Haberler

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Antalya'da

Bakan Kılıç: ''(Şike davasıyla ilgisi süreç) Bu gibi meselelerde son sözü söyleyecek siyaset olmamalı. Herkes hukuka güvenecek" "6222 sayılı Kanun harfiyen uygulamada. Bu kanundan en ufak bir geri adım atılması söz konusu değil"

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "şike" davasıyla ilgili olarak, "Bu gibi meselelerde son sözü söyleyecek siyaset olmamalı. Herkes hukuka güvenecek" dedi.

Bakan Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı işbirliğiyle yapılan Antalya Stadyumu'nun inşaat alanını ziyaret etti, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kılıç, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, stadın uluslararası futbol standartlarını sağlayan UEFA kriterlerine uygun yapıldığını, projede bir değişiklik olmayacağını söyledi.

Stadyum tamamlandığında Antalya'nın uluslararası spor müsabakalarına doğrudan ev sahipliği yapabilen bir kent kimliğini kazanacağını vurgulayan Kılıç, yaptıkları yatırımlarla spor turizminin merkez kenti olarak konumlandırmayı planladıklarını ifade etti.

Kılıç, "Antalya'da yılın ilk 6 ayında turizm hareketi var, ikinci 6 ayında ise 5 yıldızlı, milyar dolarlık yatırımları bomboş. Bizim yaptığımız yılın ikinci 6 ayına yönelik bir doldurma hareketidir. Birkaç ay içinde 10 bin kişilik spor salonunun, bir süre sonra da atlama kuleli 3 bin seyirci kapasiteli olimpik yüzme havuzunun temelini atacağız" diye konuştu.

Eski stadının bulunduğu bölge sit alanı olduğu için ekonomik olarak değerlendirmenin veya stadyum yapmanın mümkün olmadığını anlatan Kılıç, şöyle devam etti:

"Bizim atasporumuz sadece güreş, sadece binicilik değil. Okçuluk da atasporlarımızdan bir tanesidir. Antalya'yı okçuluğun başkenti haline getirmeyi hedefliyoruz. Yılın ikinci 6 aylık dönemine hitap etmek, Antalya ekonomisini 2 ile çarpmak, adımları planlayarak atmak demek. Antalya'nın ikinci 6 ayı, spor turizmi, uluslararası organizasyonların Türkiye'deki en önemli uygulama ve gerçekleştirme merkezi gibi kavramları bundan sonra daha fazla duyacaksınız. Bu vizyon kişisel değil, hükümet olarak Antalya'ya yönelik koyduğumuz bir vizyondur. Bu vizyonun arkasına hükümetimizin desteğini, Başbakanımızın tartışmasız desteğini almadan Antalya'ya gelmem. Bu yatırımlar, gerçekten büyük yatırımlar."

Bir gazetecinin alanda alışveriş merkezi yapılıp yapılmayacağı yönündeki sorusunu Kılıç, "Biz araziyi TOKİ'ye veriyoruz. Arazide ne yapılacağı konusunda bizim bir tercihimiz veya tasarrufumuz olamayacak. Şu ana kadar hiçbir yerde ağzımızdan AVM lafı çıkmadı. Nihayetinde biz bu işi TOKİ'ye yaptırıyoruz ve araziyi de buna mükabil TOKİ'ye veriyoruz. Elbette onlarda bu araziyi değerlendirmek isteyecek" şeklinde cevapladı.

"Siz üzülmüyor musunuz turizm sektöründe çocuklarımız, delikanlılarımız, genç kızlarımız 6 ay çalışıyor. Yılın 6 ayında ise ne sigorta var ne maaş var" diyen Kılıç, spor turizmi konusunda sürdürülebilir, sağlam adımlar atılması gerektiğini, yılın ikinci 6 aylık döneminde de otellerin dolmasına katkı sağlanması gerektiğini dile getirdi.

Kılıç, stadın kullanım hakkını Medical Park Antalyaspor'un alacağını ve buranın kulübe bir takım gelirler kazandıracağına işaret etti.

Şike davasıyla ilgili süreç

Bakan Kılıç, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının "şike" süreciyle ilgili Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın cezasının onanması istemesi konusunda görüşlerinin sorulması üzerine şöyle konuştu:

"Ben hukukçuyum, süreç de bir hukuk süreci. Hukukçular devam eden yargı süreçleriyle alakalı yorum yapmazlar. Bu davanın herhangi bir aşamasında siyasi bir yorumda bulunmadık, dolayısıyla kafaları karıştırmadık. Nihayetinde verilmiş olan bir karar var. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının bir istemi var. İlgili dairelere gelecek ve oralarda savunmalara yeniden bakılacak. Yargılamanın aşamalarına geçilecek ve hukuk son sözü söyleyecek. Bu gibi meselelerde son sözü söyleyecek siyaset olmamalı. Herkes hukuka güvenecek."

Sporda şiddetin önlenmesi için yapılan çalışmalar

Holiganizmle mücadelede Spor Toto Süper Lig'de takımı bulunan illerde spor savcılarının göreve başladığını belirten Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"6222 sayılı Kanun harfiyen uygulamada. Bu kanundan en ufak bir geri adım atılması söz konusu değil. Emniyet birimlerimiz konuyla alakalı gerekli tertibatı aldı. Bu kanun hakim, savcılar ve kolluk kuvvetleri yönüyle görevler yükleyen bir kanun. Önümüzdeki hafta Ankara'da Spor Toto Süper Lig'de takımı bulunan illerin emniyet müdürleri ve spora bakan şube müdürleriyle İçişleri Bakanımız Muammer Güler'in katılımıyla bir toplantı gerçekleştireceğiz. Güvenlik önlemleri bir kez daha gözden geçirilecek. Hiçbir sporseveri, hiçbir futbolseveri savcıyla, hakimle, emniyetle, polisle korkutmak istemem. Zaten böyle bir niyetimiz de yok. Spor zevkinin sürdürülebilmesi için gerektiğinde savcılıklarımız, emniyet teşkilatımız görevini yapmaya hazır. Kimse holiganizme tevessül etmemeli, şiddetten medet ummamalıdır. Hiç kimse vandalizmi sporun öğesi haline getirmemelidir. Seyirci olana kimsenin söylecek sözü yok ancak şiddete de hukuk devletinin vereceği müsade yok."

Bakan Kılıç, daha sonra Atatürk Spor Salonu'nda yaz spor okullarına katılan çocuklar ve velileriyle bir süre sohbet etti. Satranç oynayan çocukları bir süre izleyen Kılıç, engelli bireylerin oluşturduğu ritim grubunun farklı enstrümanlarla yaptıkları müzik dinletisini de dinledi. - Antalya

Kaynak: AA / Politika

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Yargıtay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title