Haberler

Fatih Erbakan'a açık açık soruldu: Cumhurbaşkanı Erdoğan 'zübük' sözüyle sizi mi kastetti?

Güncelleme:

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'zübük siyasetçiler' ifadesi hakkında konuştu. Erbakan, 'zübük' ifadesinin ilkesi ve duruşu olmayan, menfaati için şekilden şekle giren siyasetçi tipi anlamına geldiğini belirtti ve bu tarife uymadıklarını ifade etti. Erbakan, 14 Mayıs'ta ilkelerinin kabul edildiği için 'Varız' dediklerini, ancak ilkelere uyulmaması nedeniyle yeni bir karar aldıklarını belirtti.

31 Mart seçimleri öncesinde AK Parti ile yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle Cumhur İttifakı'nda yer almayan Yeniden Refah Partisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da tepkisini çekmişti.

"AK PARTİ'NİN SEÇİM BÜROSU VE OTOBÜSÜNÜ KULLANMIYORUZ"

Erdoğan'ın "Hem bize kaybettirmek için çalışıp hem de bizim gölgemizde yürümeye kalkanlara müsaade etmeyiz" sözleriyle çıkıştığı YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, "AK Parti'nin seçim bürosu ve otobüsünü kullanmıyoruz. "Bize verdiğiniz oylar AK Parti'ye gidecek, Tayyip Beyle anlaştık" demiyoruz. Adaylarımızı çıkarmışız, rekabete girmişiz. Gölge sözünden bir şey anlayamıyorum" diye konuştu.

"GÖLGE DERKEN NEYİ KASTEDİYORLAR?"

Erbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlerini üstüne alınıp alınmadığına yönelik soruya ise "Belki o kasıtla söylenmiş olabilir ama mantıklı görmüyorum. AK Parti'nin kampanya imkanlarından yararlanmıyoruz. Gölge derken neyi kastediyorlar?" yanıtını verdi.

"İLKELERE UYULMAMASI DOLAYISIYLA BÖYLE BİR KARAR ALDIK"

"Bunun adı siyasi şantajcılıktır" diyen Erdoğan'ın "Zübük siyasetçiler" ifadesiyle kendisini kastedip kastetmediği sorulan Erbakan, gazeteci İsmail Saymaz'a yaptığı açıklamada "Zübük; ilkesi ve duruşu olmayan, menfaati için şekilden şekile giren siyasetçi tipi. Öyle olunca üzerimize alınmıyoruz. 14 Mayıs'ta ilkelerimiz kabul edildiği için "Varız" dedik. Şimdi ilkelere uyulmaması dolayısıyla böyle bir karar aldık" ifadelerini kullandı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Yeniden Refah Partisi Recep Tayyip Erdoğan Fatih Erbakan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (34)

haksız mıyım:

erdoğan kimi kastetti bilmem ama ben muhafazakar bir seçmen olarak zerre haz almıyorum erbakandan. ümmeti bölen gözümden düşer, ister babam olsun

115
509
yanıtYanıtla
Mustafa Usta:

Doğruyu söylemek ne zaman bölücülük oldu bre gafil...

yanıt358
yanıt58
Sezgin Sezgin:

Şabanın dediği akp oylarının bölünmesi ha:)))) akp oylarını bölenleri iki dakikada hain ilan ediyorlar..Akp yi ümmet falan zannediyor bu tipler. ..

yanıt241
yanıt24
Necat Can:

Ümmeti bölen siz ve sizin gibi zihniyete sahip olan zübiklerin işi. Din güncellenmeli dediğinde niye ümmet aklına gelmedi.

yanıt151
yanıt14
Davud Doğrucu:

haksız mıyım ne oldu işinize gelmedi mi kurduğunuz tezgah mı bozulacak düzeniniz bozulmasın yeter ki değil mi

yanıt79
yanıt9
Turan Şahin:

haksızmıyım, ümmet ne demek,ümmet dediğiniz vatandaşdır,doğrusu vatandaşdır,herkes ümmet olmak zorunda değil,baskıda yapamazsınız,bölen sizsiniz,ayrıştıran sizsiniz,vatandaşa oy yoksa hizmet yok diyen sizsiniz,bu hangi dinde inançda var,müslümanlık bumudur,

yanıt65
yanıt10
hikmet yaşar:

bu millet Müslüman görünümlü sahte zübükleri çok iyi biliyor

yanıt25
yanıt2
mustafa özkan:

reis in yanındaysan kahramansın,değilsen hain:))

358
33
yanıtYanıtla
Sezgin Sezgin:

AKP NİN yanında ise vatansever değilsen vatan haini: ) O değil de hain kelimesi bu kadar ayağa düştü.. bunların devrinde

yanıt101
yanıt7
Selim Adanalı:

erbakan başlamadan kendini bitirdi ittifak yaparak. ilk başlarda erdoğana sallayacaksın, sonra ittifak olacaksın sonra uçağıyla seyahat edeceksin, sonra ters düşeceksin, o yüzden erbakandan hiiç bir şey olmaz

47
104
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title