız

Güncelleme:

Hamas'ın üst düzey yöneticisi Salih el-Aruri, dün İsrail tarafından düzenlenen suikastta hayatını kaybetti. Saldırının ardından Batı Şeria'da halk sokağa çıktı, bölgede genel grev ilan edildi. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ise meydan okuyarak "Bu tam anlamıyla bir terör eylemi. Bu olayın yansımaları işgalci İsrail'e aittir. Halkımızın direnişini ve kararlılığını kırmayı asla başaramayacaklar." dedi.

İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri'nin de aralarında bulunduğu 6 kişiyi İHA saldırısında öldürmesinin ardından Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, açıklamalarda bulundu. Heniyye, Hamas'ın üst düzey yöneticisi Salih el-Aruri'nin öldürülmesinin yansımalarından İsrail'i sorumlu tuttu.

HENİYYE: TAM BİR TERÖR EYLEMİ

Heniyye, Aksa TV'de yayınlanan konuşmasında, Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Hamas ofisine düzenlenen saldırıda Aruri ile Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Komutanları Semir Fendi, Azzam el-Akra'nın yanı sıra Hamas mensubu Mahmud Şahin, Muhammed Beşaşe, Muhammed er-Reis ve Ahmed Hammud'un hayatını kaybettiğini belirtti. Heniyye, "Aruri'nin Lübnan topraklarında öldürülmesi tam anlamıyla bir terör eylemi ve Lübnan'ın egemenliğinin ihlalidir. Halkımıza ve topraklarımıza karşı saldırıların dairesinin genişletilmesidir." dedi.

"DİRENİŞİMİZİ KIRMAYI ASLA BAŞARAMAYACAKLAR"

İsrail saldırılarının Hamas'ın gücünü arttırdığını söyleyen Heniyye, "Aruri ile Hamas'ın liderleri ve kadrolarının öldürülmesinin yansımalarının sorumluluğu işgalci Siyoniste ( İsrail ) aittir. Halkımızın direnişini ve kararlılığını kırmayı asla başaramayacaklar." ifadesini kullandı.

Salih el-Aruri suikastının ardından Hamas, İsrail'e meydan okudu: Direnişi asla kıramayacaksınızSalih el Aruri - Heniyye

ULUSAL YAS VE GENEL GREV KARARI ALINDI

Gazze'deki Filistinli grupların büyük bölümünü bünyesinde barındıran Filistin Ulusal ve İslami Güçler Komitesinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Beyrut'ta Hamaslı yöneticileri öldürmesi şiddetle kınandı. Genel ulusal yas ve kapsamlı grev kararı alındığı belirtilen açıklamada, direnişin devam ettiği vurgulandı.

Beyrut'ta düzenlenen suikastın sadece Lübnan ve Filistin'e değil, tüm Arap ve İslam ümmetine yönelik bir saldırı olduğu, bunun da Arap ülkeleri ve halklarının kararlı ve acil bir duruş sergilemesini gerektirdiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Arap ve İslam ümmetimizin kitlelerini ve başta Batı Şeria, Kudüs ve işgal altındaki iç kesimler olmak üzere her yerdeki halk kitlelerimizi İsrail'in ayakları altındaki toprağı ateşe vermeye çağırıyoruz."

BATI ŞERİA'DA HALK SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Aruri ve arkadaşlarının Beyrut'ta suikastla öldürülmesinin ardından İsrail işgali altındaki Batı Şeria'nın birçok bölgesinde gösteriler ve yürüyüşler yapıldı. Aruri'nin doğum yeri Ramallah, kentin kuzeybatısındaki memleketi Arura ile El-Halil kentinin kuzeyindeki El-Arrub Mülteci Kampı'nda yürüyüşler düzenlendi. Ramallah'taki gösteriye katılanlar, "Gözlerim ağlıyor gözlerim", "İntikam, intikam el-Kassam" ve "La ilahe illallah, hepimiz Allah yolundayız" şeklinde sloganlar atarak, suikasta olan öfkelerini dile getirdi.

7 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Dün Beyrut'ta Hizbullah'ın kalesi olarak tabir edilen "Dahiye" bölgesinde İsrail'in insansız hava aracı ile Hamas ofisine saldırı düzenlemesi sonucu Aruri ve beraberindeki 6 kişi öldürüldü.

SALİH EL-ARURİ KİMDİR?

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri, 19 Ağustos 1966'da Ramallah'ta doğdu. İzzeddin el-Kassam Tugaylarının kurulmasının öncü ismi olarak kabul edilen el-Aruri, 15 yıl İsrail hapishanelerinde kaldıktan sonra sınır dışı edildi ve Lübnan'da yaşamaya başladı. El-Aruri, Hamas'ın İsrail ile 11 Ekim 2011'de yaptığı, bir İsrail askeri karşılığında 1027 Filistinli esirin serbest bırakılması anlaşmasının müzakerecileri arasında yer almıştı.

Kaynak: AA / Politika

İsmail Heniyye Batı Şeria İsrail Orta Doğu Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 23. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (12)

Kadir:

Saf Suresi 8. Ayet: Onlar ağızlarıyla Allah’ın nurunu söndürmek istiyorlar. Hâlbuki kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır. Başka söze gerek var mı? Olaylar zinciri çoktan başladı bile, İslam yere hakim olacak. Allahu Ekber.

122
27
yanıtYanıtla
Osman Tokgonul:

Daha tamamlamamış mı ? Yani , " tamamlayacaktır " yazmışsın da ... Yahu Kadir , ol dediğinde yapabilen Allah ,nasıl oluyor da nurunu şimdiye kadar tamamlayamıyor ? Kadir , sen bu hilafetin neresinde olacaksın ? Sen de görev alacak mısın ?

yanıt27
yanıt102
Kadir:

Osman; o söz Allah (C.C.)'ye aittir. Müslüman olan anlar ne demek istediğini, müslüman olmayan anlamaz. Allah (C.C.) yolunda canımız feda, kimseden korkumuz yok. ''Hud Suresi: 4. ayet: Dönüşünüz ancak Allah’adır. O, her şeye hakkıyla gücü yetendir.''

yanıt74
yanıt20
Osman Tokgonul:

Vallahi Kadir , sizler "akletmez misin "diyen Allah , " Gönderdiğim ayetleri Müslümanlar anlar Müslüman olmayanlar anlamaz " diye yeniden bir ayeti kerime gönderdiğini ben şahsen okumadım . Bir de öyle ayet numaralarıyla Allah kelamı göndermek artık marifet değil . HZ Google sor ayrıntılarıyla anlatır . Kapito

yanıt22
yanıt54
Osman Tokgonul:

Kadir , Ben dışarı çıkıyorum sana cevap veremiyeceğim . Hadi kal sağlıcakla .

yanıt9
yanıt28
Kadir:

Osman; sen yazdıklarımı ve okuduğunu anlamıyorsun galiba, insanların bir yandan bir yandan ateist ağzıyla yazıp bir yandan müslümanmış gibi konuşması da acaip. Osman; dini konuda kendini bir ölç tart ve kim olduğuna karar ver. burada harf sınırlaması var, kimseye detaylı anlatılacak yer burası değil. Aç tefsir oku, o zaman belki anlarsın

yanıt37
yanıt12
Benim Kkk:

Tamam da bu ayetin israili kastettigini nerden cikariyorsun o kitaba bakarsak israilogullarini ustun yarattik diyende ayetler var ayetteki kafirler kastinin yahudiler oldugunu neye dayanarak soyluyorsun

yanıt11
yanıt16
Benim Kkk:

Kadir ucmussun sen

yanıt11
yanıt14
Kadir:

Benim Kkk: 1. benim ağzımdan yahudi ile alakalı bir şey çıktı mı? benim yahudileri söylediğimi kim söyledi, kafirden kasıt hepsini kapsar. 2. lütfen tefsir okuyalım, ayetlerin ne dediğini daha iyi anlayalım

yanıt24
yanıt15
Tutankamon Hoca:

Tamamlayamaz bu onun döneminde kılıç kalkan vardı şimdi teknoloji var geride kaldı dewe südüğü

yanıt14
yanıt34
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title