Haberler

Halk Ekmek fabrikası önünde gerginlik! Kurumun başındaki isim, Kabaktepe'nin yanına gelince ortalık karıştı: Çek elini

Güncelleme:

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Arnavutköy'de bulunan İBB Hadımköy Halk Ekmek Fabrikası'nın çalıştırılmadığını iddia ederek basın açıklaması yaptı. Açıklama üzerine İBB Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, Kabaktepe'nin yanına giderek fabrikayı ziyaret etmesi için davet etti. Ancak Kabaktepe bu daveti kabul etmedi. O sırada Kabaktepe'nin yanındaki bir şahıs Nama'ya temas edince Nama, "Çek elini" diyerek tepki gösterdi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, 23 Temmuz 2022'de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Arnavutköy'de bulunan İBB Hadımköy Halk Ekmek Fabrikası'nın çalıştırılmadığını belirterek fabrikaya yakın bir yerde basın açıklaması yaptı. Kabaktepe ile açıklama sırasında yanına gelerek üretimin devam ettiğini söyleyen Halk Ekmek A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama arasında tartışma yaşandı.

"ÜRETİLEN BİR TANE EKMEK YOK"

Kabaktepe yaptığı basın açıklamasında "Arkamızda bulunan halk ekmek fabrikasının projelendirilmesi ve başlangıcı AK Parti döneminde olmuştur. Yüzde 45-50'si tamamlanmış, makineleri alınmıştı. İmamoğlu dahil, CHP meclis üyeleri bu fabrika yapılırken projeye karşı çıkmış, ret oyu vermişlerdir. Kredilendirilmesine de yapımına da ret oyu vermişlerdir. İktidara geldikten sonra ise İBB yönetimi bu fabrikayı açmışlardır. Arnavutköy Belediye başkanımızın bu konuda güzel bir tabiri oldu, fabrika açılmıyor hizmet açılmıyor, arka fon açılışı yapılıyor. Arkaya bir fon konuyor, tabela yapılıyor ama arkada gerçekten bitmiş bir fabrika yok. Biz duyunca şaşırdık. AK Parti döneminde projelendirilmiş bir fabrikayı o gün karşı çıkıp, bugün açtınız. Bizler de iyi oldu dedik, en azından çürütmüyorsunuz. Genel başkanınızı çağırıyorsunuz, önlük giyip, etrafa ekmek koyup mizansen yaptınız. Aradan üç ay geçmiş üretilen bir tane ekmek yok. Burada daha önce yaptığımız basın toplantısı neticesinde fabrikanın ön tarafına birkaç tane önlük giyen işçi kardeşimizin gelmesi bu gerçeği değiştirmez" ifadelerine yer verdi.

"GERÇEĞİ ÇIKIP HALKIMIZA AÇIKLAYIN"

Konuşmasının devamında Kabaktepe, "Recep Tayyip Erdoğan, İBB Başkanı olduğunda Halk Ekmek'in üretim kapasitesi 25 bindi, sadece o dönemde ilk 3-4 yılda 300 bine çıkardık. Yanlış hatırlamıyorsam 12 tane fabrika, üretim bandına sahip olan bir Halk Ekmek devrettik, 2.1 milyon üretim kapasitesine sahip olan bir halk ekmek devrettik. Şimdi 2.1 milyon üretim kapasiten var, vatandaş da 1.5 milyon ekmek istiyor, İBB bunu bile karşılayamıyor. Açtım dediği fabrikayı çalıştıramıyor. Fabrikayı açtıysanız, niye çalıştırmıyorsunuz, milleti kandırmak için mi yola çıktınız? Bir an evvel bu halk ekmek fabrikası gerçeğini çıkıp halkımıza açıklayın. Ya deyin ki; açtık, kamyon aldık, mazot bulamadık, çalıştıramadık. Açtık, usta bulamadık çalıştıramadık veya açtık ama algı yaptık daha bitmemişti, beş aylık işi vardı. Neyse onu söyleyin, gerçeklikten hakikatten sapmayın" diye konuştu.

Halk Ekmek fabrikası önünde gerginlik! Osman Nuri Kabaktepe ile Özgen Nama böyle tartıştı

KAMERALAR ÖNÜNDE TARTIŞMA YAŞANDI

Osman Nuri Kabaktepe'nin konuşmasının sonunda yanına İBB Halk Ekmek A.Ş yetkilileri geldi. Üretimin devam ettiğini söyleyen Halk Ekmek A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama ile Osman Nuri Kabaktepe arasında tartışma yaşandı. Nama, Kabaktepe'ye "Baskın yöntemiyle olmaz, biz sizi fabrikamıza davet ediyoruz, kapımız açık" diyerek fabrikaya davet etti. Kabaktepe daveti "Baskın yöntemini genel başkanınızdan siz öğrendiniz, bizde öyle bir yöntem olmaz. Biz geleceğimiz zamanı ilan ederiz, sakin olun biz ilan ederek basın toplantısına geliyoruz, burada üç aydır ekmek üretilmiyor, bir hafta önce yaptığımız basın toplantısından sonra birtakım tedbirler almış olabilirsiniz, üretime başladıysanız dediğimiz gibi tebrik ederiz" diyerek reddetti.

"ÇEK ELİNİ" DİYEREK TEPKİ GÖSTERDİ

O sırada Kabaktepe'nin yanındaki bir şahıs Nama'ya temas edince Nama, "Çek elini" diyerek tepki gösterdi. Gerginlik sonrasında Kabaktepe aracına binerek alandan ayrıldı. Bu sırada çevredeki bazı partililer de Halk Ekmek A.Ş yetkililerine sözlü tepki gösterdi.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Özgen Nama Halk Ekmek Haberler

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran'da Reisi'nin ölümünün ardından yönetimi geçici olarak 'Muhbir' devraldı

İran'da Reisi'nin ölümünün ardından yönetimi geçici olarak "Muhbir" devraldı

Reisi'nin ölümü sonrası gözlerin çevrildiği İsrail'den ilk yorum: Dahlimiz yok

Reisi'nin ölümü sonrası gözlerin çevrildiği İsrail'den ilk yorum: Dahlimiz yok

500

Yorumlar (24)

Mustafa ESMER:

Burada hala mevzuyu anlamayan var. Adam basit birşey söylüyor "bu fabrika 3 aydir çalışmıyor" . İçeri davet etmek faal olduğunun ispati değil. Biri oradan düğmeye basar fabrika çalışır. Çıkan şahıs madem fabrika çalışıyor 3 ayda kac ekmek çıkarmış cetelesini cikarsin.

156
230
yanıtYanıtla
Deniz Fırat:

Adam davet ediyor. Her şeyi içeride görebilir ve sorabilir ama kaçıyor. Çünkü doğrulardan kaçıyor. 1 km öteden iftira atılmaz. İftira atmak haramdır. Domuz eti yemeye eş değerdir.

yanıt9
yanıt1
Hasan Korkmaz:

akp kendi belediyelerindeki halk ekmek fabrikalarına baksın. 180 bin nüfuslu ufacık Uşakta, halk ekmek büfeleri önünde ekmek kuyruğunda bekleyen insanların yarısı ekmek bittiği için eli boş dönüyor.

265
51
yanıtYanıtla
seyfullah aydın:

adam içeri gel bak demiş niye girip bakmıyor kapının önünden sallayıp duruyorsun adam parti il başkanı değil sanki istanbulun ağası gibi davranıyor

236
42
yanıtYanıtla
Bilir Kişi:

Hala önümüzdeki günlerde sizi davet edeceğiz diyor işte basın mensuplarına. Demekki ekmek falan üretilmiyor, bu kadar basit :)

74
143
yanıtYanıtla
Deniz Fırat:

Adam davet ediyor. Saklayacak bir şey yok. Uzaktan iftira atılmaz. Davete icab edilir. Korkuyorsunuz korkmayın :D

yanıt9
yanıt1
SINAN DEMIR :

İsimler veya kim olduklarından bağımsız olarak, beyaz gömlekli olan kişi nezaket kuralları çerçevesinde davet ediyor fabrikayı inceleyin, görün, gezelim diyor. Adamın saygısız bir davranışı yok. O bağıran çağıranlar iletişim kurmak bu kadar zor olmamalı

171
32
yanıtYanıtla
İrfan Güneysu:

Sayın kabaktepe hemşehrim.. Böyle kibir olmaz. Bu kibirle yönetim ve işleyiş asla olmaz. Tek bişey istiyorum siz farklı olun parti görüşünü koyun kenara a parti b parti birlikte yapın ne yapılacaksa.

160
28
yanıtYanıtla
Hakan Soyadi:

iktidar çırpındıkça dibe batıyor halk çoktan fişinizi çekti hadi kolay gele

103
39
yanıtYanıtla
özen66:

kurum basmayı gıt sen kemale sor.

30
87
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title